Yankee Candles - Blueberry Scones Wax Tarts

Jag är helt besatt av Yankee Candles, man kan inte få nog av deras underbara dofter.
Jag köper mest Wax Tarts för doften är mer intensiv och långvarig i dom, men nu har dom varit svårta att få tag på i vanliga butiker så jag beställde några från en återförsäljare på EBAY.
Jag har den senaste tiden bara använt " Clean Cotton" och "Lavender Lemon" som jag har skrivit om förrut och  lite tips hur man använder oljebrännare och vax, men nu var det tid för något nytt så jag köpte "Blueberry Scones" och dom luktar så jäkla gott. Man kan tro att man gjort nygräddade blåbärsmuffins då man kommer in i rummet, helt underbart. Tur för mig att jag köpte fem stycken.


 • Betyg: 9 av 10
 • Pris:71kr/ink frakt för 5st på Ebay eller 19.50kr/st ex. frakt hos Yankeecandle

Yankee Candles - Blueberry Scones Wax Tarts

Bilden är min egen  ©

The Body Shop - Papaya Lip Butter

Jag fick i julklapp en massa T.B.S .- produkter och det är först nu jag har hunnit testa alla.
En av produkterna är  och jag har haft en likadan förut men i Coconut. Och tyvärr så tycker jag inte att dom är bra produkter, dom är riktigt härliga med sina goda dofter och creme färgade/mjuka konsistenser. Men det är allt dom kan erbjuda då dom inte tillför fukt eller läkande egenskaper. Så fort man applicerat produkten så har man ätit upp det, tycker faktiskt mina läppar har blivit torrare av att använda den.
Sen att det kommer i en burk tycker jag e rätt vidrigt, man har så mycket skit på fingrarna och sen blandas det ut burken *urk*. En till dålig sak med dessa produkter är att hållbarheten är urdålig, den jag hade i coconut skulle ha en 12 månaders hållbarhet men efter tre månader så hade den blivit härsken och kornig, vi får se vad som händer med Papayan men det lutar nog åt samma håll.
Jag vill inte slänga produkter i onödan så jag ger ofta bort dom eller finner en annan användning för dom, så nu använder jag Lip Buttern för att få ett jämnare och smidigare resultat då jag applicerar läppstift.

 • Betyg: 3 av 10
 • Pris: 10 ml för 95kr Hos "The Body Shop"
The Body Shop - Papaya Lip Butter

Bilden är min egen ©

Du släcker väl ljuset imorgon?

Earthhour


Lördagen den 28 mars 2009 klockan 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under 1 timme – kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.Earth Hour större än någonsin

Earth Hour startade 2007 i Sydney, men i år är första gången Sverige deltar. Intresset för Earth Hour har varit enormt. Målet med manifestationen 2009 var att involvera 1 000 städer, men i skrivande stund är antalet uppe i 2 800 i hela världen.

Kända byggnader över hela världen
Till de ikoner som släcker hör exempelvis Niagara-fallen, Empire State Building, The Strip i Las Vegas, stora delar av Hong Kong, Copacabana, Colosseum, Akropolis och pyramiderna i Giza för att bara nämna några. I Sverige räknar vi just nu in 156 anmälda kommuner och över 400 byggnader.

Hjälp oss att sprida budskapet vidare
Det finns över 500 Earth Hour-facebookgrupper, med fler än 430 000 medlemmar i den största. Att googla på Earth Hour ger över 11 miljoner träffar. Det är några exempel på Earth Hours storlek 2009. Se till att dina vänner också släcker på Earth Hour. Påminn via Facebook, skicka ett SMS eller skicka vidare det här nyhetsbrevet på mailen.Jag är med, är du?

Skriv upp dig på WWF och visa ditt stöd.

Våren är snart här, tid för nya dofter.

Nu är våren snart här och nu är det dags för en ny parfym. Just nu är jag väldigt kräsen och hittar väldigt sällan dofter jag kan stå ut med. Förut kunde jag köpa en parfym varannan månad, nu är de två per år.
Jag har hittat några kandidater för att ta plats i badrumsskåpet och den ena är "She Wood", som påminner mycket om "Gucci II" som också är ett alternativ, och sist "Davidoff - Cool water wave". Så någon av dom har jag ställt in mig på att köpa och just nu lutar det till Davidoff - Cool water wave, jag har ett test av den som jag fick från en snäll expedit så jag har hunnit testa den ett tag, men den börjar ta slut så dags för en riktig flaska kanske.


