NOTD - 29/7-10

Blev lite less på Essie - Playa del Platinum som jag har på tårna, så istället för att ta bort och välja en ny färg så dekorerade jag lacket med andra fina färger. Tyckte det blev en bra kombo.

Färgerna som användes är: Essie - Playa del Platinum, China Glaze - Peachy Keen och China Glaze - Passion


Mina tår är lagomt torra just nu, ser lite ofräsht ut...
NOTD - 29/7-10


Copyright © tikaha.blogg.se 2010

Övningskör... HJÄLP

Jag har tjatat i flera år på killen att han ska övningsköra med mig, men egentligen vill jag inte ha ett körkort. Men det är praktiskt att ha och lite orättvist mot honom att han jämt för köra alla hemska långa sträckor som blir på semestern.

Ialf så övningskörde jag igår efter vi varit på Hemsö fästning utanför Härnösand, jäkligt intressant att se kanonerna och den underjordiska fästningen. Men övningskörningen var skitjobbig.
Jag blev så nervös att jag fick ont i hjärtat och  fnittrade nervöst konstant, men det gick faktiskt bra förrutom att släppa kopplingen och gasen vid start. SÅ jäkla svårt att hitta rytmen, växla och sånt var det lättaste.

Ialf så tappade jag sugen helt på körkort då det var så mycket att ta in på en gång och jag kunde inte låta bli att titta på varvmätaren istället för hastigheten, lite drygt  då man kan mer om motorer och bilen i sig än hur man faktiskt kör den. SÅ jag måste släppa det tekniska och hitta körglädjen istället.

Hde inte haft något emot en segare och mer lättkörd bil än en Volvo s40, den är så jäkla pigg och har så lätt gaspedal att man lätt flyger iväg.

Men men .... ska tvinga mig själv till att klara av detta.


Volvo s40


Bilden kommer från Volvo.se

Copyright © tikaha.blogg.se

Clinique High Lengths Mascara

Den nya Clinique High Lengths Mascaran har inte kommit ut i Sverige än ( kommer i augusti), men jag fixade hem ett ex. från USA då jag hade beslutsångest vad jag skulle ha för mascara. Detta är den första "normala" mascaran jag har köpt på flera år, jag gillar inte denna typ av oljebaserade mascaror då dom oftast bara rinner ut för mig.

Men jag blev så intresserad av den nya skumma borsten, fast den är av gummi. Och jag har inga bra erfarenheter av gummipiggs borstar. Jag brukar alltid få förmycket färg på borsten och det resulterar i kladd och klet.

Men Clinique High Lengths borste är faktiskt helt okej, den plockar upp bra med färg och den är lätt att applicera med. Dock är den svår att inte dra med massa färg på baksidan med så man får torka av borstens baksida för att inte få mascara i resten av ansiktet.
Utöver borsten och att den är lätt att applicera och svärtan är helt okej, så är det inget specielt med produkten.
Jag tycker faktiskt att borsten är riktigt bra men formulan på mascaran är sämre. Den torkar alldeles för sakta och är så tung att ögonfransarna slaknar så fort man applicerat produkten på fransarna. Det är jättetråkigt då jag  gärna vill ha fina och böjda fransar. Dom skulle ha gjort formulan lättare och mer snabbtorkad så hade detta varit en superbra produkt med en användbar borste.

Det blir väldigt få klumpar och ger man tusan i att gnida sig i ögonen så flagar den inget, och en annan fördel med mascaran är att den är väldigt lätt att få bort. Jag använder en lättare rengörinsgel från Mario Badescu som är rätt dålig på att ta bort tjockare smink med. Men denna mascara försvinner i ett naffs utan en massa svarta skuggor kvar under ögonen eller en massa klumpar kvar i fransrötterna.
Och det tycker jag är riktigt riktigt bra med Clinique High Lengths.


