Thomas Sabo Chrystal Bracelets

Jag blev så frestad så jag kunde inte stå emot, så 2 nya Thomas Sabo armband fick flytta hem till min smyckesamling. Hmm.. jag vill ha fler färger..


Thomas Sabo

Thomas Sabo

Thomas Sabo

Copyright©tikaha.blogg.se

Benefit - Sugarbomb

Eftersom jag skrev en lätt recension för Benefit - Sugarbom i inlägget "Shopping v.41" så skriver jag inte så ingående här.

Jag är mycket nöjd med rougen, den är skir och lättarbetad. Det enda jag inte gillar med den och som precis med alla rouge/highligter puder som kommer i deras pappaskar. Är borsten, den är för brov och hård så man skrapar lös enormt mycket puder med den och är svåra att arbeta med . Så jag använder en vanlig mindre och mjuuka rouge borste.


  • Betyg: 8 av 10
  • Pris: 166kr ex.frakt från Asos

Benefit - Sugarbomb

Benefit - Sugarbomb

Copyright©tikaha.blogg.se

Shopping v.41

Denna vecka och denna månad så bestämde jag mig för att köpa sånt som varit på mina önskelistor ett bra tag, jag är grymt bra på att skriva listor men mycket sämre på att förverkliga dom. Men nu beställde jag ialf hem sånt jag velat ha/testa i säkert 1års tid.

Så dessa tre produkter kom hem till mig: Rescue Oil, Mario Badescu - Ceramide Herbal Eye Cream och Benefit - Sugarbomb.

Rescue Oil vet jag inte varför jag så gärna ville ha, men eftersom jag snöat in på oljor och det börjar närma sig vinter och torr sprucked hud så kan det ha med det att göra. Oljan innehåller egentligen inget revolutionerande eller nytt för mig och kan ses som en onödigt dyr produkt som man kan göra billigare själv och i större  mängder.

Rescue Oil innehåller: Mest Persikokärn olja, Mandelolja, Jättenattljusbloms olja och lite olika lösnings och konserveringsämnen.
Oljan i sig ska hjälpa behandla acne, reducera ärr och bristningar och hjälpa till att jämna ut rynkig hud. Allt detta är enligt mig båg, men oljan i sig som mjukgörande och återfuktande funkar utmärkt. Nu har jag inte använt den tillräkligt länge för att ge ett bra betyg på den. Men än så länge är jag nöjd. Så en återkommande rescension kommer.

Och så har vi det jag letat efter länge, en bra ögonkräm. Och jag gillar verkligen Mario Badescus hudvårdsprodukter så att få hem Cermaide Herbal eye cream, var otroligt spännande. Första intrycket av produkten är att burken var liten, men krämen var extremt dryg. Att använda upp denna burk kommer ta flera år. Då krämen är normalt oljig och tjock så räcker en fingerdutt i burken till båda ögonen.

I början tyckte jag inte om krämen  då den aldrig torkade in och det kändes oljigt/krämigt under ögonen. Men jag vande mig snabbt vid känslan och efter några dagar började min hud absorbera krämen. Den tränger in i huden och lämnar ingen oljig yta eller täpper till så man börjar svettas under ögonen. Dock använder jag den helst inte då jag sminkar mig för då fäster inte skuggbasen så bra och det kan bli risk för intensivare fläckar av skugga på en del ställen än andra. Men på kvällen använder jag den jämt. Och den ska ha en antiage/anti rynk effekt, men det vet jag inte om det funkar för jag har inga kråksparkar runt ögonen. Jag har dock mycket pigmenterade ögonlock och blir ofta blågrön under ögonen. Men det vet jag inte som hjälper mot än mycket vatten/bra sömn och concealer.

Och nu sist men inte minst, Benefit  - Sugarbomb rouge. Denna goding har jag velat testa länge länge, och jag önskar jag hade köpt den till sommaren då denna rouge är väldigt skir och är perfekt som sommarlyster.
Fyra olika färger i en kaka, som bildar en persiko/korallfärg är otroligt fint och lätt att få jämt. Men den är skir och man får arbeta in mycket av produkten för att få ett lite mer intensivt resultat. Men den är urbra att ha till en naturlig look.

Så i det stora hela så är jag nöjd med mina inköp, om än fattigare. Men inga dålig eller ångrade produkter kom hem.


Shopping v.41

Copyright©tikaha.blogg.se

Seche Clear - base coat


Seche


Att hitta ett baslack som förankrar ens nagellack, slättar ut den naturliga nagelns ytskikt och ser till så ens favorit lack inte färgar dina naturliga naglar gula. Är inte en lätt uppgift, men jag tror att jag har hittat just ett sånt underlack. Jag hade faktiskt gett upp hoppet om ett underlack som skulle skydda mina naglar från missfärgningar, så jag slutade använda baslack för ett bra tag sen. Men mina naglar blev juh självklart bara gulare och gulare. Så jag köpte av ren slump Seche Clear - Base Coat. Och vilken jackpott.

Jag hade inte förväntat mig att lacket skulle skydda mot missfärgningar, men det gör det faktiskt. Helt fantastiskt.
Jag har använt Seche Clear i några veckor nu, med dom mest missfärgande lacken jag har och mina naglar har inte blivit mer gula än dom redan är. Seche clear har en  liten magisk egenskap också, när lacket torkar så det det ut som man kar kristaller eller glitter på naglarna. Och dom ser vitare ut, hur detta är möjligt vet jag inte men jag kan använda baslacket som det är. Och det är något jag aldrig gör. Sen förankrar den ens färgade lack stenhårt, enda ggen det chippar är då mina naturliga naglar råkar böjas pga skivningar som gjort dom tunna.