Om du hittar en doft som du tycker om men är osäker på hur den kommer dofta på dig i längden så kan du fråga butiks expediten om dom har ett prov som du kan få. Men det är sällan dom har just den doften man vill ha, så du kan leta på Ebay efter parfymprover och köpa dom för en rätt billig penning.

Davidoff - Cool Water Wave Woman

Grazette - XL classic "Hair pack"

För ett tag sen så köpte jag Grazette - XL classic "Hair pack" och nu har jag hunnit testa den i ett antal veckor. Jag brukade förut köpa denna hårinpackning att ha till sommaren eftersom den innehöll uvskydd, och inte mycket har ändrats i innehållet sen senast jag använde den, förutom två saker. Den ena är konsistensen som nu är pärlemorglittrande och slät, förut var den tjock och lite klumpig och sen är jag rätt säker att dom ändrat doften, det är rätt synd. Nu luktar de rätt mycket parfym då den förut luktade friskt och naturligt.

Men i det hela så är det en bra inpackning, den  innehåller inget silikon eller mineralolja så man får inge "Silkeshår" men däremot ett bra återfuktat hår.
Grazette - XL Classic "Hair pack" är en prisvärd produkt och ibland kan få köpa 1liter förpackningar till ett bra pris, som gör dom extra prisvärda och dryga.

 • Betyg: 8 av 10
 • Pris: 250 ml för 89kr eller 2st/250ml för 159kr  Hos Lyko
Grazette - XL Classic

Bilden är min egen ©


Virgin Coconut Oil

Virgin Coconut Oil kan man ha många användningsområden av,  detta är en ren naturprodukt som är helt naturlig och ren så den är både ett bra mijöval som ett bra hälsoval.
Det som är i burken är det samma som cocosfettet som finns i stelnad form i kalla burkar med cocosmjölk. Så man skulle nog kunna gräva ut fettet ur koncerverna och förvara i en glasburk i kylen. Jag köper min hos en tillverkare för oljor och då blir priset billgare än att gräva ur konserver. Du kan använda Coconut Oil som kroppsolja, ansiktsolja, till hårbottens massage, efter solning och i  torrt hår för att få glans och ge det extra fukt.
Du kan även ta en sked och klicka i badkaret för en cocosnötsdoftande och återfuktande SPA känsla. Coconut Oil kommer i en lite gryning massa men så fort du rör vid den så smälter den till en lätt olja, så det är en väldigt enkel produkt att applicera.

Jag använder den till att återfukta hårtopparna och smörja fötterna med,  vill man ha ett lite fetare alternativ så kan man köpa rent Shea smör. Luktar inte riktigt lika gott men den har lika många användnings områden.

♥♥♥♥FAVORIT PRODUKT♥♥♥♥

Virgin Coconut Oil

Virgin Coconut Oil

Bilderna är mina egna ©

Goldwell - Color Glow "Fluid Love Brown"

Goldwell - Color Glow "Fluid Love Brown" är en produkt jag inte vet vad den ska vara bra för. Den ska funka som en fuktgivande styling gel/creme men påminner mer som löst slem i konsistensen.
Hela grejen är väl att den ska ge stadga/glansigt och återfuktat/färgförstärkt hår. Men det är en helt värdelös produkt, den gör håret torrt och frissig som fnöske då största delen av innehållet är uttorkande alkohol, sen är det väldigt klistrigt och ger noll stadga.
Det måste vara den mest värdelösa hårprodukt jag nånsin köpt.

 • Betyg: 1 av 10
 • Pris: 150 ml för 119kr/fraktfritt hos Baresso
Goldwell - Color Glow

Bilden är min egen ©

Steel and Pearls

Det finns mycket man kan göra med lite övergivna pärlor och ståltråd. Jag hade en period då jag gjorde massor av stora örhängen av gamla pärlor och övergivna berlocker. Har man lite fantasi kan man åstadkomma riktigt fina kreationer.
Så köp lite ståltråd och börja skapa.