Så dess fördelar är:
 • Bra och lättanvänd borste
 • Bra svärta
 • Lätt att få bort med mild rengöring
 • Small och smidig borste

Nackdelar:

 • Lite slöseri med produkt då det följer med mycket mascara på baksidan
 • Torkar långsamt
 • Alldeles för oljig formula så den tynger ner fransarna

Clinique High Lengths Mascara


Clinique High Lengths Mascara

Fransarna är extremt böjda med franstång, men efter 5 min har frasarna blivit lite slaka här och där. Efter 30 minuter är dom ofast spikraka i ytterkanterna.

Ett lager applicerat.

Clinique High Lengths Mascara


Clinique High Lengths Mascara


 • Betyg: 7 av 10 ( får relativt höga poäng pga. bra borste och lätt att få bort från fransarna)
 • Pris: 7ml för ca 200kr ska den kosta i svensk handel

Om jag skulle köpa en ny mascara av denna sort igen, så skulle jag nog köpa Clinique High Lengths Mascaran igen. Mest bara för den är så lätt att få bort.
Copyright © tikaha.blogg.se

Testar Just nu! Clinique High Lengths Mascara

Jag tjuvstartar och började testar denna Clinique High Lengths Mascara, en månad före släppet i butikerna. ( kommer i Augusti). Recenssion kommer snart...


Clinique High Lengths Mascara


Bilden kommer från Clinique.com
Copyright © tikaha.blogg.se

Woohoo

Nu har jag fått tillbaka mitt internet, det tog hela 3 veckor för BBB att fixa problemet, som var en löskabel som reparatörerna hade åstadkommit. Fick hit en tekniker som fixade problemet på 5 minuter. Lagomt less jag blev.
Ialf så är det högsommar för mig, och det är vansinnigt varmt så orken finns inte riktigt för att shoppa och blogga.
Man tappade liksom suget och lusten efter att ha varit nätlös så länge. Men det ska nog droppa in några inlägg eftersom.


Ha det bäst alla och bränn er inte


Vita


Copyright © tikaha.blogg.se

Vattenlösliga mascaror... så långt för närvarande

Att hitta den rätta mascaran kan vara ett livstids uppdrag. Det finns en djungel av mascaror för olika egenskaper/framhävanden. Förlängande, förtjockande, sk. separerande osv osv osv.
Men jag  är den person som gett upp hoppet på alla "billiga" mascaror som kommer ut i mängder varje år. Jag vill ha en mascara som man kan ta bort med lagom varmt vatten, som stelnar fort
så böjningen man gjort på fransarna hinner slakna, är smulfri, inte klumpar och är lätt att applicera utan ett ton med mascara på borsten som man slösar bort genom att torka av den en aning innan man applicerar.

Och jag har hunnit testa 4st som är lätta att få tag i hos en kosmetikhandel. Och här kommer min dom.

Först har vi Kanebo 38 C.


Kanebo 38 C

Egenskap enlight tillverkare: Vattenfast mascara som ska förlänga och ska endast tas bort med kroppstempererat vatten. Detta gör enligt dom genom att blöta fransarna med"ljumet" vatten och sen klämma ihop fransarna
så hylsorna som bildas lätt glider av.

Min slutsats: Kanebo 38 C ger fint svarta fransar och stelnar snabbt och blir så pass hårda att böjningen hålls kvar hela dagen. Men nu kommer vi till det som gör detta till en riktigt dålig mascara, den
går inte att få bort. Jag testade ljumet vatten, varmt vatten och till sist så hett vatten att ögongloberna blev nästan kokta. Och jag klämde och tröck och till sist drog. Men den satt kvar, det enda som lossnade
var mina ögonfransar. Jag tror det tog 4 dagar ihärdigt tvättande att få bort skiten.

Så jag kan varna för denna mascara, även om folk ljublar att " ååh då behöver jag inte ta på mascara på flera dagar". Men  fransarna blir spretiga och snea och gammalt smink fastnar i dom varefter dagarna går.
Så investera inte era pengar i Kanebo 38 C

 • Betyg:0 av 10
 • Pris: 295kr ex. frakt hos bl.a ByBloom


Så har vi Blink.

