Angel´s Spa - Lip balm Extra Dark Chocolate

Jag älskar Angel´s Spa produkter, dom luktar så himla gott och kommer i fina enkla förpackningar. Idag hittade jag Angel´s Spa - Lip balm Extra Dark Chocolate, och var bara tvungen att testa. Produkten luktar mörk choklad i hylsan och är lite röd/nougat färgad. Lukten följer tyvärr inte med på läpparna eller färgen så det är ett neutralt balm, den är lite svår att applicera då den inte glider på lika lätt som vanliga balm, det känns som man ritar på med en oljekrita i början. Men på läpparna smälter den in och känns som vilket balm som helst, helt doftfritt. Jag tycker det är en helt okej produkt, men jag hade nog blivit ännu gladare om doften följde med på läpparna också.

 • Betyg:6 av 10
 • Pris: 35kr hos utvalda Åhléns butiker

Angel´s Spa - Lip balm Extra Dark Chocolate

Angel´s Spa - Lip balm Extra Dark Chocolate

Bilderna är mina egna  ©

CCS - Oliva Hand Cream

Jag har fortfarande problem med torra naglar som skivar sig och envis reptilhud som spricker på händerna, så jag nödköpte CCS - Oliva handcream Apoteket för nån vecka sen, och jag blev faktiskt positivt överraskad. ( Är inte så imponerad av Apotekets tvivelaktiga och mineralolje späckade produkter )

Jag avskyr att använda handcream då jag har något slags nervfel i händerna som gör att dom svettas i tid och otid, det gör det ett rent helvete att använda handcream, speciellt dom som innehåller silikon då det täpper till porerna i händerna och gör att händerna börjar svettas ännu mera. Rätt dryg åkomma men man kan mildra det genom att välja bra naturliga produkter som inte bildar plasthinnor.
 Ialf så Innehåller CCS Oliva inge silikon och jag tyckter att denna produkt var riktigt bra, den torkar snabbt in i händerna och man blir inte flottig eller så väldigt svettig av den, doften är mild och riktigt trevlig.
Men jag kommer inte köpa denna produkt igen då jag inte tycker att den hjälper mina händerna något vidare utan jag kommer nog återgå till  Excelen E-vitamin lotion som är nog en av dom bästa återfuktande around-creamer jag testat.

 • Betyg: 8 av 10
 • Pris: 42kr för 100ml hos Apoteket

CCS - Oliva Hand Cream

CCS - Oliva Hand Cream

Bilderna är mina egna ©

China Glaze - Liquid Leather & China Glaze - L8R G8R

Jag var tvungen att experimentera lite med China Glaze - Liquid Leather & China Glaze - L8R G8R, och resultatet blev lite specielt. Det ser lite futerisktiskt slitet ut och enhäftig effekt med det holoeffekt lacket L8RG8R. Jag kommer nog testa att blanda dessa två igen.Två lager China Glaze - Liquid Leather och ett lager China Glaze - L8R G8R ovanpå.

China Glaze - Liquid Leather & China Glaze - L8R G8R

China Glaze - Liquid Leather & China Glaze - L8R G8R

Bilderna är mina egna ©

Weleda - Skin Food

Mina händer är fortfarande torra och dryga så jag fortsätter jakten på en bra handcreme. Jag har nu hunnit testat Weleda - Skin Food, som är en riktigt fet salva,och den påminner om Idominsalva i konsistensen och är lite halvsvår att smörja in jämt.

Jag gillar ekologiska och hudvänliga produkter, oftast pga. av deras bra egenskaper och att många luktar naturligt och friskt, men Skin Food är något helt annat, doften är väldigt stark av olika örter och obeskrivliga puffar av obehag. Desto fler timmar som går så brukar dofter försvinna men med Weleda - Skin Food är det tvärtom, doften blir bara starkare/intensivare. Jag pallade inte med denna produkter efter ett tag och slutade använda den, tanke på att man faktiskt kan använda den i ansiktet gör mig lagomt äklad.*FY*.
Utöver dess avskyvärda doft så tycker jag inte heller den var något vidare bra, mina händer såg fina och mjuka ut så länge dom var insmorda med ett tjock lager av salvan, mellan smörjningar och sömn så blev inte mina händer bättre

Jag tycker detta är en helt värdelös produkt, och tuben som är på bara 30ml gör den också väldigt oekonomisk och odryg.


Så här skriver Weleda om Skin Food

En rik universalcreme som verkar harmoniserande på huden och gör den mjuk och smidig. Med växtextrakt från styvmorsviol, kamomill och ringblomma är Skin Food en naturlig bascreme för hela familjen. Rekommenderas för känslig och särskilt torr hud och är ett utmärkt alternativ som en fetare handcreme.


