Grazette produkter utan Silikon eller Mineralolja

Jag försöker få tag i några bra Hårinpackningar och balsam utan silikoner och mineralolja i och det är juh inte det lättaste då dom flesta tillverkare och butiker inte skriver upp innehållsförteckning på sina varor. Det vore himla trevligt om dom gjorde det, finns juh en hel del saker som man kan vara alergisk mot eller som är rent giftiga.

Har nu skickat iväg en beställning från Lyko, det blev Grazette produkter, jag har använt deras Hair pack till och från i 10 år. Den funkar rätt okej och innehåller solskydd, så den funkar bra på sommaren om man inte vill ha solblekt hår.
 Köpte Crush 2 Guarana Ginger Conditioner -Vårdande balsamkur och XL Hair pack.
Ska recensera dom senare och se vad jag tyckte om dom, även Hair pack fast jag använt den förrut pga att håret får ändrad kvalite och behov med tiden.


Pris 

 • Crush 2 Conditioner 79kr/150 ml eller 259kr/1000ml 
 •  XL Hair Pack  89kr/250ml eller 2st/250ml för 159kr

Hos Lyko

Grazette Crush 2 Conditioner

Grazette Hair pack, Inpackning Xl

Dessa dyra Intressen!

Jag har länge hållit på med akvarier, kan minnas att det första akvariet jag hade var vid 6 års ålder, då tog min mamma hand om det och då var rening och vetenskapen om filter och utfodring helt annorlunda än dom är idag.

Jag har  i ca ett års tid haft svår alg tillväxt i  akvariet som har gjort det helt grönt och fått några av mina växter att tyna bort. Efter att ha testat massor med metoder och medel så hittade jag ett medel som faktiskt funkade, men hade en väldigt dålig nackdel.
Jag köpte ett nytt ytterfilter i samma veva som jag använde detta medel som ställde till en del förvirring nhär jag skulle hitta felet som följer!.

Så jag använde Sera "Algovec" och alla alger klumpade snällt ihop sig och sögs in i filtret, snabbt och effektivt ”WOW ” men sen kom alla dåliga resultat. Massdöd av fiskar, stressade och förgiftade neontetror försökte gräva sig igenom glaset. Jag kunde inte fatta vad det var för fel, var dom stressade pga. nya filtret, var det något giftigt med medlet!.
På två dagar så dog ialf 40 % av alla fiskar, jag gjorde två totala vattenbyten och två rengöringar av ytterfiltret, jag kunde inte fatta vad som var fel. Men efter en kemi lektion som tyvärr blev inställd så såg jag det periodiska systemet och mina ögon fastnade på Koppar, KOPPAR .. satan tänkte jag .. kan de vara så enkelt .. Oh ja, så enkelt var det ... Algovec innehåller kopparsulfid och är väldigt farligt/giftigt för vattenlevande växter och varelser, och väldigt svårt att få bort ur akvariet då det letar sig ner i sanden. Det fanns även fler bieffekter, som att Koppar stoppar fotosyntesen i växter till ett ”dödstop”, ingen syntes inge syre, inge växande plantor.

Ja vilka problem, jag rengjorde ialf allt och köpte motverkningsmedel mot kopparn och de ena efter det andra. Nu har jag ialf löst problemet men jag tror det kommer ta ett bra tag innan växterna har återhämtat sig, när det gäller fiskarna så är dom nog skadade av detta medel så dom håller sig på botten och äter väldigt lite.

Det som mest irriterar mig mest, är mig själv. Jag blev less att testa och vänta för att få bort dessa alger så jag slängde i ett medel , som " gör mig ännu mer irriterad" enligt anvisning inte har några skadliga effekter på växter eller vattenlevande djur i första delen av texten, längre ner dock så står de tvärtemot om man använder medlet " fel ". Så fel enligt dem är något helt annat, för jag doserade enligt anvisning och ja... vad är fel användande av medlet egentligen. Det orkar jag inte ens gräla med dom om. Ialf så var jag så dum så jag inte läste innehållet och hade jag kollat så hade jag också sett att det var koppar i. Men gjort är gjort, så om algerna kommer tillbaka eller filtret går
sönder ( det förra gjorde det och jag blev blåst på ersättning av säljarna) så blir det en mindre Hobby för mig. 

Detta är en dyr och en krävande hobby om något går fel mot alla regler, så tänkt på efterkostnader när du köper ett Akvarium.
Vill ni ha hjälp med Akvarium och alla dess tillbehör så kan ni kolla in på Jonas sida Zookoll, där hittar du även om andra djur och dom flesta problem löses faktiskt av andras erfarenhet än fabrikörers "mirakel medel".
AlgsoppaRent men dött akvarie.


Bildern är mina egna ©

O.P.I – You Don´t Know Jacques!

Första gången jag såg lacket tyckte jag inte det var så snyggt, denna brungråa färg som påminner om något oaptitligt .
 Men jag tror denna färg växte sig till ett gillande, så jag var tvungen att testa den.

