Trucco - Firecracker gloss and Vivo Vegas

Här kommer utlovade testbilder på dom nya Trucco glossen som jag fyndade.
Trucco-Firecracker, är verkligen en favorit den är mycket pigmentstark och väldigt hållbar. Men man måste använda en lipliner och gärna måla den lite tjockare och mer innåt läpparna ( tjockare linjer alltså), för Firecracker har en tendens att krypa. Trucco-Vivo Vegas är lite Bronze orange och den passa mig helt perfekt som ett lite mera diskret gloss. Även denna färg är hållbar och trevlig med sitt svaga guldskimmer. Dom är inte så himla klistriga om man har ett jämt lager över läpparna.

 • Betyg: 9 av 10
 • Pris: ca 230kr hos Utvalda Frisörer.

Trucco

Firecracker


Trucco-Firecracker

Trucco-Firecracker

Vivo Vegas


Trucco-Vivo Vegas

Trucco-Vivo Vegas
Bilderna är mina egna ©

China Glaze - Groovy Green

Mer pasteller, China Glaze - Groovy Green såg så himla fin ut i flaskan med sitt pistagegröna cremelack. Riktigt  trevlig och diskret grön. Men detta lack var hemskt att få täckande, för efter 3 lager hade jag fortfarande inte fått det täckande. Och mer än 3 lager är förmycket då lagren aldrig torkar och lacket lätt spricker och skivar sig. Men färgen är så himla fin. Så detta var en stor besvikelse och jag tvekar att jag kommer använda detta nagellack mycket. Jag ska försöka få tag i en liknande färg från Orly eller OPI, jag har för mig att jag har sett att dom har en som är väldigt lik.

TRIST

 • Betyg: 2 av 10 ( fin färg )
 • Pris: från 99-120kr ex.frakt

China Glaze - Groovy Green

China Glaze - Groovy Green

China Glaze - Groovy Green

Bilderna är mina egna ©

Benefit Georgia

Nu har jag äntligen testa min första Benefit produkt, jag vet inte hur länge jag har velat testa deras rouger. Men eftersom jag inte tål bismuth så bra så har jag inte velat spendera nå pengar på något som jag ev. inte tål. Tyvärr så visade det sig att Benefit har bismuth (vismuth) i sin rouge och jag tålde det inte, så jag fick nässelutslag på en gång.

Men jag har kommit på ett knep och lägger en mineral foundation från Everyday Minerals före jag använder Benefit Georgia. Då brukar det funka rätt så bra.

Benefit Georgia är inte riktigt en rouge, utan mer en highlighter i svagt persikofärgad nyans. Tyvärr kunde jag inte få till en bra testbild då jag verkligen har en usel kamera. Men det blir ett svagt persikoskimrande effekt av den, jag brukar använda den på ögonlocken och efter kindbenen. Jag tror den blir jättefin till sommaren då man inte vill ha så mycket smink på sig. Men jag kommer inte köpa den igen, jag är allergisk mot den och då är den inte värd sitt pris.

Annars så tycker jag att färgen är fin, men jag tycker riktigt illa om borsten som följer med. Den är lite sladdrig i ståna och sprider pudret omkring sig. Sen tycker jag själva kakan är förlöst pressad så det lossnar väldigt mycket puder som oftast ligger löst i lådan.

 • Betyg: 5 av 10
 • Pris: ca. £22,50  ( jag vet inte vars man kan köpa denna produkt i Sverige )

Benefit Georgia

Benefit Georgia

Bilderna är mina egna ©

Nya halsband

Jag kunde inte motstå dessa skönheter, jag är så svag. Fy skäms på mig. Men visst är dom fina?


Båda halsbanden är av silver med ametister och peridoter m.m.