Blink.


Egenskap enligt tillverkare: Vattenfast mascara som bildar små rör som lätt tas bort med ljummet vatten. Skapar volym och förlänger.

Min slutsats: Ja blink är riktigt bra i kategorin " vattenlöslig mascara", den är lätt att applicera och bildar stela små rör som håller böjningen perfekt tills man var bort den.
Och den gå att ta bort med ljumet vatten genom att trycka ihop fransanra så lossnar tuberna lätt. Dock är borsten riktigt dålig, som tar med sig förmycket mascara och har en tendens att klumpa ihop fransarna så det ser ut som man har
färre fransar än fler. Sen eftesom den är så värmekänslig så går det inte att bada i inomhus pool för fukten och värmen får tuberna att glida av fransarna. Sen tänker man nog att man kan använda en borste för fransarna för att borsta ut och ta bort överflöd med, men det går inte för Blink stelnar alldeles för fort för det. Du kan inte applicera ett lager på dom redan målade fransarna heller för då får du en rad med 3 ihop klumpade fransar.

Så en ny borste och lite mindre värmekänslig så skulle detta vara en absoluta mascaran för mig.


 • Betyg: 7 av 10

Nu kommer vi till Imju Fibrewig Mascara.

Imju Fibrewig Mascara.

Egenskap enlight tillverkare: Långa separerade fransar som byggt på och blir längre tack vare dom fiber som finns i och fastnar på fransarna och får dom att bli längre. Tas bort med ljummet vatten.


Min slutsats
: Ja, först kan jag säga att jag fasar över priset på den. Kicks tar ___kr, och det tycker jag är riktigt sjukt. Då denna mascara är en budget produkt i Japan och kostar ca 35kr där. Det är skillnad, men utöver kostnaden
så får man fina långa fransar med den enorma täta borsten, det kommer inte heller förmycket mascara och man slipper sitta och finljustera efteråt. Men det där med fibrerna är bara båg, jag kunde inte få en enda fiber att fastna och när den började ta slut så var det mer klumpar av skräp man fick upp mer borsten än mascara, sen hade den en dålig hållbarhet. Råkade man knugga sig i ögonen så smulade den nå fruktansvärt och man fick små  grus av mascara överallt. Den försvinner med ljummet vatten på samma sätt som Blink, men kommer loss i små små klumpar som fastnar och smälter fast i hela handfatet. Skitjobbigt att sen sitta och skrapa lös det.

 • Betyg: 8 av 10
 • Pris: 220kr ex.frakt hos Electa

Sista har vi Clinique Lash power Mascara.


Clinique Lash power Mascara.

Egenskap enligt tillverkare: Förlängande och separerande mascara som är lätt att ta bort med ljummet vatten och sitter tills du bestämmer att den ska tas bort.

Min slutsats: Oj, jag hade så höga förhoppningar på denna mascara efter att ha läst bloggar och test. Och den jämnfördes även med Blink. Och den ger jättefina ögonfransar i sådär 5 minuter, sen slaknar fransarna pga. tyngden från mascaran. Hur än jag har testat att böja med värme och borstar efteråt så slaknar dom. Så man får långa och många fransar men dom blir spikraka och pekar neråt. Borsten är väldigt liten med täta borst, men det kommer förmycket mascara på borsten och man får torka bort mer än hälften för att det inte ska bildas klumpar av fransarna.
Den är vattenlöslig i ljummet vatten, men man får dra av mascaran som slutar i en del utdragna fransar, och den bildar miljoner små klumpar( precis som Fibrewig ), och sitter sen som sten i hela handfatet. Och den är inte vidare hållbar heller. Råkar man knugga sig i ögonen har man massor med mascara i hela ansiktet. Jag skulle tro att det är mycket olja i mascaran och därför stelnar den långsamt och tynger ner fransarna.