♥Vill du inte använda ståltråd till örhängen pga allergier så kan du göra♥ ljusdekorationer istället.
Här finner ni ett ex på en sådan kreation.

SteelandPearls

SteelandPearls

Bilderna är mina egna ©


Lancome - Maquicomplet "Light Buff"

Detta är en riktigt bra concealer, den kommer med en skumapplikator och är lätt att applicera, och väldigt smidig att blanda in i huden utan att bli kladdig eller fet.
Den torkar in väldigt fort till en fin/len yta som blir helt perfekt, den är inte heltäckande men man kan applicera flera lager bara den får torka mellan så täcker den dom mest elaka kvisslor. Men den är  bäst för mörka ringar under ögonen, den smälter in och lämnar inte någon hård eller tung yta som får det att kännas som man har blöt betong under ögonen.

Dock är "Light Buff" helt fel färg för mig, den är alldeles för rosa och jag har aldrig fått den att funka varken som blek eller solbränd. Maquicomplet är en mycket bra concealer som håller länge, har haft den öppnad i över ett års tid och den är fortfarande smidig och har inte blivit unken i doften,  synd att dom har dåliga färgurval, då "Light Buff" var den ljusaste i sortimentet.

 • Betyg: 8 av 10
Lancome - Maquicomplet

Lancome - Maquicomplet

Lancome - Maquicomplet

Bilderna är mina egna ©

The Body Shop - Concealer Pencil Nr01

The Body Shops Concealer Pencil Nr01 är en tjock concealer som jag inte hurrar något vidare över. Det finns bara fyra färger och "01" är den ljusaste, men den är så pass orange/rosa att den är omöjlig att få ett jämt resultat med. Den är heltäckande men den är är så kletig att den aldrig torkar då den är som en oljekrita. Sen går det inte att sätta foundation eller puder över för att jämna ut concealerns färg för allt fastnar på den feta ytan, och får det att se ut som en stor ojämn blaffa i ansiktet. Täckande i all ära, men jag kunde likaväl använt en oljekrita i hudfärgat från ett en ask med barnkritor och få samma resultat.

OBS:
Du måste ha en pennvässare som är större än för vanliga pennkajaler för att kunna vässa bort trämaterialet runt stiftet, dom kostar ca 50kr på T.B.S. 

 • Betyg 2 av 10
 • Pris 3.9ml för 119kr
The Body Shop - Concealer Pencil Nr01

The Body Shop - Concealer Pencil Nr01

Bilderna är mina egna ©


Creative Nail Design #306 Glowing

Creative Nail Design "#306 Glowing" är ett nagellack jag väldigt sällan använder, så sällan att jag funderar på att skicka den på returen. Jag är inget vidare fan av C.N.D;s nagellack då jag tycker dom har så himla dålig kvalité.
Detta nagellack är det sista jag köpte från C.N.D. och det kommer inte bli några fler då precis vart enda nagellack har varit en stor besvikelse. Lacken är oftast väldigt transparanta och är helt omöjliga att få heltäckande, sen kommer vi till den enorma mängd tid det tar att torka, 306 glowing har jag endast ett lager på bilden och det tog över fyra timmar att få det så pass torrt att det inte blev avtryck i lacket från kläder m.m.
 
Jag har testat att måla så många lager så lacket blev någorlunda täckande men efter fem lager så gav jag upp.
C.N.D. #306 Glowing är sött och pärlemor skimrande i sin flaska men på naglarna ser det ut som man har väldigt smutsiga/cigarett gula naglar som man försökt dra över lite vit pärlemor över. Helt klart det sämsta lacket någonsin. Dom produkter som  jag brukade använda från C.N.D. som jag nu har bytt mot andra lite bättre produkter, har varit deras nagelfilar som har riktigt bra hållbarhet och C.N.D. "Solar Oil", som egentligen aldrig gjort något för mina naglar.Så efter att ha använt deras produkter i 10år så är det tid för att hitta något bättre och grönare och sluta gå efter gammal vana.