Innehåll:Vatten, Solrosolja, Lanolin, Mandelolja, Alkohol, Bivax, Fettsyreglycerid, Bivaxhydrolosat, Äkta eteriska oljor, Styvmorsviolextrakt, Rosmarinextrakt, Kamomillextrakt, Ringblommaextrakt, Cholesterol.


 • Betyg: 1 av 10
 • Pris: 30ml för 69kr hos Utvalda Åhléns

Weleda - Skin Food

China Glaze - Liquid Leather

Så länge jag kan minnas så har jag haft ett gloss-svart nagellack, men nu har jag inte haft det på flera år. Så jag lyckades jaga rätt på China Glaze - Liquid Leather, som börjar bli rätt så svår att få tag på. Men jag blev lite besviken, färgen är väldigt tunn och det krävs mellan 3-4 lager lack för att få det helt täckande. Men fördelen är att det torkade ganska snabbt trots så många lager, men med många lager så blir lacket aldrig helt härdat så man får lätt repor och avtryck på naglarna även tre dagar efter applicering. Som tur är så är färgen efter många lager glossigt svart utan glitter. Men jag kommer nog att leta efter ett annat svart nagellack som har mer pigment i sig.

 • Betyg: 5 av 10
 • Pris: ca 59kr/ink frakt Ebay

China Glaze - Liquid Leather

China Glaze - Liquid Leather

China Glaze - Liquid Leather

Bilderna är mina egna ©


Ibland ler världen åt dig på det mest oväntade sättet


Om ni undrar vad det är så är det locket till en shaker från Modifast, genomgår nu vecka 3 av 4 på min diet och har gått ner 5kg * Vågen*

Bästa smakerna är, chokladen som smakar chokladpudding och Sparris soppan som blir extrakryddad med svampbitar från Santa Maria och lite peppar/cayenne blandning.


Simley cup


Bilden är min egen ©China Glaze - OMG, L8R G8R

Jag har länge velat testa China Glaze OMG kollektion, men jag hade egentligen inte tänkt köpa just den gröna färgen då jag inte är så förtjust i just ljusgrönt. Men tack vare dess underbara glittriga holografiska egenskaper så älskar jag även denna ljusgröna färg. Så misstaget blev ett bra val ialf.

Lacket är lätt att applicera utan att ränder och det torkar väldigt fort, jag använde bara två lager men det skulle behövts tre, men tack vare lackets egenskaper så syns det inte att det blir lite genomskinligt efter två lager. Riktig superkvalité och så himla snyggt, bara att det torkar repfritt och slätt är all anledning att köpa lacket. Jag ska ta och köpa några färger till av OMG kollektionen, och man får hoppas dom är lika underbara.
 • Betyg: 10 av 10
 • Pris: ca 59kr/ink frakt Ebay

China Glaze - OMG, L8R G8R

China Glaze - OMG, L8R G8R

China Glaze - OMG, L8R G8R

China Glaze - OMG, L8R G8R

China Glaze - OMG, L8R G8R

Bilderna är mina egna ©DKNY - Red Delicious

Jag har länge tänkt köpa denna parfym, sedan jag för några år sen föll handlöst för DKNY - Be Delicious, och har använt den väldigt flitigt. Så jag beställde Red Delicious och jag gillar doften än, jag brukar lessna på mina parfymer rätt fort och ibland så ändrar jag tyckte för dom parfymer som jag tyckt om innan. Men Red Delicious funkar än, nu har det hunnit komma ut flera olika varianter av original doften Be Delicious, och dom luktar ungefär likadant allihopa, det är bara flaskan som är annorlunda.
 Det tycker jag är rätt så löjligt men ett smart försäljningsknep, men parfymer funkar inte som teorin och bevisade händelsen  "män prövar inte sina varor innan dom köper dom", utan kvinnor testar oftast allt innan dom köper för det är en del av upplevelsen av shopping eufori. Så jag är nog inte den enda som kan se att vargen har bytt färg på manteln, men att han fortfarande är en varg inunder.

Det kom ialf två stycken till Delicous parfymer för inte så länge sen och dom luktar helt annorlunda än originalet. Ena är Delicious Night som jag trodde skulle lukta som en dröm, men jag blev väldigt besviken då parfymen " är ren tråkig och stark variant av en gammal kopia som luktar skändad parfym. " URk, sen kom Be Delicious Fresh Blossom som jag inte heller gillade något vidare, den är inte så vidrig som Night men alldeles för söt och blommig för min smak.

