Önskar er alla..

Ett Gott Nytt År.
Ta hand om er själva och era kära.
Kör försiktigt, drick med måtta och använd sunt förnuft.


Önskar er alla..


Copyright © tikaha.blogg.se

Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm

Det är farligt att titta in på en del sidor som tex Clinique, jag fick ett starkt ha-begär pga av deras nya produkt Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm. Ett läppstiftsbalm i penform låter inte nytt men intressant.
Balmet kommer i 8 olika färger och kostar $15. Så lite saftigt. Eller så kan man köpa alla 8 färger i ett sett för $75 ex.frakt. Lite lockande är det.
Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm
Chunky Cherry vill jag ha....

Copyright © tikaha.blogg.se
Bilden kommer från Clinique.com

Lite mellandags rea...

Jag hade grymt svårt att hitta ett enda klädesplagg på mellandagsrean som jag ville ha, så jag köpte inga kläder alls. Jag vet en kofta jag vill ha från Cubus men jag orkar inte slåss med folk i några flera affärer nu.

Men jag fyndade lite fina inredningsprylar, för vem behöver inte mera saker att mosa in i ens redan överfulla hem. *suck*

Jag köpte ialf en urfin urna ( dålig humor sorry) som är ganska enorm, och den fick inte riktigt plats i mitt kök men jag älskar den. I den finns cornflakes. Urnan är från SIA och var på 50% rea så jag betalade ca: 175-185kr för den.

Sen köpte jag en mönsterskuren filtduk för 59kr och en Chenille filt för 159kr hos Åhlens som hade 50% på en massa fina saker. Och på IKEA köpte jag glasburken Yngare ( finns en hel badrumsserie med samma namn ), jag skulle egentligen bara kolla på ett köksbord och en ny köksfläkt då min verkar ha skurit ihop. Rolig sak att lägga pengar på * muttra*

Jag fyndade även på Kicks nätbutiksrea, köpte hela tre stycken parfympresentaskar, dock verkar Kicks aldrig vilja ge mig dom då jag har väntat i 2 dagar att dom ska höra av sig till mig så jag får hämta ut dom.
Men men.. ska ringa dom senare idag.

Sen köpte jag nya läsglasögon i den otroliga stryckan 0,5... svagt men Optikern tror det ska hjälpa mig att sluta ha näsan i boken och slippa huvudvärk. Jag hoppas det.

Har ni fyndat något bra, trevligt eller fint?


Sia Urna

Chenille Filt


Ikea - Yngaren burk 59kr

Yngare skål

Nästan alla doftvaxer från Yankee Candle fick plats.

Yngare skål

Yngare skål

Ikea Yngaren Flask set 3, 99kr... som jag ska köpa så fort dom har fått in dom.
Yngare flask set 3

Copyright © tikaha.blogg.se
Bilderna kommer från Ikea.se

Rescue Oil

Nu har jag hunnit testa Rescue Oil ett par veckor och känner mig redo för att de min åsikt. Ärlig talat så är Rescue Oil inget nytt, alltså dess innehåll. Den innehåller helt vanliga oljir som man lätt kan få tag i sin Hälsokosthandel eller på internet mot en billigpeng och sen göra en egen multiolja i mycket större mängder.

Men nog är det lättare att få allt packat och klart.
Rescue Oil, ska enligt dess beskrivning vara rena miraklet då detn ska; Minska Rodnader, bleka ärr och bristningar, förhindra rynkor och en massa massa annat. Visst oljor har bra egenskaper, men att trolla bort ärr och rynkor är rent skit snack. Finns inget som kan göra det utom kirurgi och dom i sin tur ger nya. Så är det bara.

Men nu till det jag tyckte var bra, den är mysig.. inte tokfet och klistrig utan mjuk som sammet så man  smörjer ansiktet men oljan. Så himla mysigt, dock använder jag den inte olja då olja får mitt ansikte att bryta. Den funkar även att smörja händerna med, tvätta ansiktet, använda i håret och ha i badet. Rescue Oil funkar utmärkt för detta.
Kan även säga att den är rätt dryg fast jag har en tendens att dränka händerna i oljan så har kanske 1/3 gått åt, det är mindre än det gått åt i mina vanliga lotionflaskor på samma tid.
SÅ det hela så tycker jag att det är en bra produkt, dock tycker jag att man ska göra en sån hära blandning själv och spara pengar. Och jag kommer nog göra så då denna tar slut.

