RefectoCil - Bryn och fransfärgning

Jag gillar inte att färga ögonfransarna, då det sällan ger det resultat som man förväntar sig. Jag har nog testat alla former av fransfärgning som man kan köpa på vanliga kosmetika butiker. Och ingen av dom har lyckats färga mina fransar.
Så jag har inte färgat fransarna på flera år, men nu när sommaren är här och man badar rätt så mycket så vill jag slippa mascara, så jag bestämde mig för att leta reda på samma produkter som Salonger använder för proffs bruk. Jag hittade en Internet butik som sålde RefectoCils produkter och beställde hem Svart färgcreme och aktivator ( Peroxid ). Man kan köpa till ögonskyddspapper, skyddskrämer, pinnar, koppar och annat onödigt skit bara för att spendera mer pengar.
 Jag använde ett litet fat, toa papper, rengöringsmjölk och en vinklad/bred liner pensel.

Så jag testade att mixa ihop produkterna och kleta på färgen, och vänta sådär 10min. Och jag är faktiskt lite imponerad av resultatet för det funkade, mina fransar är nu svarta och helt täckta. Dock får man inte samma effekt som med en bra mascara men jag slipper ha vita solbleka ögonfransar. Så man kan lugnt säga att proffs produkter har betydligt bättre kvalité än konsument inriktade produkter av detta slag.

RefectoCil finns i en uppsjö av färger, även blekning för fransar och bryn. Så jag kan rekommendera folk att investera i deras produkter om du är som jag och gillar att mecka med såna här saker själv. Sen får man mer produkt för pengarna jämnfört med dom små förpackningarna man köper i vanliga butiker, och färgen har en hållbarhet på 12månder, Peroxiden håller så länge men skruvar åt locket ordentligt.
Man kan säga att skönhet är aldrig smärtfritt och det var nog inte detta heller, då jag är lite slarvig och råkade trycka in lite färg i ögonen *aj*, men har man tålamod så kan man nog slippa sånt obehag. Enda som saknas nu är en franspermanent, jag slängde min fransböjare i all hast och min vätska för att permanenta fransarna har blivit dåligt då jag har råkat dra sönder locket till flaskan, så jag väntar en ny leverans.

 Så jag får stå ut med raka fransar tills dess, men dom har ialf färg =)

  • Betyg: 10 av 10
  • Pris: 69kr för fransfärg och Oxidationsmedel för 49kr + frakt 29kr hos Lyko

RefectoCil - Bryn och fransfärgning


ReflectoCil

RefectoCil - Bryn och fransfärgning

Ofärgade fransar

Ofärgade fransar

Bilderna är mina egna ©

China Glaze - Shocking Pink ( neon )

Här kommer en riktigt trevlig färg, jag har varit ute efter ett starkrosa nagellack rätt så länge. Men jag ville ha ett creme lack helt utan glitter.
Och nu har jag hittat det perfekta rosa lacket China Glaze - Shocking Pink ( neon ), som hade en lite oväntat effekt, nämligen att det är matt. Och jag har nog aldrig haft ett nagellack som får en matt finnish, men det är rätt så snyggt.
Lacket är lite lättflytande och mediumtäckande vid ett lager, men för att få ett heltäckande resultat behövs tre lager.
Den torkar väldigt snabbt helt utan ränder och bubblor, och lacket heter Neon och är faktiskt självlysande i Blacklight men jag vet inte något ställe som använder blacklight, utom en del toaletter för att förhindra att sprutmissbrukare använder toaletten. Så man kanske får gå in på en sån toa och flasha naglarna för sig själv.

Efter detta lack så är jag lagomt sugen på en mildare rosa cremelack. Och jag som inte ens gillar rosa... * förvånad*

  • Betyg: 10 av 10
  • Pris: ca 56kr /ink frakt från Ebay

China Glaze - Shocking Pink ( neon )

China Glaze - Shocking Pink ( neon )

China Glaze - Shocking Pink ( neon )

China Glaze - Shocking Pink ( neon )

Bilderna är mina egna ©

ACO - 25 medium Solkräm för ansiktet

Är det något som driver mig till vansinne är det dåliga utbudet på bra, naturvänliga och prisvärda solskyddskrämer. Och det är fan inte lätt att hitta då jag själv har kombination hy, med torra kinder och feta T-zoner så pallar jag inte feta och por tilltäppande krämer, tunna naturingrediens baserade och lätta geler passar bäst för dom som har samma hud som mig.
Och är det något jag inte tål så är de silikon och salicylsyra... dessa två täpper igen, gör huden blank och glansig och peelar sakta bort de översta hudlagren som i sin tur gör huden svag och känslig för än mer solskador, och har man kvisslor så blir dessa inflammerade av syran. Sen vill man inte heller ha en solskyddskräm som gör en vit och oljig i ansiktet heller.
SÅ ja jag har sökt och/läst recensioner/ innehållsförteckningar och vänt på varenda sten, NADA... De närmsta jag har kommit till en produkt som motsvara en liten del av det jag vill ha är Clinique Solar Smart ( kostar 235kr för 30ml )och ACO Solkräm för ansiktet... Dom två innehåller inget silikon. Och för att jag ska ha någon form av solskydd alls så har jag valt att testa ACO:s mest pga av priset. Krämen är lätt i konsistensen, tyvärr inte gelé och luktar rätt så diskret.