Av Be Delicious och Red Delicious så tycker jag att den gröna flaskans innehåll helt klart luktar bäst, lagom söt och härligt frisk. Red delicious är inte så hållbar i doften utan den avdunstar alldeles för snabbt tanke på att det ska vara en designer parfym, Lite tråkigt.


 • Betyg: 7 av 10 ( minus för dålig hållbarhet i doften )

DKNY - Red Deliciousv

Bilden är min egen ©

Demeter - Sex On The Beach, Body Lotion

Demeter - Sex On The Beach har en väldigt fruktig doft och känns riktigt somrig, jag har aldrig druckit drinken Sex on the beach, så jag kan inte säga om lotionen luktar som drinken. Men skulle det vara så att den skulle smaka som lotionen luktar, så skulle jag nog kunna tänka mig att beställa en sån drink nästa gång man sitter i baren.
Lotion är lätt och går snabbt in i huden utan att kleta, doften är frisk och söt utan att vara allt för tonårsaktig. Den återfuktar lätt och är inte gjord för dom med väldigt torr hud, mer till för förebyggande av torr hud än behandling.

Jag tycker den passar perfekt som en sommar lotion då den är så lätt och smidig, så jag skulle nog köpa den igen. Men jag ska inte köpa parfymen i denna doft då den är alldeles för söt doft att ha som parfym.


 •  Betyg: 9 av 10
 •  Pris: 140kr/ink frakt för 120ml hos Eleven
Demeter - Sex On The Beach, Body Lotion

Bilden är min egen ©

Behåll formen på dina stövlar!

Att stövlar blir knöliga och vikta i skaften är en anledning man oftast slänger sina stövlar. Man kan alltid köpa stövel stöd men har man många stövlar så blir det nån hundralapp per stövelpar. Jag använder mig av ett gammalt knep och det är tidningspapper och gula torra ärtor. Ärtorna är till för att dra ur fukt ur skorna, och förhindra dom från att dra åt sig mer fukt om man har dom i en källare under sommaren. Så i med ett halvt packet gulaärtor i varje stövel och tryck i tidningspapper, sen är det bara att snöra ihop och förvara till nästa vinter.


Så låt inte era snygga stövlar stå och vika sig eller bli skrynkliga, i något överfullt skåp eller under en massa andra smutsiga skor. Bevara dom till nästa vinter.


Pappers stövlar

Pappers stövlar

Bilderna är mina egna ©

China Glaze - Coconut kiss

Jag beställde för några veckor sen tre stycken nya nagellack, och nu har jag börjat testa dom lite.
China Glaze - Coconut kiss är en stark metalic lila nagellack som är helt underbart uppseende väckande, färgen är riktigt underbar men lite halvsvår att matcha med något annat. Jag älskar verkligen färgen och kommer nog använda denna färg flitigt i sommar, utöver det så torkar lacket mycket fortare än dom flesta av China Glaze nagellack, och man behöver bara två lager för att få det heltäckande. Superbra kvalité alltså.

 • Betyg: 10 av 10
 • Pris: ca 54kr/ink frakt Ebay

China Glaze - Coconut Kiss

China Glaze - Coconut Kiss

China Glaze - Coconut Kiss

China Glaze - Coconut Kiss

Bilderna är mina egna ©

Piffa upp altanen/balkongen

Det är snart tid att torka av altanen och olja in den, även möbler och blommor ska fram. Jag har ett insynsskydd som har sk. fönster som jag brukar hänga gardiner som går att dra undan. Men nu hittade jag på Hemtex för 19kr/2st bambu paneler som jag tänkte kapa på mitten och hänga upp, tror det kommer bli riktigt snyggt. Ska bara köpa teakolja i sprayform och behandla dom så dom motstår regn lite bättre. Bilder på det får komma senare.

Det har kommit upp lite sommarsaker på altanen och en  av dom är en låg tomatplanta som jag köpte på IKEA, jag hoppas verkligen det blir små körsbärstomater av dom, och att inte tvestjärtarna äter upp dom före mig.


Vill man så kan man lätt odla något på sin balkong även om man har lite med plats, för det finns tex jordgubbar som kan odlas specielt i hängamplar, eller varför inte grönaärtor som även dom passar att odla i amplar.
Det blir lite annorlunda och festligare än vanliga blommor.