Så kommer jag köpa nån av dessa mascara igen, tja skulle jag så blir det en Blink och så får man göra en fyndiglösning och byta borsten från en mascara med bra borste. Då kanske man kan få snygga fransar.
Men jag fortsätter att leta mascaror och just nu testar jag en vanlig mascara från CLinique,  Hight Lenghts Mascara med en lagomt skum borste. Detta är dock inte vattenlösligt men med ingen mascara på marknaden som är vattenlöslig och
behovet av en ny så testar jag det som såg intressant ut. Rescension på den kommer efter hårdtestning.

Vet ni någon vattenlöslig mascara där ute som man kan testa, och hur mycket tycker ni en mascara max ska få kosta.

Sen har jag också ett tips för er som letar efter dröm mascaran och vill spara pengar. Gå på ebay eller Tradera och leta efter "Samples" då kan ni duba hem en mascara i presentstorlek för 1/4 del av priset om ni är fyndiga.
Då slipper man grina över förlorade pengar då mascarna inte stod upp till era förväntningar.

En del bilder är lånade från dom länkade butikerna.
Copyright © tikaha.blogg.se

Blaha

Jag har fortfarande inge internet, och nu har jag slut på sparade inlägg att ge ut. Jag har tur som har en pojkvän som gett mig mobiltbredband, men det är begränsat hur mycket jag kan ladda ner och upp så jag kommer inte lägga upp några fler inlägg. Ialf inte förrän BBB har fixat mitt nät, vet inte vad som är fel men det tar evigheter för dom att fixa det. Får inte ens veta om dom ska skicka nån att titta på mitt uttag. INGET.... börjar bli frustrerad för det kostar en del pengar att mobilsurfa och använda mobiltinternet. Känns dumt då man har fiber och betalar för det med.

Åskan är boven i dramat ialf, så vi är inte vänner just nu.

Ta hand om er.

Let me in!

Har du en utekatt, och är du dålig på att hålla koll på om kissen vill komma in. Varför inte investera i en alldeles egen dörrklocka till din vän?


 • Pris: 399kr ex.frakt hos Smarta Saker ( har sett dom billigare, så leta först innan ni beställer)

Kattdörrklocka

Info:
 • Katten kan själv meddela när den vill bli insläppt!
 • Bra alternativ till kattlucka ger minskad inbrottsrisk
 • Inga andra djur kommer in och katten slipper frysa


Varför ska misse sitta utanför dörren och frysa och vänta utan att någon i huset har en aning om vad som sker där utanför? Dörrklockan för katter består av trådlös en IR-sensor med speciallins för husdjur och ringklocka med blinkljus och ljudsignal. IR sensorn placeras enkelt där katten vanligvis väntar på att bli insläppt och ringklockan placeras sedan vid lämligt ställe inomhus. Ringklockan kan enkelt flyttas mellan olika rum. När katten kommer till "väntplatsen" ringer och blinkar ringklockan inomhus.
Ringklockan kan ställas in i följande 4 lägen: Endast ringläge, endast blinkande lampa, både ringläge och blinkande lampa samt ett AV-läge. Det finns 10 olika ljudsignaler ink. mjauljud. Det här är den perfekta presenten till kattälskaren. Enkel både att installera och använda.

Fakta:
Produkten består av trådlös IR-sensor och ringklocka.

IR-sensor för utomhusbruk, speciell lins för husdjur, ställbart avstånd och vinkel.
Ringklocka för inomhusbruk med 10 olika ringsignaler.
Digitalt kodsystem, lång räckvidd men stör aldrig grannars trådlösa utrustning.
Över 100 meters räckvidd (metallkonstruktioner, betonväggar kan begränsa räckvidden).
Blinkljus i ringklockan med ljusspel i regnbågens färger.
Ringklocka dimension 115x84x55 mm, drivs med 2 x 1,5 volt, size LR20/D-typ.
IR-sensor dimension 65x85x75 mm.Drivs med 3x 1,5 volt, sizeLR03/AAA.
Trådlös radiofrekvens 433 MHz.
CE, FCC, UL godkända.Text och bild är lånade från Smarta Saker
Copyright © tikaha.blogg.se