 • Betyg; 1 av 10
Creative Nail Design - #306 Glowing

Creative Nail Design - #306 Glowing

Creative Nail Design - #306 Glowing

Bilderna är mina egna ©

Watchmen

Watchmen är en film jag egentligen inte hade tänkt att se, inget från trailers eller skvallertidningar hade fått upp mitt intresse för denna film men sen tycker jag inte det har skrivits så mycket om denna film i svenska tidningar, det enda dom har skrivit om är Malin Åkermans "latex dräkt" och hur det kändes och ha på sig den och om hon har på sig den i sovrummet med sin man. Lite typiskt svensk media. Sen undrar jag vem f*n Malin Åkerman är, vad har hon varit med i tidigare?

Jaja, filmen var svår att hänga med i från början då jag verkligen inte visste något om filmen, men den var bra gjord på ett halvtöntigt sätt. Det var ganska så orginel jämnfört med andra filmer baserade på serietidningar och tv-program.
För det första så är de maskerade hjältar inga Aliens eller Supermonster, dom är vanliga människor alla utom en.
Kan även varma att detta inte är en film för barn, mycket grymma och äckliga scener som fick mig att rynka på näsan ett antal gger, och sen en del sex. Det går blandbannat omkring en blå snubbe som man har får lite förlite bakgrund till, han går ialf omkring naken med världens snopp dinglandes omkring. Inte en gång utan hela tiden, jag blev lite störd av det efter ett tag.

Sen att det satt småtjejerna i stolarna bakom en på bion som fnissade och fjantade sig varje gång det kom upp en stor blåsnopp på duken. Tror detta är en film man måste se minst två gånger för att ta in den ordentligt, men i det hela var den lite förvirrande/annorlunda men rätt så bra.

Watchmen

 • Betyg: 3½ av 5
Om Watchmen från Filmtipset.se

USA 1985. Superhjältar är en del av vardagslivet och domedagsklockan, som visar spänningen mot Sovjet, visar konstant på fem i tolv. När en av dem mördas ger sig Rorschach ut för att undersöka saken, och han hittar en konspiration som kan förändra allt. Han samlar ihop ett udda gäng hjältar och ger sig ut för att göra det Watchmen gör - vaka över mänskligheten. Men vem vakar över de vakande?

Originaltitel: Watchmen

Regissör:
Zack Snyder

Utgivningsår
: 2009

Längd
: 163 min

Skådespelare
: Jeffrey Dean Morgan, Carla Gugino, Jackie Earle Haley, Billy Crudup, Patrick Wilson, Matthew Goode, Stephen McHattie, Malin Åkerman, Matt Frewer, Carrie Genzel, Brett Stimely

Manus
: David Hayter, Alex Tse

Genre
: Drama, Action, Thriller, Science Fiction, Fantasy

Produktionsland
: Storbritannien, USA

Slumdog Millionaire

Tänkte rekommendera er att se "Slumdog Millionaire", det var vädligt länge sen jag såg en sån bra film. Skådespelarna är riktigt bra, tom barnskådisarna gör riktigt bra roller. Det är mycket inlevelse i denna film som handlar om en helt annan värld än vad vi är van vid, där en himla massa tur eller mer "livets hand" har en avgörande del av livet. Gå och se den, tror inte ni kommer blir besvikna.

Slumdog Millionaire

 • Betyg 5 av 5
Om Slumdog Millionaire från Filmtipset.se

"Jamal Malik, en 18-årig föräldralös kille från Bombays slumområden, är bara en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupier i den indiska tv-versionen av"Vem vill bli miljonär?". Men när programmet tar paus arresteras han, misstänkt för fusk. Ingen tror att han, en pojke från slummen, ska veta de rätta svaren. Desperat försöker Jamal bevisa sin oskuld och går igenom fråga för fråga föratt förklara hur han kunnat känna till alla svar. För varje fråga kommer det fram en fascinerande historia om hans liv på gatorna tillsammans med sin bror, om människorna som korsat hans väg och, inte minst, historien om Latika, flickan han älskat och förlorat. I varje del av hans berättelse finns nyckeln till svaret på frågan han besvarat.
"