Oljor ska ha så många goda egenskaper och kanske måste man använda en produkt som Rescue Oil i över 1 år innan man kan få något resultat, vad vet jag. Jag skulle bara använda den för just mysighetsfaktor.

Det finns en till olja men ett annat märke som är föregångaren med starkare och oljor i och den heter Bio Oil, den ska tydligen visa resultat snabbare men ska också kostar dubbelt så mycket. Man kanske ska testa den sen?

Produktbeskrivning:

RESCUE OIL 75ml for Scars, Stretch marks, Ageing or Dry skin Rescue Oil is a specialist blend of natural oils which soothe and improve the appearance of the skin and nails. With regular use rescue oil assists in restoring the skin's natural moisture balance and the rejuvenation of wrinkled sagging skin. It is extremely effective on scar tissue, stretch marks and numerous other skin conditions. Rescue oil is safe for all ages and is easily absorbed making it ideal for use as a massage oil or therapeutic bath oil. Rescue oil contains a combination of Vitamin E, Evening primrose oil,Almond oil and Peach Kernal oil. Rescue Oil can be used to help the following: Ageing Skin Scar Tissue Blemished Skin Treatment and prevention of stretch marks Before and after pregnancy massage oil After Sun treatment Dry Dehydrated skin Therapeutic bath oil Safe for all ages For external use only - full instructions on pack.

 • Betyg: 8 av 10 ( mysigt och lent )
 • Pris: 75ml från 40-120kr ex.frakt ( Bio Oil dubbla priset. Dom går inte köpa o Sverige så priset är svårt att ta reda på. Och jag tror jag budade hem min för 45kr ex.frakt.)

Rescue Oil

Bio Oil


Copyright © tikaha.blogg.se

MOTD - 28/12-2010

En enkel men skön sminkning i all stress.. jo har även gått tillbaka till att vara mörkhårig igen, men ångrar mig då jag nu måste färga utväxten hela tiden.

Fattar inte varför jag ser så skelögd ut då jag tittar åt sidan.

MOTD - 27/12-2010MOTD - 27/12-2010Dessa produkter använde jag:
MOTD - 27/12-2010

Copyright © tikaha.blogg.se

Djur och Jul

Julen var bra här, den blev lite kort och sjuk. Så den var mest deprimerande och stressig, men jag är ingen julmänniska så sak samma. Ialf så blev det en hel del presenter och även Lima fick något som både hon och jag gillar. Mindre hår på alla överkast och stolar och något varmt/tvättbart och kraffsvänligt. Perfekt!Djur och Jul

Copyright © tikaha.blogg.se

Det som inte får hända.. det händer...

Mitt i en sminkning händer det som inte får hända då ens reservdelar har tagit slut, ens brynborste faller ihop i delar.
Lagomt frustrerande läge då man precis har borstat in brynfixering och så går borsten sönder.Det blev ialf en så pass liten bit kvar att jag kunde med pilliga rörelser fullborda sminkingen.

Nu är frågan, finns det någon bra borste där ute eller är dom eg. alla lika. Dom har alla samma design ialf, jag har kollat på Cliniques sminkborstar och jag tror jag ska köpa en ny brynborste och några andra tools från Clinique ... man får passa på då man har en ursäkt.Det som inte får hända.. det händer...

Copyright © tikaha.blogg.se

Lite fynd före julrean

Före Julen spenderade jag lite pengar på saker som var planer att inför skaffa ett. Obligatoriska underkläderna från Kapp Ahl som då hade köp 3 betala för 2, så jag fick hem 2 bh:ar och ett 3-pack bomullstrosor. Inte så upphetsande shopping men bra bas.
Sen fick H&M Organic duschtvål och scrub för halva priset åka med. Och sen det planerade Lumene Natural code ( som jag skrivit om förrut ) Skin Perfector, som jag blev tipsad från av Skimmerskuggan. Där slant även Tin o `Tint - Lip tinter Vanilla med. Var tvungen att testa den lila plåtburken med doftsatt guck och tyvärr gick jag nog på nit på den. Dom hade 3 färger, denna i vanilj och en vattenmelon som var lila/röd och en i raspberry tror jag som hade en brunlila färg. Dom var hiskeligt fula. Men vaniljen ger en ett idiominsalva utseende, dumma är att jag aldrig kollade vad den innehöll. Så jag visste inte den var gjord av paraffin och jag använder inte produkter gjorde på mineraloljor. SÅ jag lär nog aldrig använda den igen.