Man ska applicera produkten ett bra tag före utgång och ev. smink, både pga av att solskydd funkar bättre om det får tid att gå in i huden och att man blir väääldigt glansig i ansiktet och om händerna. Men efter ett tag går krämen in och blankheten lägger sig lagomt för att inte se ut som en smörbytta i ansiktet. Jag fick inga finnar av krämen och den verkade skydda mitt ansikte mot att bli solbränt.

ACO - 25 medium Solkräm för ansiktet, är en rätt så prisvärd och helt okej produkt. Men jag är inte helt nöjd då man blir för glansig i ansiktet av den. Men hittar man inget annat och har liknande hy som mig så testa den, bättre att ha någon form av solskydd än ingen alls. Också bra för plånboken.

  • Betyg: 8 av 10
  • Pris: 89kr för 60ml hos Apoteket
ACO - 25 medium Solkräm för ansiktet

Bilden är min egen ©

Sommar accessoarer

Jag brukar inte använda armband då jag brukar fastna med dom i kläder och dra sönder en massa trådar, eller fastna i något och dra sönder armbanden. Men när jag såg dessa två var jag bara tvungen att köpa dom.
 Det första armbandet har två stycken Lampwork glasbitar och en röd/rosa drusi sten, det andra armbandet har en stor rosa Granat. Så häftiga färger. Båda är gjorda i silver så inga svarta ränder runt handlederna här.

Dom var båda ett riktig kap. 123kr/ink frakt  för båda, så dom var lätt värda pengarna.

Armband

Armband

Bilderna är mina egna ©

China Glaze - Orange Marmalade

Jag har länge varit sugen på ett knalligt orange nagellack, men jag har haft väldigt svårt att hitta ett som inte har varit mer åt det rostfärgade hållet. Jag hade egentligen velat ha ett creme färgat lack i denna färg, men jag har ännu inte hittat ett som harr i den rätta nyansen.
China Glaze - Orange Marmalade, är ett skimmrande knalligt orange nagellack, med massor av små små glitterkorn i guld och silver. Lacket är väldigt smidigt att applicera och torkar väldigt fort även efter ett tredje lager,  lacket i sig är rätt tunt så man behöver minst tre lager för att täcka den vita tippen, har man kortare naglar så duger det nog med två. Färgen tycker jag är helt underbar även till mina smågul/bleka händer, det glimmar och glänser härligt i solen.

Jag är inte så förtjust i nagellack med glitter i oavsätt hur små kornen är, för det är så jävulst svårt att ta bort. Och Orange Marmalade var inget undantag. Jag skulle nog rekommendera Aceton eller en mycket stark Remover för att få bort detta lack.

  • Betyg: 9 av 10 ( lite tunt och svårt att få bort )
  • Pris: ca 59kr/ink frakt från Ebay

China Glaze - Orange Marmalade

China Glaze - Orange Marmalade

China Glaze - Orange Marmalade

China Glaze - Orange Marmalade

China Glaze - Orange Marmalade

Bilderna är mina egna ©

Transformers - Revenge of the Fallen

Transformers - Revenge of the Fallen

transformers - Revenge of the Fallen

Ja, vad ska man säga.... Jag är ett hårdbitet Transformers fan men denna film gjorde mig lite besviken. Som alltid så är uppföljarna snäppet sämre än dess föregångare, och så var det även nu.
Det var massor av action och mycket metall och bomber som flyger och far överallt. Men man kan inte se vad de är som flyger, skjuter eller skrapar marken då Transformers slåss. Så man blir lite smått förvirrad då man försöker klura ut vem är det som egentligen vinner.

Sen något som jag börjar bli lagomt less på, Miss sexsymbol Megan Fox, och gissa om dom spelar ut det i filmen.
 Det måste vara en fröjd för ögat får alla killar som denna film är riktad mot, ( vadå kan inte tjejer gilla robotar och action filmer! ) och sen de irriterande suckarna från tjejer som inte fattar hur en tjej i klackar och vita jeans med perfekt make-up kan springa genom en öken där hon blir beskjuten och jagad utan att ett uns smuts fastnar på henne. Please tell me her secret.
Utöver den feminina sågningen så tycker jag också att bytet av robotar som nu är flamsiga och gälla, inte alls passar in. Minst av att dessa små irriterande robotar som ska se roliga ut. Nej bort med dom... detta med små irriterande figurer med konstiga röster har blivit en trend efter Jar Jar Binks från Star Wars: Episod I - Det mörka hotet jag var ialf inte road.
Det ryktas om en tredje Transformers film och jag hoppas vid de laget att man få kan se skillnad på robotarna och att den blir mer seriös. Men jag är ett troget fans så jag skulle ialf rekommendera folk att se denna uppföljare, det är efterallt Transformers.

RSS 2.0