Drop halsbans

drophalsband

persikohalsband

Bilderna är mina egna ©

Väskfynd

Detta är en av mina favoritväskor, jag brukar inte använda småväskor då jag aldrig får plats med allt krimskrams jag måste ha med mig då jag går ut. Men denna söta lilla skinväska är perfekt om man bara ska gå ut en snabbis eller handla eller gå på bio. Jag hittade denna på Åhléns instuvad bland en massa dyra skinnväskor. Ord. priset på väskan tror jag var 399kr, men dom hade satt ner priset till 99kr. Jag blev väldigt förvånad, då det är skinn och allt men jag tänkte då inte fråga om den var felprismärkt. Utan jag stegade snabbt till kassan med väskan hårt gripen under armen. Detta var lätt dom mest prisvärda 99kr jag betalat för något på länge.


Flätadväska

Flätadväska

Bilderna är mina egna ©

Trucco

Jag har länge varit sugen på att testa Truccos smink, mest ville jag testa deras vanliga läppstift men dom luktade så illa. Men jag fick ialf tag i rougen som jag drömt tjusiga drömmar om. Fick även med mig 3 st lipgloss.

Trucco cherry-pie rouge
är helt glitterfritt och rätt så svårapplicerad. jag brukar rulla runt rougeborsten runt alla färger för att få en mindre intensiv färg, för den röda rougen är väldigt färgstark och man ser lätt ut som en påskkärring i ansiktet om man inte blandar pudret väl innan man applicerar det. Men får man till rätt färg så är det väldigt sommrigt och lite "kinadocka" över det hela. Läppglansen är väldigt pigmentstarka, ialf det röda får man  otroligt röda läppar av.
Dom har också en rätt så bra hållbarhet och då dom är rätt så klistriga. Dom har en speciel lukt dom jag tror är kanelolja, och kanelolja ska ha en "plumping effekt". Men det står inget på förpackningen att dom skulle ha denna effekt..mina läppar blir ialf lite irriterade av glossen.

 • Betyg: 4 av 10 i sammanslagen räkning
 • Pris: från 230-320kr/st. Finns hos utvalda Frisörer


Testbilder på produkterna tillkommer vid ett senare tillfälle.


Trucco

Trucco

Bilderna är mina egna ©

Dålig imunförsvar

Fan, jag blir aldrig av med min förkylning och tanke på det så är mitt imunförsvar så svagt att jag har svårt att kämpa emot allergier och infektioner. Så nu lider jag av nässeöutslag och eksem. Även att jag får näsblod flera gger per dag som kan hålla i sig i 30 min per gång är extremt frustrerande. Är lite alergisk mot nässprej och det är de som gör att mina slemhinnor i näsan är sköra och tunna så dom brister när jag tex. hostar. Löjligt men så är det.

Jag har lidit av näsblod sen jag var liten till övre tonåren, och då var det inte någdigt kunde ha störtblödningar som kunde vara en timma och det kunde samlas så mycket levrat blod i magen att jag kräktes av det. Kunde även få det när som helst. Mitt i ett kemiprov i en fullsatt aulan.. japp det har hänt och jag droppade blod på alla och överallt. Pinsamt var det.

Ialf så får man inte så mycket energi över, har inte ens tränat på 1½ vecka och bara gått ut och gått 3 gger. Så även blogg inlägg och shopping får lida lite. Så det kan bli lite av en torka på inläggen. Fast jag har massor att visa och testa men jag vill mest bara sova. Vill någon skriva åt mig?


Nike Fynd

Bara för att mellandags-rean är över så betyder inte det att man inte hittar dom bästa fynden långt efteråt.
Det gjorde ialf jag, jag hittade dessa grymma Mesh NIKEs på en reabänk, rätt storlek och grymt snygga och bekväma. Jag hade egentligen inte råd men, dom var snygga billiga och kommer passa perfekt till sommarens träning och stadsvandringar. Dom är otroligt lätta och består av meshnät så dom är nog luftiga och härliga. SÅ länge det inte regnar.