Originaltitel: Slumdog Millionaire

Regissör: Danny Boyle

Utgivningsår: 2008

Längd: 120 min

Skådespelare: Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Rajendranath Zutshi, Jeneva Talwar, Freida Pinto, Irfan Khan, Mia Drake, Madhur Mittal

Manus: Simon Beaufoy Genre: Drama, Kriminalare, Romantik

Produktionsland: Storbritannien, USA


Tikaha´s egna nagelolja

Jag skrev för lite mer än en vecka sen om att jag hade gjort en egen nagelolja, och nu har jag hunnit testa min kreation och måste säga att jag är lite småimponerad av mig själv, och självklart oljan. Mina naglar har blivit mycket hårdare och motstår skivning och vikningsolyckor mycket bättre. Myrraholjan i sig ska inte ha några " mirakel egenskaper" och det har egentligen inte någon olja av något slag, men myrrah olja är ett slags harts och när det smörjs in i nagel så går det in i nagelplattans skåror och stelnar. Det gör att nageln blir hårdare. När det gäller myrraholje blandningar så kan man inte använda det över nagellack då oljan letar sig in i lacket och gör det skrovligt och fullt. Men de går rätt bra att ha det under lacket.

Jag testade att använda Sally Hansens "Hard as Wraps" för att skydda min skrivande nagel mot mer påfrestningar, men det blev bara värre. Så ny använder jag bara oljan så får vi se om  det hjälper mot redan svårt skadade naglar.

Funderar på att göra en till blandning och ge bort dom i en tävling här på bloggen, men jag behöver små dropp/penselflaskor, plus lavendelolja för att bättra på doften ( lite jobbig doft på myrrah). Vore kul att få en recension av någon annan om se vad dom tycker. Men vi får se, jag  har inte riktigt tid just nu.

 • Betyg: 9 av 10 (myrrah luktar läskigt)
myrrah

Bilden är min egen ©

The Body Shop - Brazil Nut Body Butter

Brazil Nut är nog den body butter med den mest diskreta doften, den luktar lite kakaosmörs aktigt med en svag nötton. Den är riktigt fet och tjock i konsistensen och är underbart mjukgörande för mina torra fötter.  Jag undrar om Oliv sorten är fet eller lätt, något som vet?

 • Betyg; 9 av 10
 • Pris; 165kr/200ml
The Body Shop - Brazil Nut Body Butter
Bilden kommer från TheBodyShop

The Body Shop - Pink grapefruit Body Butter

Body Butters från T.B.S. är något som jag faktiskt alltid har hemma, men det är sällan jag smörjer kroppen med dom då jag tycker dom är alldeles för feta i konsistensen, så jag använder dom som fotcreme och för det funkar  dom utmärkt, en varm dusch och sen smörja in ett tjock lager body butter och på med låga ankelsockar.
Perfekt återfuktade fötter.

Pink grapefruit är en något tunnare butter och funkar tyvärr inte som fotcreme för mig, så denna använder jag istället till kroppen. Den har en sån uppfriskande och härlig doft, tyvärr är doften väldigt stark så efter ett tag mår jag lite halvdåligt av den, men jag kan inte låta bli att använda den ialf.

Det är något speciellt med The Body Shops "Body Butters". Är det några fler som är sålda på dom och vilken är eran favorit doft! Min är nog Cocos och den bortplockade Grapeseed.

 • Betyg; 6 av 10
 • Pris; 165kr/200ml
The Body Shop Pinkgrapefruit,body butter

The Body Shop - Pink grapefruit Body Butter

Bilden ovan kommer från The Body Shop och den undre är min egen ©

Nostalgi!

Hittade en rolig nostalgi sak då jag handlade för några dagar sen, och dom som är födda på 80-talet minns nog denna barndelikates väl. Tuggummi i tub,  gott, rosa och man kunde göra megastora bubblor av dom som fastnade precis överallt.
Kan säga att det triggade mina barndomsminnen när man var på familjesemester, och man kunde tigga till sig småpengar  från trötta och solbrända föräldrar för att köpa Tuggummi glass, Vanilj Puck och tub tuggummi.  Det smakar faktiskt som det gjorde då man var liten, sött så man riktigt känner hur tänderna ruttnar i munnen på en.
Det är tuggummi de.

tub tuggummi

Bilden är min egen ©

Mera saft tack!