Lite fynd före julrean

Lite fynd före julrean


Copyright © tikaha.blogg.se

NOTD - 27/12-10

En liten sen julspecial kommer här, tyvärr är den det skavt och misshandlat lite såhära i efterhand. Har inte haft tid att ta bilder och blogga under julen. Som tur är så har jag inte förstört designen helt eller råkat ta bort det.

Jag använde mig av China Glaze - Passion och White on White och lite ränder från O.P.I  - An Affair in Red Square. Och en lång tunn striping pensel.

NOTD - 27/12-10

Copyright © tikaha.blogg.se

China Glaze - Flying Dragon

Nu äntligen har jag skaffat China Glaze - Flying Dragon. Jag har nog velat ha detta lack i några år nu men har aldrig fått för mig att köpa det. Men nu är det gjort och jag är riktigt nöjd, förrutom en sak. Jag kollade inte tillräckligt noga på produktnamnet så jag köpa Flying Dragon "Neon". Blaaa va besviken jag blev, allt glitter och glimmer i lacket dör då dom är matta. Men men.. det löste sig med hjälp av ett lager China Glaze - Fast Forward Top Coat.

Lacket är rosa/lila med microglitter i blått och magenta, riktigt fin färg. Lacket är lätt målat men kräver minst tre lager för att bli helt täckande. Tanke på att det är "neon" så torkar lacket superfort men är desto känsligare för att repas och flaga. Jag tror orginalet är mera hållbart, men det funkar som sagt bra med ett tjockt lager top coat.

 • Betyg: 8 av 10 ( buhu för neon )
 • Pris: 98kr hos Kicks och Utvalda Ica Kvantum

Ni får ursäkta mina äckligt torra tår, men fingrarna var upptagna med annat lack och hur än jag smörjer så torkar mina fötter ihop. Jag tom manipulerade dom lite så ni slipper se allt för mycket torr död hud. Jag ber ödmjukast om ursäkt.
China Glaze - Flying Dragon

China Glaze - Flying Dragon

China Glaze - Flying Dragon

China Glaze - Flying Dragon

China Glaze - Flying Dragon

Copyright © tikaha.blogg.se

Lucky Brand

Lucky Brand

Jag har upptäckt ett helt nytt märke Luck Brand, som säljer både kläder och väldigt fina smycken. Allt har en lite sliten känsla över sig. Tyvärr säljs märket inte i Sverige vad jag vet så man får leta runt på nätet efter butiker som vill frakta till oss. Jag hittade ialf ett ställe och jag köpte på mig ett väldigt annorlunda och fint armband, jag behöver verkligen inge mera smycken men jag kunde inte låta bli. Så himla fint och annorlunda.

Tyvärr så har jag den mest värdelösa kameran så  ni får hållas till tåls med bilderna.


Bild från säljaren

Pris: $35 ex.frakt


Lucky Brand, armband


Lucky Brand, armband

Lucky Brand, armbandCopyright © tikaha.blogg.se

Mario Badescu - Cermaide Herbal eye cream


Mario Badescu

Nu kommer äntligen utlåtandet av Mario Badescu - Cermaide Herbal eye cream, då jag nu har hunnit använda den i någon månad så känner jag mig redo för ett utlåtande.

Jag brukar inte ha några större förväntningar eller tillit till produkter som är utslätande eller föryngrande, för jag tror inte man kan stoppa tiden och rynkor, linjer, finnar och ärr hör till livet. Så jag tänker inte ta med några åsikter om dom egenskaperna i såna produkter.

Mario Badescu - Cermaide Herbal eye cream är en återfuktande kräm och är svagt svagt parfymerad, ingen kem. eller syntetdoft utan den luktar naturligt och friskt. Produkten kommer i en 14ml burk och man må tyckte det är lite men denna produkt är super duper dryg. Jag har knappt börjar skrapa på ytan på min och då har jag använt den morgon och kväll varje dag i över 1 månadstid. Jag tycker den är härlig att använda trots att den är lite svår att få in i huden, men den går att sminka över och den verkar inte smeta ut smink eller skapa fettiga/blanka ytor. Men den är inge för sommarbruk då risken för "smältsmör" effekt skulle vara stor för mig.

Mario Badescu - Cermaide Herbal eye cream är tillräkligt återfuktande för att jag hittills inte har fått en enda hård torrfläck under ögat och så pass mild att den inte sticker eller svider.
En annan trevlig egenskap är att den har en effekt som gör den sval, och sätter man den i kylskåpet så blir den som en mjuk kall dröm att kleta under ögonen. Jag vill nästan smörja in hela kroppen med den. Blir kanske lite väl dyrt men så mysigt.