Det enda minus jag kan hitta på Seche Clear som jag faktiskt stör mig på är flaskan, eller mer korken. För en så bra produkt så är korken den sämsta och billigaste jag varit med om. En helt slät svart plast kork. Den är alldeles för kort för att hålla i skönt då man lackar och den är så slät att den är svår att få grepp om, när korken torkat fast lite.

En längre, skrovlig eller gummerad yta på korken hade varit det som gjorde lackningen till ett rent nöje.
Så i det hela så är jag supernöjd och min gamla CND - Stickey basecoat fick åka i soporna. Så vill ni ha ett bra underlack så kör på Seche Clear base coat. Jag ska testa ett top coat från dom sen då min från China Glaze har tagit slut.


  • Betyg: 9 av 10 ( dum kork )
  • Pris: från 59kr till 120kr ex.frakt för 14ml hos ebay och Eleven.se


Seche Clear - base coatSeche Clear - base coat

Copyright © tikaha.blogg.se

Änglamark Sensible - Body Lotion

Nu till vintern vill jag ha en bra återfuktande bodylotion, men jag vill helst ha en som inte innehåller glitter, silikon, parfym eller färg. Då jag tycker att dom sakerna är fruktansvärt onödiga och har en tendens att ge mig dålig hud. Sen vill jag inte att en body lotion ska skära sig med ens parfym och skapa någon mardröms doft som tar några dagar innan man fattar att man inte ska blanda 2 dofter.

Änglamark Sensible - body lotion ett bra budget alternativ och är rätt så lätt att få tag i då den finns på dom flesta Coop butiker. Jag minns inte riktigt vad den kostade men jag köpte 2 för 1 för ca 48kr tror jag. Det som också är bra med dessa silikon och parfymfria produkter är att dom är bra för dom som mig lider av hudskjukdomen Keratosis pilaris ( Chicken skin bumps ). Då Huden är känslig och parfym/silikoner gör hudåkomman värre.

En annan bra sak med just denna body lotion är att man kan använda den i ansiktet, den är så pass tunn och lättabsorberande att den funkar som nattkräm för dom med lite fetare hy, men som behöver mer fukt efter en starkare rengöring. Så detta är en riktigt bra budgetprodukt. Dock finns det ett minus som med alla parfymfria produkter. Den luktar inte gott, lite surt och unket men lukten avdunstar rätt fort och vill man ha doft på sin lotion så kan jag rekommendera att man köper eteriska oljor och tillsätter. Dom är skonsammare än andra dofttillsatser och kan även ha en välgöra effekt. Men kom ihåg att vara försikt med starka oljor och följ doserings rekommendationer.

Man vet aldrig vad man kan vara känslig mot.

  • Betyg: 9 av 10
  • Pris: ca 24-30kr/st för 200ml

Änglamark Sensible - Body LotionCopyright © tikaha.blogg.se

China Glaze - First class ticketChina Glaze - Vintage Vixen


Här kommer det lack jag var rätt tveksam över då jag beställde hem några få lack från China Glaze nya kollektion Vintage Vixen. Och jag kan inte säga att jag blev helt såld på färgen, den ska vara lila med microglitter i silver. Men färgen påminner förmycket om O.P.I - Russian navy. Vidare sagt mer blå än lila. Så detta var ingen hitfärg då jag gärna vill ha variation i lack och  inte samma färg av hundra olika lack.
Utöver min smak så var kvalitén på lacket riktigt bra och det torkade väldigt fort. Tre lager ger djup och helt täckande men två funkar för dom som har lite brottom.
  • Betyg: 5 av 10 ( bra kvalité )
  • Pris: från 59kr - 100kr ex.frakt på ebay eller hos Kicks


China Glaze - First class ticket


China Glaze - First class ticket

China Glaze - First class ticket

China Glaze - First class ticket


Copyright © tikaha.blogg.se

Månadens Recensioner - September 2010


Septembers månads Lima bild

Månadens Recensioner - September 2010

Copyright © tikaha.blogg.se

Månadens Recensioner - Augusti 2010Augusti månads Lima bild

Månadens Recensioner - Augusti 2010


Copyright © tikaha.blogg.se 2010

Ett litet snabbtest...

Jag var tvungen att snabbtesta ögonskuggorna jag köpte, och jag är imponerad och lite förvånad över hur starkt pigmenterade och bra vidhäftningsförmåga dessa skuggor har. Hade inte så jättehöga förhoppningar så detta var en trevlig överraskning.
Hello Kitty är inte min favorit och jag är rätt less på hypen över detta märke, precis som snobben var för ett par år sen. Är fortfarande för skadad från Hello kitty hysteri från barndomens 80-tal. Men dessa skuggor var rätt söta med ett ansiktstryck i själva skuggan. Min favoritfärg är nog den starka blåa färgen med väldigt lite pärlomopigment och den Limegröna. Den vit/guldaktiga blir utmärkt som en lite festligare highlighter med någon guldskugga. Helt nöjd, önskar dock att jag hade köpt fler.


Hello Kitty skuggor


Hello Kitty skuggor


Hello Kitty skuggorCopyright © tikaha.blogg.se

RSS 2.0