Ta reda på om du är allergisk

Nu börjar det bli lättare att få snabbare diagnoser. Istället för att vara hypokondriker så kan man få svar direkt. Vem gillar inte det. Dock vet man inte hur tillförligt och noggrant detta är. Men det ger ialf en bred spectra på hur saker och ting är.

Smart av apoteket, men lite väl dyrt. Tycker dock att man ska testa sig på sin Vårdcentral istället så dom kan testa för lite mer än dom dom fyra vanliga allergierna.

Testa om du är allergisk hos ditt Apotek.Ta reda på om du är allergisk

Apotekets Allergikoll är till för vuxna och barn över 12 år med målsmans samtycke. Vet du vad du är allergisk mot är det lättare att få rätt behandling. Om det visar sig att du inte är allergisk så slipper du felbehandling, och kan dessutom få råd om vad du kan göra istället. Testet är kvalitetssäkrat och ger svar med 97% säkerhet jämfört med en vanlig laboratorieanalys.

Pris: 450kr
Tid: 20 minuter (du behöver inte boka tid i förväg) 
Test: Ett enkelt blodprov tas i fingret, och efter tjugo minuter får du ett resultat som anger vilket, eller vilka, allergener du reagerar mot.

Här finns dom Apotek som erbjuder detta test


Copyright©tikaha.blogg.se

Vichy - Deodorant antiperspirant roll-on 48h


Jag kan itne komma ihåg senast jag använde en vanlig deodorant, då jag alltid haft enorma problem med infektioner och bölder av denna typ av deodoranter så har jag helt slutat använda dom. Men jag fick ett bra priserbjudande på Vichy - Deodorant antiperspirant roll-on 48h. Så jag köpte för att testa.

Men jag kan säga att jag slängde verkligen mina pengar i soporna, först så luktar den som herrparfym. Som aldrig avdunstar och sen så fick jag svåra klådor dygnet runt av den. Först nu 2 veckor efter jag slutat använda den har det slutat klia. Sen så tycker jag inte att den är 48h antiipersperant, den klarade inte ens ett halv arbetspass förrän man kunde känna en svag doft av svett. Riktigt dåligt, då jag vanligtvis bara använder deo ca varannan dag. ( Luktar sällan svett, men dock salt )
Så jag belv faktiskt förvånad att deon var så dålig. Och än mer att jag trodde jag köpt fel deo då den luktade herrparfym. Så jag ska ge den till killen istället.Betyg: 2 av 10

Pris: 50ml för 98kr hos Apoteket.se

 

 

 

Vichy - Deodorant antiperspirant roll-on 48h

Bilden är lånad från www.vichy.se

Copyright©tikaha.blogg.se


Apoteket - Babyolja

Då min under bara Rescue OIl tog slut så blev jag av desperat behov av en ny olja och bestämde mig att att testa Apotekets Babyolja, mest pga av priset och att den inte innehöll några paraffiner eller mineraloljor.
Den största mängden av dess ingrediens är bara vanlig Solrosolja, så man kan lätt göra denna olja hemma från det man har i köket.
Men jag tycker att den var helt okej, lite fetare än Rescue Oil och då även helt doftfri. den är lite segare att få jämt över kroppen så man får lov att vara rejält fuktig  innan man använder den. Jag har dock inte blivit nå mindre torr eller mjukare, men det beror mest på att jag tror mina torrhets problem kommer inneifrån och kan inte hjälpas med yttrevård. Men man prövar ialf.


Så Apotekets Babyolja är en helt okej budgetprodukt, inge lyxigt men den är behaglig och tillfärlligt vårdande av torra kliande fötter och ben.

Tips: vill du ha doft på din olja så släng i några droppar av din favoritparfym eller eteriska olja.

 

  • Betyg: 8 av 10
  • Pris: 150ml för 39kr hos Apoteket.se

Apotekets Babyolja

Bilden är lånad från www.apoteket.se
Copyright©tikaha.blogg.se

RSS 2.0