Bambu paneler

tomat

Bilderna är mina egna ©

Shopping

Idag blev det lite shopping, hade bara tänkt  köpa Teakolja i sprayfrom till altanpanelerna, men Biltema hade stängt pga inventeringsdag* DOH* Och  keramikburken som jag ville ha till ett likadant set som jag köpte häromdagen fanns inte kvar. Lagomt less jag blev.

Så det blev tröstshoping istället, köpte ett par sneakerballeriaskor för 250kr, billigt och bra. Sen fyndade jag ett nytt duntäckte på Jysk. Jag har velat byta ut mitt gamla bollfibertäcke i snart sex år, så det var faktiskt på tiden. Hittade även väldigt fina mörklila handdukar och dunkuddar. Men pengarna ska räcka hela månaden ut så det får jag ta vid ett senare tillfälle.

Köpte sen lite billiga växter hos IKEA  att ha på altanen som snart börjar  ta sommarform. Ska plantera dom i nya krukor nån dag framöver men nu är jag helt slut av allt springande.

 • Skor 250kr hos Skopunken
 • Duntäckte 699kr 350kr hos Jysk
 • 3st mini ormbunkar 5kr/st, En storbladig murgröna 25kr hos IKEA
Sneakerballerina

Duntäcke Kronborg

Murgröna

ormbunkar

Bilderna är mina egna ©

Pormask mördare

Jag var tvungen att köpa ett pormask-klämmar-verktyg, att klämma med naglarna resulterar alltid i infekterade plitor eller nagelmärken. Kan säga att denna lilla sak är hur bra som helst, dock lite farlig då sylen på ena sidan är tokvass så man får vara lite försiktig. Sen kan man bli lite klämglad och det kan resultera i att det ser ut som man fått nessel utslag efter en timmas klämmande. Så med måtta gäller för detta verktyg.

 • Betyg:  8 av 10 ( vass )
 • Pris: ca 30kr/ink frakt från Ebay

Pormask mördare

Pormask mördare

Pormask mördare

Bilderna är mina egna ©

Renovering av Kök

Här kommer två bilder på mitt nya köksgolv, det som återstår i köket är:
 • Måla lister
 • Måla väggar och tapetsera eller frimåla en fondvägg
 • Byta Kakel
 • Köpa nytt köksbord
 • Måla tak
Har sån jäkla tur att jag har en snäll far som la dit golvet åt mig, jag pallar inte att krypa på golvet pga. förslitningsskador i knäna.

Nytt golv

Nytt golv

Bilderna är mina egna ©

Crystal Deo Stick

Här kommer ett till test/tips på en aluminiumfri deodorant. Jag var lite skeptisk till att denna skulle förhindra svettlukt, men jag blev positivt överraskad att den faktiskt funkar. Jag har använt Urtekrams Eukalyptus Deodorant i flera månader, men den tar slut väldigt fort och tar evigheter att torka. Crystal stick blöter man med vatten och gnuggar på ren hud, och desto bättre du grundar desto bättre hållbarhet. Den är helt parfymfri och luktar verkligen ingenting. Sen att den ska hålla i ett år säger en del om dess dryghet. Jag vet att Saltkristalls stenar ( detta är en sån om det inte framgick ) brukar komma i råform, men jag vill ha den i en hylsa så det är bekvämt att hålla i och applicera. Vill helst inte hålla en ren produkt i händerna, så den är väldigt praktisk med sin hylsa. Lite väl häftigt pris på 99kr, men Urtekramen jag köper kostar 59-79kr st och räcker i ca 1 månad. Valuta för pengarna alltså.


 • Betyg: 9 av 10
 • Pris: 99kr hos Coop Forum i Sundsvall/Birsta

Crystal Deo Stick

Crystal Deo Stick

Crystal Deo Stick

Bilderna är mina egna ©


i.d. Bare Escentuals - Tapered Brush

Detta är en borste jag har lite hatkärlek till, den är så bra att den är dålig. Den tar upp mycket färg och har bra borst men som rougeborste är den livsfarlig, då det blir lätt lite väl mycket färg så det slutar att man ser ut som färgpalett i ansiktet. Så man måste vara försiktig då man tar upp rouge med den och man måste vara väldigt lätt på handen. Det positiva med i.d. Bare Escentuals - Tapered Brush är att det blir minimalt med spill och lär man sig handskas med dess borst så är det en riktigt bra borste. Jag brukar använda ljusa och lite mer naturela rouger till den då jag inte har bemästrat denna borste helt.