Fun Light har kommit ut med en ny smak och två till ska komma vid ett senare tillfälle. Spring, Summer and Autumn och är "Limited Edition" saftsorter, grymt fjantigt med "L.E." vet inte riktigt om det bostar försäljningen riktigt, folk köper oavsätt om det är "L.E." eller inte just för att testa.

Ialf så är Spring i butikerna nu och den ska smacka "Smultron och Vattenmelon", men jag vet inte.. smakar då inte som några smultron eller vattenmeloner som jag ätit, den smakar väldigt systetisk och man skulle kunna jämnföra den med någon billig Melondoftande kroppslotion från H&M.. den smakar som de luktar typ.

Tycker egentligen inte den smakar direkt illa men jag har bara hunnit testa nån deciliter, och jag är inte så förtjust i syntetiska smaker så kommer troligen inte köpa den igen.

Fun Light Spring

Så här skriver Fun Light om dom nya smakerna.

"Spring: Wild Strawberry Watermelon Först ut i raden kommer Fun Light Spring - Wild Strawberry Watermelon (smultron vattenmelon). En underbar dryck som lockar fram de där ljuvliga vårkänslorna. Som fågelkvitter, nyutslagna blommor, doft av gräs – ja, du vet.

Summer: Honeymelon Peach När sommarens varma bris börjar dra in över landet försvinner Spring och byts ut mot nästa härliga smak - FUN Light Summer - Honeymelon Peach (honungsmelon persika). Perfekt att släcka törsten med en varm sommardag eller varför inte använda till sommardrinken?


Autumn: Red Apple Chai Visst är det så att sommaren ofta är över allt för fort? Men när lövens färg börjar skifta kan du krypa upp i soffan med nya FUN Light Autumn, den sista i raden av FUN Lights Limited Edition range. Med smaken Red Apple Chai (Äpple kanel) blir hösten sådär härligt mysig! Kanske några tända ljus till? Vi är som alltid stolta över våra nya produkter och tror extra starkt på dessa, eftersom våra egna FUN Light-ambassadörer har varit med och gett förslag på nya smaker som de vill se i FUN Lights breda sortiment."


 • Betyg 3 av 10 ( förvirrade smaklökar)

Tänd ett ljus!

Jag har väldigt mycket ljusstackar och lyktor i mitt hem, för det är så mysigt med levande ljus på kvällarna och man kan aldrig ha förmycket ljus.
Jag hittade dom här fina  Buddah värmeljushållarna i inredningsbutiken Boom i Birsta/Sundsvall, dom finns i grönt, vitt och rött och Maskerna är gjorda i glas och ger ett väldigt fint sken i mörkret.

 • Mysfaktor: 9 av 10
 • Pris: 59kr/st
Buddahlyktor

Buddahlyktor

Bilderna är mina egna ©

Snäcka

Jag har haft såna problem med mitt akvarium att jag har seriöst funderat på att sälja bort det, men nu verkar jag ha fått någon slags stabil miljö så algerna inte kommer tillbaka. Så jag skaffade en Äppelsnäcka och en Posthornssnäcka som renhållningsarbetare, och dom är bra glupska dom små djuren. Har dock insett att jag har så pass lite alger nu att jag får stödmata dom med frysta wokgrönsaker annars blir växterna deras huvudföda.

Väldigt fina och oväntat snabba djur.

Äppelsnäcka
Äppelsnäcka

Posthornssnäcka


Bilderna är min egena ©

Gomorra

Jag ser väldigt mycket film och serier, och brukar vanligtvis inte recensera filmer men tänkte det kunde vara kul att tipsa om en del filmer som jag ser.