Orchidé

Samlar ni på Orchidér och kan ni får dom att blomma igen, ja och nej för mig. Jag gillar Orchidér men jag samlar inte på dom och jag har aldrig fått dom att blomma igen. Men jag har ialf lärt mig hur man ska ta hand om dom och nu växer dom stackare jag har så nån gång kanske dom kan få blommor igen. Under tiden så köper jag dom med blommor och njuter av dom tills dess dom gör sällskap med dom andra blomlösa stackarna.

Denna Orchidé fick jag av min snälla pojkvän ( jag valde färgen, viktigt sånt ), något jag verkligen gillar. Jag föredrar blommor eller växter i kruka än snittblommor. Snittblommor är fina men totalt slöseri med pengar, dom dör inom en vecka och kostar ibland 3 gånger så mycket än vad dom är värda. Jag blir så deprimerad då dom dör. Så krukväxter är en bra investering.


Orchidé

Orchidé


Copyright © tikaha.blogg.se

O.P.I - Louvre me Louvre me not

OPI France Collection


Här kommer ett spontanköpt O.P.I lack, jag har helt snöat in på mörka körsbärslack och köper nästan alla jag ser.
Jag såg en fin testbild på lacket och blev helt kär i det, men när jag väl fick lacket så såg det så himla tråkigt ut i flaskan. Men resultatet var precis så häftigt och fint som jag hade förväntat mig.
Men tyvärr fick jag aldrig till någon bra bild på O.P.I - Louvre me Louvre me not, men det är mörk körsbärsaktigt/med blå mask och mörkrosa microglitter i sig. Helt underbart.
Lacket är lätt att applicera med deras vida borste och torkar jämt inom lagom torktid. Tre lager behövs för att få det heltäckande med full visuel effekt.

 • Betyg: 9 av 10
 • Pris: från 90-200kr på Ebay ( utgående färg)
Inne ej direkt solljus
O.P.I - Louvre me Louvre me not

Ute i fullt solljus
O.P.I - Louvre me Louvre me not


O.P.I - Louvre me Louvre me not


O.P.I - Louvre me Louvre me not

Copyright © tikaha.blogg.se

Curl Harmony - Hair Milk

Att ha lockig hår är en kostsam historia. Jag söker ständigt och jämt efter en stylingkräm som  inte har nån stdga men som är lagomt oljig och kan hålla ihop lockarna utan att få det att se fett elelr frisigt ut, och inte gör håret till en fågelbo efter en natts sömn.

Så Curl Harmony - Hair Milk är den jag testat senast, och första gången jag testade den tycker jag den var asbra. Men dagen efter var håret stelt trassligt och risigt. Alldeles förmycket stadga i produkten för mitt hår. Hade dom tagit bort den klistriga och stelnande produkten så hade det varit en superbra vara. Men jag blev grymt besviken igen, den luktar gott den är lätt att fördela i blött hår och den är rätt så dryg. Men den är mest som en svagare hårgel.

Jag tror den skulle funka utmärkt på dom som har rakt tjockt hår, som är flygigt och matt. Men på lockigt är det som att sätta tuggummi i håret. En bra sak med produkten är att den inte innehåller uttorkande alkohol, silikon eller mineraloljor eller sulfat. MEn det är det som är bra med Curl Harmony- Hair Milk

 • Betyg: 3 av 10 (för mycket stadga,missledande produktbeskrivning och namn. Milk ska inte innehålla stadgande produkter.)
 • Pris: 250ml för 129kr ex.frakt hos Lockbutiken

Curl Harmony - Hair Milk
Beskrivning av Produkt:

Curl Harmony Hair Milk ger extra fukt till de torrare locktyperna. Berikad med sheasmör och jojobaolja som gör håret lent och mjukt. Håret blir mjukt och blankt utan att kännas fett. Hair Milk ger inte någon direkt stadga men fungerar bra för att hålla ihop lockarna och göra håret frissfritt. 250 ml.