Så detta är en bra produkt, bra återfuktning, bra för känslig hud och mycket dryg. Jag skulle nog köpa den igen då den jag har tar slut, men det lär som sagt dröja en lång tid tills dess. • Betyg: 9 av 10
 • Pris:14ml för 226kr ex.frakt hos  Eleven.se
Mario Badescu - Cermaide Herbal eye cream


Copyright © tikaha.blogg.se

NOTD - 20/12-10

Det har varit lite dåligt med NOTD och nya lack nu, anledningen till det är att jag har försökt låta bli att måla mina naglar så dom får vila från alla uttorkande lack. Det är den tiden på året då man är så jäkla torr så inget hjälper och mina naglar skivar sig som fasen. Men nått nytt lack då och då kan juh inte skada allt för mycket.

Nu ville jag göra det lite enklare för mig, så istället för att måla 5-6 lager med Color Club - Wild and Willing, så drog jag på ett lager med China Glaze -Passion under. Det blev helt okej, inte lika glittrigt utan mera subtilt.


NOTD - 20/12-10

NOTD - 20/12-10

Copyright © tikaha.blogg.se

Snitt eller planta?

I helgen fick jag  en jättefin Orchidé av pojkvännen, tyvärr hade den spinn så vi fick åka och byta den. Men tanke var god=)
Jag gillar inte snittblommor, inte för att dom inte är fina men det är just det att dom kostar multum och har så varierande  kvalité att dom oftast dör inom 4-7 dagar. Jag blir alltid så deprimerad då dom dör, sen är dom pest att klippa och mosa ihop så man kan få ner dom i soppåsen. Så jag föredrar planterade växter, och orchidèer passar mig utmärkt. Anspråkslösa växter som inte är för pråliga då dom väl blommar.

Rosor och nejlikor ska man odla i moderjord inte rycka upp och sätta i en ittala vas.
Vad föredrar ni?

Tack Älskling ♥

Snitt eller planta?

Snitt eller planta?


Copyright © tikaha.blogg.se

Jul och allt som kommer till...

Jag är faktiskt en person som sällan pyntar inför jul, jag har inte ens några större delar av julsaker. Jag samlar dock på unika julgranskulor och har gjort så i många år. Men iår tänke jag bryta traditionen och pynta lite ialf. Jag satte upp nya vita gardiner, köpte en stor ny duk och 2 st svarta pappstjärnor att ha i sovrummet. Måster erkänna att det blev riktigt fint.

Julstjärnorna hittar ni hos Rusta för 49kr/st och kablarna kostade 20-29kr tror jag.
Julpyntar ni något? Lite eller mycket eller helt hysteriskt?

Jul och allt som kommer till...


Copyright © tikaha.blogg.se

Orly - Galaxy Girl


Orly - Galaxy Girl

Jag hade helt glömt bort att skriva om ett av mina nya favorit lack, som jag velat ha ett bra tag men alltid glömt bort att det finns. Orly - Galaxy Girl från Cosmic Fx kollektionen, är precis så snyggt som alla promo bilder visar.
Jag får nästan lust att ordna ny gel-naglar bara för att få mer  av lacket på naglarna.

Färgen är otroligt fin med sitt blå/ lila skimmer på en mörk röd/lila bas. Lacket är väldigt lättmålat men kräver minst 3 lager för att bli helt täckande. Men desto fler lager desto mer glitter. Jag använde China Glaze - VII som bas andra gången jag testade för att minska torktiden.

Jag gillar verkligen lack som är annorlunda, för dom flesta märken släpper samma lack ( eller ytterst liten skillnad imellan) om och om igen men i olika kollektioner. Och det gillar jag inte, för jag har inte alltid koll på vad jag har och så köper jag ett lack som visar sig  att jag har något liknaden av. Men Orly - Galaxy Girl finns det inte ens en likhet av något jag redan har. Wee...


 • Betyg: 10 av 10
 • Pris: 180kr till 200kr men bästa tipset är att fynda på ebay.

Orly - Galaxy Girl

Orly - Galaxy Girl

Orly - Galaxy Girl

Orly - Galaxy Girl

Orly - Galaxy Girl


Copyright © tikaha.blogg.se

Årets häftigaste smycke!