NU senast såg jag Gomorra, och jag hade verkligen förväntat mig en intressant och gripande dokumentärsliknande film. Som gjorde att man fick större insyn i terrorn som pågår i Neapel, men det var nog den mest ointressanta film jag sett på länge, det fanns inga egentliga karaktärer eller riktiga händelseförlopp som inte kändes avkapade eller amatörsmässiga/overkliga, det var som att hoppa in i mitten av en väldigt utdragen filmscen. Hade jag inte vetat att detta handlade om Camorrans så hade jag sett det som vilken "getto inspirerar" film som helst.  En sån här film ska ha ett undervisande innehåll och ett förståeligt förlopp så att alla kan fatta vad detta handlar om, den största informationen om vad man sett var dom tre sista efterkommentarerna som förklara vad Camorrans gjorde i Neapel. Många av dom skådisar som var med i denna "film" har fått fly från sina hem och byta till skyddad identitet för att komma undan från dödshot från Camorrans, och till ingen större nytta tycker ja då man varken blev berörd eller angagerad.

Tyvärr, det finns så grymt mycket att ta från om just denna maffia för att intressera och angagera men litet görs och det lilla som blir glider blekt förbi.

♥Här kan ni läsa om lite historia om Camorran maffian♥

Gomorra

 • Betyg 1 av 5

Om Gomorra från Filmtipset.se

"Makt, pengar & blod - detta är vad som styr Italiens maffiafäste nummer ett; Neapel. Befolkningen lever under Camorrans regler och lagar, sällan fria att leva ett normalt liv. I Gomorra följer vi fem livsöden som flätas samman till ett våldsamt crescendo i detta land utan hopp."

Originaltitel: Gomorra

Regissör:
Matteo Garrone

Utgivningsår:
2008

Längd:
137 min

Skådespelare: Salvatore Abruzzese, Simone Sacchettino, Salvatore Ruocco, Vincenzo Fabricino, Vincenzo Altamura

Manus: Maurizio Braucci, Ugo Chiti, Gianni De Gregorio, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso, Roberto Saviano

Genre: Kriminalare

Alternativ titel: Gomorrah,

Produktionsland:
Italien

Gulligt värre!

Synd att Hamstrar är så små, att man inte kan gosa med dom som en katt,
utan att dom säger splatt * rim*.
Grymt gullig.


Hamster

Ge mig starka naglar!

Jag har länge haft slut på mitt förråd av C.N.D. Solar Oil ( brukar ha två flaskor på 15ml/st) och har använt Burt´s Bees Lemon Butter Cuticle Cream istället, men eftersom jag bara har en burk, och jag vill gärna ha en sådan produkt vid varje ställe jag spenderar mest tid i hemmet. Så jag tänkte göra min egen nagelolja, Solar Oil tycker jag inte har gjort så mycket för mina naglar och nagelband, då jag skulle gissa på att största delen innehåll är mandelolja. Men, men .. jag testade ialf att blanda ihop en egen olja i en gammal Solar Oil flaska.

Nagelloja

Jag använde:
 • Sesamolja
 • Avokadoolja
 • Myrra Olja
 • Bergamott olja
 • Tea Tree olja

Jag tog dom oljor som jag gillar och vet funkar efter att ha använt dom för andra hudproblem, Sesam och Avokadooljan blandade jag i som en bas. Bergamott hade jag i av den enkla anledningen att Myrra luktar väldigt illa men Bergamott har dock en antiseptiska egenskaper, men det har även Tea Tree som jag tog med för den är smärtstillande, får man ett sprucket nagelband eller en skinnflik så svider det något enorm när man lackar naglarna eller håller på med vatten, då funkar Tea Tree som smärtlindring och jag använder det även på myggbet och kliande eksem för att få stop på kliandet, helt Suverän produkt.
 Myrra har jag  använt för många år sen och de enda jag minns är att den sabbade nagellacket, läser man på om Myrra olja så ska det inte ha några stärkande egenskaper för naglar utan en antiseptiskt och smörjande egenskap för nagelband, oljan är så mytomspunnen så jag tror lite på myten och testar mig  fram. Nu återstår det bara att se hur pass bra denna olja är, om den hjälper mina torra stumpar eller inte.

Eteriska oljor kan vara rätt dyra, och blandar man en egen olja så överstiger dom priset av en flaska Solar Oil ganska fort, men man får mer kvantitet och troligen kvalité för pengarna. Jag köper mina hos en engelsk återförsäljare och då kan priset vara så lågt som £2 flaskan.