 • Betyg:8 av 10


i.d. Bare Escentuals - Tapered Brush

Bilden är min egen  ©

Apolivas Scrubrondeller

När jag var på Apoteket häromdagen och fyllde på mitt förråd av nässpej och tamponger, så hittade jag Apolivas Scrubrondeller. Jag var tvungen att testa dom då jag oftast brukar dra mig från att använda scrubprodukter,  jag tycker inte om de flesta konsistenser på såna produkter och att det är svårt att få bort alla korn som hamnar överallt.
Rondellen är ganska stor och full med syntetiska korn som inte lossnar hur än man scrubbar, den river riktigt ordentligt då jag bara använder ansiktsvatten  så jag tror det blir lite mildare om man använder sin rengöringscreme istället.

Jag tyckte att den funka helt okej och att man definitivt inte ska använda den mera än 2 gger veckan, då man riskerar att  scrubba bort frisk hud och man kan då börja flaga eller få inflamerade plitor. En rondell räcker för en behandling och förpackningen innehåller 30st.

 • Betyg: 8 av 10
 • Pris: 30st för ca 25kr hos Apoteket.
Apoliva Scrubrondeller

Apoliva Scrubrondeller

Apoliva Scrubrondeller

Bilderna är mina egna ©

Simply Organic - Everyday Rinse

Jag har nu hunnit testa några av dom Simply Organic hårprodukterna jag köpte för ett tag sen, jag köpte två balsam och ett shampoo. Och det är Simply Organic Everyday Rinse som recenceras här, och det är ett balsam som man kan ha i håret för daglig rengöring då det ska vara ett lite lättare balsam. Jag använder den i syfte av Balsam-metoden och tvättar bara hårbotten med den, jag tycker den funkar helt okej för det ändamålet. Den är väldigt tjock i konsistensen, och det är inte helt bra då den är grymt svår att få ur förpackningen och det hade varit bättre om den kommit i en burk istället. Jag gillar inte riktigt lukten på detta balsam, som påminner om en väldigt starkt ansiktscreme men doften försvinner då håret har torkat.

Jag använde det även som leave-in balsam och håret blev mjukt och luftigt. Jag gillar verkligen S.O. produkter då dom inte innehåller några kemikalier eller silikoner, dom känns naturliga och är väldigt dryga.  Det är alltid kul med organiska hårprodukter tanke på hur mycket skit som finns i vanliga produkter, och har man långt hår så går det åt en hel del produkter på ett år.  Så det är ett bra miljöval som hälsoval.

 • Betyg: 9 av 10
Simply Organic - Everyday Rinse


Osminkad och ostylat hår, inga produkter utöver Everyday Rinse som leav-in.

Simply Organic - Everyday Rinse

Simply Organic - Everyday Rinse

PUST!

Äntligen är köksgolvet lagt, tyvärr så återstår det en massa annat jobbigt pysslande. Jag måste dra om nya kablar till telefonerna och måla lister, sätta in trekantslister på dom ställen det blev lite fula glipor. Sen kommer ett projekt jag dragit mig för i flera år, att kakla om köket.. ufff säger jag bara.. alla dess lysarmaturer som ska bort och fläktar och andra otrevliga elsaker som försöker ta livet av mig, måste byggas in eller tas bort. Ser inte heller fram emot att tapetser och måla tak, blir så grymt mycket underarbete och ytterliggare en mosterutgift. Bara att lägga ut golvet med stegmatta gick på 4000kr och jag är inte ens klar med alla små detaljerna, och dom brukar kosta mer än de stora.

Jaja, det är bara bita ihop och punga ut, tanke på punga så brann motorn upp i min dammsugare mitt i storsågnings yran . Snacka om urusel tajming, det var bara att köpa en ny. Det blev en Electrolux Ultra Silencer då Elgiganten hade den på erbjudande för 1111kr ( löjlig summa).

Jag har även lyckats bryta och skada mina naglar så mycket att dom måste filas ner till grunden, blev så jäkla irriterad och less så jag var tvungen att pigga upp mig själv med att köpa nagellack, ( ironiskt att jag köper nagellack då naglarna är trasiga stumpar) jag hade tänkt handla från Head2Toe, men jag kunde inte besluta mig för hur många jag skulle köpa så jag beställde från ebay dom som jag velat  sen förrut.

Bilder på det nya golvet kommer upp om ett tag. NU ska jag äta kexchoklad och slösurfa.


Jag köpte dessa tre China Glaze nagellack

China Glaze - L8R G8R
China Glaze - Coconut Kiss
China Glaze - Liquid Leather

 • Pris: 3st för 153kr/ink frakt ebay

China Glaze - L8R G8R China Glaze - Coconut Kiss China Glaze - Liquid Leather

RSS 2.0