Ingredienser: Aqua, Simmondsia chinensis (Jojoba) Oil, Behentrimonium Methosulphate, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum parkii (Shea Butter), Panthenol, Glycerine, Cetyl Alcohol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Chlorphenesin, DL-Alpha Tocopherol, Fragrance, Helianthus Annuus (Sunflower) Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Extract


Copyright © tikaha.blogg.se

Blixt och dunder

Jag älskar när det  blixtrar, men jag gillar inte när blixten slår ner i elnät eller ens bredbandsleverantörs fördelningslådor. Å det var det som hände mig, blixten slog ner så nära huset att det skrek i öronen och sens dess har jag inte haft något internet. Tror aldrig jag har varit utan internet så här länge ofrivilligt och det driver mig till vansinne. Jag kan inte hålla koll på busstabeller, öppentider för butiker. Orderstatus osv osv osv. Nätet försvann i onsdags eftermiddags, och jag gissar på och hoppas att dom fixat nätet fram till på tisdag. Sen får dom fan skämmas för då har det gått nästan en vecka. Ska ialf ha avdrag för dom dagar jag varit utan nät.
Hemskt vad beroende man blir av att ständigt vara uppkopplad. Så det blir inge blogg inlägg fram tills det är fixat, jag sitter nu hos min pojkväns föräldrar och använder deras nät.
Ha det gött så länge och håll lite tummar för att jag snart får tillbaka mitt nät.

Shopping v.26

Denna veckas shopping blev lite blandad. Och lite väl överspenderad, men så blir det då man har tråkigt.


Pyjamas byxor från Kappahl, som jag ska använda som vanliga slapparbyxor. Då det enda som avslöjar att det är pyjamas är mönstret, då dessa resårbyxor säljs lite överallt i annat tyg som "vanliga byxor". Jag ska vara modig och ha dom som vanliga byxor, och varför inte. Känner man sig bekväm kan man bära vad som helst, men blir du obekväm eller osäker så blir det väldigt fel och minsta lilla blick kan få en att åka hem och byta kläder.

Finns hos Kappahl i två mönster för 199kr
Var lite vågad, testa mönstrat.

Pyjamas byxor från Kappahl

Ett fynd på Twilfit som har mycket bra BH:ar, nu är det sommar reor överallt så gå ut och fynda.
Denna BH kostade 124kr, kanske lite häftig hallonrosa färg men grymt skön. Finns även i hudfärgad, svart och vit.
Ord.pris 269kr

Twilfit BH Rosa

Det var väldigt längesen jag köpte skor från Din Sko, finns ingen speciel anledning till varför.
Men jag hittade ialf ett par skor som jag köpte på en gång, och dom är rätt sköna att gå i och behöver inte inläggsula för dom som lätt får hälsporre. Då dom har en mjuk och elastisk klack. Enda negativa är att dom är skitjobbiga att ta av då dragkedjan baktill inte går ner hela vägen så man måste öppna spännena. Ialf jag måste som har extremt höga fotvalv.

Pris: 249kr och finns i Kaki med vit klack eller helt svarta.

Din sko

Sen så fyndade jag på Hemtex där kan fick köpa 2 för 1 av deras accessoarer, så jags nappade åt mig träbokstäverna Home och Faith, och dom hamnade på dom få "hyllor" jag har. Jag gillar inte hyllor/bokhyllor då dom är så jävla jobbiga att damma av så det är en bristvara hemma. Men köksfläktkanten funkade bra att ha Home på.

Pris: 79kr för 2st hos Hemtex


Hemtex Home and Faith

Hemtex Home and Faith

Hemtex Home and Faith

Copyright © tikaha.blogg.se

RSS 2.0