Och jag kan  säga att färgen " You Don´t Know Jacques!"  var ingen ” Ooh , titta på mina naglar ” nej, jag tycker inte den gjorde något för mig. Den är en neutralt cremefärg nagellack och passar väl om man vill ha en färg som inte väcker uppmärksamhet eller om man vill smälta in. SÅ det är väl en bra vardagsfärg, men jag blev väldigt besviken på kvalitén hos detta lack. Lacket är väldigt svår att applicera, den är väldigt tunn men när man applicerar den kan man varken få ett tunt lager eller ett tjockt, det blir lite av varje och torkar därför väldigt ojämnt och långsamt. Man behöver tre lager för att få det helt täckande över hela nageln. Och det kan jag stå ut med men den torkar alldeles för långsamt och det gör lacket tidskrävande.
Så när den väl torkat efter ca 1-2 timmar så är färgen glossig utan minsta hint av glitter, så bra slutresultat men inget jag rekommenderar om man inte har massor av tålamod.

 • Betyg 4 av 10 ( neutral trevlig färg, usel torktid och svår att applicera fint.)

( Ni får ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna, det är något fel på min nya kamera.)

Bilderna är mina egna ©

Solnedgång

Bilden är tagen över Bosvedjan i Sundsvall sommaren 2007, tagen med en Motorola Razr mobilkamera.Bilden är min egen ©

Snö som rullar in över berget

Bilden är tagen från mitt vardagsrums fönster, tycker denna plats som är ett elljusspår mellan en massa elstolpar är en ganska ful plats. Men denna dag så rullade en snöstorm in över Sundsvall och pressade dimman upp över bergskanten.
Bilden är min egen ©

Every window should have some sunlight.

Bilden är tagen genom en Indisk lykta av mönstrat glas som är riktat mot solen.
Taget med en Olympus Mju 840.Bilden är min egen ©

Holma

Dessa bilder är tagna från en bil som kör i ca 60km/h. Bilderna föreställer Holm, i närheten finns också Holms Kyrka.
Det var väldigt vacker och vattnet var väldigt högt och stila. Jätte vackert. "Redigerade direkt i Samsung U600 photoeditor program".


Bilderna är mina egna ©

Una rosa para usted mi amor!

Ibland kan man ta rätt så fina å perfekt skarpa och delvis suddiga bilde med bara en Mobiltelefonskamera.
Denna ros är tagen med en Samsung u600, orginalfärg ljusgul, vänd färg i vanligt photoeditor program.
Bilden är min egen ©

Diskret med effektfullt vardagssmink


Ibland då jag har lite tid över så brukar jag sminka mig med lite skuggor.
Det behöver inte vara mycket färg om man vill ha en lite diskretare sminkning men ändå få lite drama i "morgonansiktet".

Jag brukar använda en svart och en beige glitterögonskugga för att få lite inramning runt ögonen, och har jag markerat ögonen i en mörk färg så brukar jag använda en bronzer rouge för att det inte ska bli översminkat.

Jag använder:

 • Blinc Svart Mascara
 • "Unearthly "Svart glitter ögonskugga från Fyrinnae
 • "Shinkirou" Beige glitter ögonskugga från Fyrinnae
 • Brown Sugar Blush från Everyday Minerals
 • Foundation Light Matte från Everyday Minerals
 • Eye Makeup Base från Lumene
 • Örongryns gel från Isadora

Jag grundar först med Eye Makeup base för att få skuggorna att inte glida ut och sen applicerar jag foundation över för extra fäste.
Den beiga skuggan applicerar jag från ögonlockets franskant till ögonbryns kanten. Och för att inte få en så skarp mörk färg så blandar jag den svarta och den beiga i en liten skål tills jag får en så pass mörk/ljus grå som jag vill ha, den applicerar jag i ögonlocksvecket och ut en bit på yttre ögonkanten och ett tunt tunt lager under ögat, sen är det bara att sudda med en lite tjockare/tätare pensel tills det blir mindre markerat. Rougen applicerar jag väldigt tunt på "äppelkinden" och mitten av pannan ner över näsryggen.

Man kan se bilden vars jag blundar på att det ser väldigt svagt sminkat ut, men man får en ganska stor effekt på ögonen fast det är så tunt ( se tidigare smink inlägg för jämförelse).

»Hos online Tidningen "Damernas" så skriver dom om fler primer produkter från Lumene, dom är väldigt prisvärda så det kan vara värt att testa mer av deras produkter«
Bilderna är mina egna ©


Skynda & Fynda

Många affärer säljer nu ut sina gamla sortiement för att få plats men vårens produkter, så nu ska man  titta in lite oftare i sina favorit butiker. Jag har varit ute efter några kuddar att ha i köket då man sitter och arbetar, så jag hade spanat in två grå kuddar i perfekt storlek på Hemtex vid jul någongång, och nu i veckan var jag och spanade i affärerna och tittade faktiskt in på Hemtex för att se om det fanns något att fynda, och då hade dom "tag 3 betala för 2" och dessa gråa kuddar som jag sett förrut hade blivit nersatta till 49kr/st. Så jag köpte två  kuddar, och fyra bordstabletter för 9kr/st.