Min favorit Tea Tree olja tar dom hutlösa priser på hos Hälsokost och Kosmetikbutiker ex. 5ml för 60 kr, jag köper en 50ml flaska för 70kr/ink frakt från återförsäljare. Så det är skillnad på att beställa oljor och köpa dom i handeln, det är något att tänka på.
Nu ska jag testa min olja som lär räcka i tre månader (7,3ml) sen får vi se om det är bu eller bä.

Nagelloja


Bilderna är mina egna ©

Vilken är din "älsklings " Möbel i hemmet?

Jag skulle vilja ha ett slags blickfång i min lägenhet, en ensits soffa där man kan sitta och läsa böcker eller dricka en kopp té. Jag har inte hittat just denna "älskling", men jag såg denna hos Elle Interiör och jag är lite halvkär i formen, men jag tror inte den är så skön att läsa en bok i.  Jag älskar färgen och tyget, påminner om en gammal snurrfåtölj jag hade då jag var liten.  

oppo
"Fåtöljen Oppo påminner lite om Barbapapa. Design Stefan Borselius, Blå Station."


Bilden kommer från Elle Interiör.

Årets favorit produkt, vad kan slå detta!

Finns det något som gör mig tokig så är det, mascara pluppar och ränder på ens perfekt applicerade ögonskugga, det är svårt och ofta råkar man  dra bort en del av ögonskuggan då man försöker peta bort mascaran med en tops. Eller så är man så försiktig med att applicera mascaran att man aldrig kommer tillräkligt långt ner i fransroten för att det ska bli ett bra resultat. Men jag har hittat lösningen och jag är så kär i denna produkt, jag vet inte ens vad man ska kalla den . Skuggskydd kanske?. 
Det är ialf ett verktyg som gör att du kan applicera mascaran i genomarbetade drag utan att ens nudda ögonlocken , tack vare denna "bygels" smarta design, du kan även använda övre delen för att ta dom under ögonfransarna, dom blir perfekt separerade och håller du kvar bygeln tills det torkat så behöver du inte "efterpeta" fransar som kletat ihop. Det är definitivt årets bästa produkt..


 • Betyg: 10 av 10 (Den motsvarade alla mina förväntningar och jag är överlycklig.)
 • Pris: ca 40 kr/ink frakt från Ebay
♥  ME LOVE  ♥

Ögonskuggsskydd

Ögonskuggsskydd Ögonskuggsskydd

Ögonskuggsskydd Ögonskuggsskydd Ögonskuggsskydd

Ögonskuggsskydd

Bilderna är mina egna ©


Root Beer - Barndomens Jenka i vätskeform!

Dom som kommer ihåg en förpackningarna med Jenka tuggummi som man kunde köpa för 50 öre, så kommer här en nostalgitripp i vätskeform. Jag är säker på att Jenka fortfarande finns, men det är inget jag köper troligen pga. ålder * dumt* .

Men några burkar Root Beer brukar slinka ner i veckohandlandet, den smakar precis som Jenka och säkert lika skadlig för tänderna, men i detta fall bryr jag mig inte. Gott och udda.

Root Beer

Bilden är min egen ©

L´oréal - tecni.art "hairmix"

L´oréal  - tecni.art "hairmix"  är något jag köpte för jag hade så tråkigt i väntan på vän som klippte sig, att priset var 100kr för alla styling produkter från L´oréal hade sin inverkan också.
HairMix är en tjock stylingkräm för torrt och flygigt hår, den är inte  klistrig eller fett i konsistensen utan mer som en slags mjuk/len kräm, den luktar gröna äpplen som säkert tilltalar många , men jag pallar inte äppeldofter av någon anledning.

Den appliceras bäst i  blött hår om man inte vill punktbehandla topparna så dom håller ihop bättre, den funkar även med plattång och lockjärn då den innehåller värmeskydd. Den är inte dryg då man får använda en ganska stor mängd för att få ett bra resultat, annars är det en riktigt bra kräm utan någon större stadga, men tillräklig för att få mindre frissiga frisyrer. Innehåller tyvärr silikon.
 

 • Betyg; 8 av 10 ( innehåller silikon )
 • Pris: 150 ml för 129kr/fraktfritt hos Baresso
 L´oréal - tecni.art

Bilden är min egen ©


RSS 2.0