 • Betyg: 10 av 10
 • Pris: ord. 899kr nu REA 399kr

Lila Nike

Bilden är min egen ©

Abba

abba
Äntligen har Abba kommit ut så man kan köpa dom i Sverige. Abba är en laddad serie med hårvårdprodukter för alla grupper och även som specialvårdande, för ex torr hårbotten osv. Abba innehåller inga mineraloljor eller sulfater. Och inga konserveringsämnen som har visat sig vara cancerframkallande. Nu är frågan : är detta ett bra märke och hur pass bra är deras produkter. Jag ska ialf testa, om allt dom säger stämmer... inga skadliga ämnen eller mineraloljor så kan detta vara ett nytt favoritmärke.

Är det någon som testat Abbas hårdvårds produkter och isf vad tycker ni. Eller vet ni något annat märke som gör naturliga hårvårdprodukter?Har ni något favorit? Min har länge varit Simply Organic.

 • Pris: från 185-240kr ink frakt hos Baresso

Serien finns i: Colore Protect, Curl, Moisture, Normal, Shine,  Specialty, Style, Moisture.

Bilden kommer från Baresso

Kiss my Face

Efter att ha använda Mario Badescu produkter i några månader så har jag beslutat mig för att gå tillbaka till ekologiska naturvänliga produkter igen. Ialf för tillfället, jag var väldigt nöjd med Mario Badescus produkter men man vet aldrig om man hittar något bättre förrän man testat.

Jag har velat testa Kiss My Face hudvårdsprodukter då jag sedan förrut använder deras rakingscream och hårgelé, och dom produkterna är riktigt bra. Största anledningen till att det dröjt nästan 1 år för mig att testa hudvårddsprodukterna är nog att dom är hopplöst svåra att få tag i Sverige och måste oftast beställas från USA, och det kan bli kostsamt då tullkostnaderna för ett så tungt paket kan bli dyrare än det är värt.

Jag hade ialf tur och hittade hela serien på min ICA butik, och som tur ä också sålde ut sitt sortiment. Ica tog hutlösa överpriser på produkterna, men nu kostade dom bara 30kr/st. Som hittat. Så ja köpte både det ena och det andra. Jag har inte hunnit testa produkterna så mycket, och så vill jag helst använda dom i några månader så man kan få ett riktigt omdöma om dem. Så jag återkommer med en lätt analys av dom om några veckor och sen får vi se.


 • Betyg: Inget omdöme
 • Pris: ord.pris från ca 250-380kr

Kiss My Face hudvård
Fr.Vänster. Citrus Cleanser, Night Cream, Scrub, Alpha Hydroxy Moisturiser, Balancing ACT toner.

Bilden är min egen ©

Vinter = förkylning

Yes, jag har lyckats dra på mig vinterns första snor och nysmaraton. Efter lite mer än 1 vecka kan jag nu andas genom näsan och faktiskt gå ut utan att kvävas ihjäl. Det är jobbigt att bli sjuk då man har svår astma och dåligt immunförsvar. Man blir en måltavla för alla bakterier och skit. Men även jag repar mig från mina sjukdomar.

Under veckan som gått så har jag inte gått ut som sagt, men det betyder inte att jag inte har kunnat shoppa. Internetshopping, vad skulle man göra utan det! Jag hant ialf beställa en hel drös med smycken och hudvård.

Så nu kan jag stolt visa upp skörden av tristess och ett tomt bankkonto. Tjoho, nu blir det frostskadad frysmat och vad än man hittar i skåpen tills nästa löning.
 • Pris: Olika då varje ring är unik, men ca värde 150-500kr
 • Ringarna är gjorda i silver med riktiga stenar.

4 ringar

4 ringar

4 ringar

Bilderna är mina egna ©Väskor .. kan man aldrig få förmånga av.

Här kommer en väska som jag trånade efter i ca. 1 månad innan jag köpte den. Men jag har ännu inte hunnit använda den mer än att bära mina gymskor i. Men den kommer nog snart till användning.
Nallar är inte riktigt min stil, men det är något med denna väska som som gjorde att jag köpte den ialf.
Smaken är konstig och ibland helt oförståelig.


Nalleväska

Nalleväska

Bilderna är mina egna ©

RSS 2.0