Jag gillar verkligen att gräva runt i H&M stökiga trassliga smyckesavdelningar, för ibland så kan man hitta något riktigt unikt och roligt. Som detta vampyr inspirerade halsband. Så himla häftigt, trots all vampyr hysteri så blev jag helförälskad i halsbandet. Sen att det kostade ynka 49.50kr är juh bara kristyr på pepparkakan.

Det är ialf roligt att hitta lita udda saker bland allt bling och supersött, vanligtvis får jag sitta i timmar på ebay och japanska sidor och scrolla mig igenom miljontals produkter för att just hitta "it" prylen.

Har ni något udda favoritsmycke från en vanlig lättillgänglig butik liggandes, visa upp dom eller sälj dom till mig.

H&M vampyr


The Body Shop - Moringa Shower gel

Jag älskar faktiskt The Body Shops tvåler, fasta som hårda. Dom doftar så gott, och trots jag helst bara vill använda fast glycerin tvål då dom inte torkar ut lika mycket som fast. SÅ kan jag inte låta bli att köpa en flaska då och då.

Moring Shower gel luktar ren sommar, så mysigt att tvåla in sig i denna väldoftande tvål. Enda som saknas är en dusch utomhus vid sommarstugan eller åtminstone ett fönster i badrummet som solen tränger in igenom. Men jag får nöja mig med det blåa ljuset från långenergilampor så länge.

The Body Shop - Moringa Shower gel löddrar bra och är sisådär drygt, lite uttorkande men väldigt väldoftande. Påminner om en sommaräng med kamomil och andra fragranta blommor.


 • Betyg: 9 av 10
 • Pris: 150ml för 102kr

Ingredienser:
Aqua (vatten), Sodium Laureth Sulfate (natriumlauretsulfat), Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Betaine, Polysorbate 20, Mel (honung), Sodium Chloride (natriumklorid), Citric Acid (citronsyra), PEG-18 Glyceryl Oleate/Cocoate, Parfum, Myristamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Phenethyl Alcohol (fenetylalkohol), Caprylyl Glycol, p-Anisic Acid, Propylene Glycol, Linalool, Hexyl Cinnamal (hexylkanelaldehyd), Butylphenyl Methylpropional (lilial), Disodium EDTA (dinatriumedetat), Benzyl Salicylate (bensylsalicylat), Geraniol, Moringa oleifera, Sorbitol, Caramel (sockerkulör), CI 19140.


The Body Shop - Moringa Shower gel

Vad händer...

Jag har bloggat ett tag nu, och jag ska ärligt säga att jag funderar på att lägga ner. SOm dom flesta vet som bloggar om skönhet så tar det mycket tid och kostar en hel del då man vill testa så mycket produkter som möjligt.
Detta har varit och är roligt, men tanke på all tid det tar och dom få läsare jag har så vet jag inte om det är värt att spendera all denna tid på något som så få är intresserade av. Detta är så klart något som jag felar i ochatt blogga kanske inte är något för mig. Detta är förklaringen till varför jag knappt skriver några inlägg.. förlite motivering.

Jag har inte bestämt mig än, kanske gör ett sista ryck och sen får vi se om detta blir det sista året för denna blogg.


Orly - Retro Red


Orly Plastix Serien
Jag hade inte tänkt köpa några matta lack, då man kan enkelt förvandla alla sina favoritlack helt själv med ett matt toplack. Men jag blev lite förförd av Orly Plastix Serien att jag var tvungen att beställa hem en färg.

Så hem kom Orly - Retro Red, och jag måste säga att färgen var en stor besvikelse. Retro Red är mer orange än röd och skär sig nå hemskt med min hudton. Jag skulle ha tagit den lila, utöver färgmissen så var det inget speciellt med Orly Plastix. Det ser ut som vilket matt lack som helst men som dom flesta matta lack så är det lättmålat och torkar supersnabbt. Det som är riktigt possitivt med Orly i sig är att dom få lack jag har av Orly har en otroligt bra hållfasthet. Det flagnar sällan och är lagom lätta att få bort med mild remover. Nu är detta mitt 3;dje Orly lack så jag kan inte säga att detta gäller alla deras lack. Men än så länge så ser det mycket lovande ut. Kanske så köper jag der lila lacket från Plastix, men jag borde inte då jag har så många lila lack.. hmm...
 • Betyg: 7 av 10 ( inget nytt eller spännande, ful färg men bra kvalité )
 • Pris: ca 180kr i Svensk handel och runt 100kr ex.frakt från ebay.
Orly - Retro Red

Orly - Retro Red

Orly - Retro Red

Orly - Retro Red


Copyright © tikaha.blogg.se

RSS 2.0