 • Total summa: 116kr


Bilderna är mina egna ©


O.P.I - Can You Dig It!

Ytterligare ett nytt lack till samlingen, såg en tjej som hade detta nagellack på en Amerikansk recensions sida och blev med ens "ha galen". Jag beställde lacket från Ebay och väntade i ca en månad på det, men nu har den äntligen kommit. Och färgen är precis så fin som jag trodde den skulle vara. En lite udda lila creme färg, appliceras lätt och är heltäckande efter två lager, tycker dock inte att denna färg torkar lika snabbt som dom andra creme nagellack som jag har från O.P.I.

 • Betyg 9 av 10 ( torkar lite långsammare ) . Pris ca 100kr/ ink frakt från Ebay


Bilderna är mina egna ©


Roligt och udda

Det finns så grymt mycket onödiga saker att köpa, men oj vad livet vore tråkigt utan alla dessa "onödigheter" som man köper på sig.
Så dagens totalt onödiga sak var dessa söta små "keycovers", dom är gjorda i mjuk gummi och passar dom flesta nyklar, eller så får man mosa på dom åoch klistra igen skarvarna.
Kan säga att dom luktar som  nya leksaker.. halv mysig nostalgi doft =)


 • Dom finns på Bokia och kostar 25 kr/st.
Bilderna är mina egna ©


.

Tävla & Vinn! FACE smink
Chabby Chic Princess World,
har just en tävling på sin sida där du kan vinna smink från FACE
Klicka in på hennes blogg och var med och tävla!Välkommen tillbaka.. nu har vi flyttatÄntligen har flytten blivit av, de blev en hel del krångel och hårslitande dagar av detta html skrivande.
Men det fanns några gamla hjärnceller kvar från åren med htlm inmatande.

NU är det inte bara hosten för bloggen som är ny utan jag har bytt namn på bloggen från Grey~`eggs till Tikaha, hade inte tänkt ändra.. men jag vill ha den lite mera personlig och i min stil. Har dock inte riktigt fått till det som jag vill. Men de får komma senare.

Alla inlägg som kommer efter detta är från den gamla sidan ( datumen stämmer inte för publiceringen nu).

Det kommer bli fler ändringar och jag hoppas att jag inte blir flintis på köpet.

Tack för att ni tittade förbi =)

Vinn! en Smultron Tvål från Björk & Berries

 

Hittade en tävling hos "Ingela la la" och tänkte försöka mig på ett deltagande, testa ni med så har ni också chansen att vinna en Smultron tvål från "Björk & Berries", jag har för bara några veckor sen fått upp ögonen från denna serie, men har ännu inte hunnit testa så detta kan juh vara tillfället.

 

 

 

En underbar, extra stor tvål för hela kroppen gjord av helt naturliga ingredienser och 100% naturlig parfym. Doften av svensk sommar kommer garanterat få dig att må bra under resten av dagen . Smultron är hälsosamma, innehåller rikligt med C-vitamin och antioxidanter. Det sägs att självaste Linné regelbundet använde smultron i kurerande syfte. Tvålen levereras i en nostalgisk och vacker presentförpackning.

Information från Björk & Berries hemsida


Vill du vara med och tävla så gå in på

Ingela la la blogg

Tävlingen pågår till den 10 februari och avgörs genom lottning!

 


Efterlängtade paket

Jag beställde för ett tag sen lite produkter och nu har dom kommit "woohoo".


Paketinnehåll;

Från EBAY  Pris total ; $15.15 /ink frakt

 • Essie "Steel-ing the Scene
 • OPI ”You Don`t Know Jacques”

Från Shopping4net, Pris total 558,50kr/ink frakt fritt

 • Rosen Serien " Rengöringscreme"
 • Rosen Serien "Ansiktsgele Normal/Fet hy"
 • Rosen Serien " Ansiktsvatten"
 • Naturell "Selen+ E"
 • Naturell "B-12"
 • Urtekram "Eucalyptus Deodorant" (ALU-fri)

"Lite recensioner om produkterna kommer vid senare tillfällen."


Bilden är min egen ©


Essie ”Steel-ing the Scene

Fick häromdagen två paket som jag riktigt längtat efter. Vitaminer, Hudprodukter, ny ALU-fri deo och nagellack.


Nagellacken jag beställde var Essie ”Steel-ing the Scene och
OPI ”You Don`t Know Jacques”, jag har nu hunnit testa Essie och tycker färgen är väldigt snygg, den påminner om rå stål som blivit skavt och kattguld. Färgen glider lätt på naglarna men eftersom det är ett metallic lack så blir de en del borstränder i lacket oavsett hur lite eller flödigt man applicerar lacket. Två lager täcker bra men jag applicerade tre för att jämna ut en del fåror och hack. Lacket torkade rätt snabbt, kan säga snabbare än OPI och China Glaze.

Detta var mitt första Essie nagellack och jag är hittills rätt nöjd, flaskan var större än jag trodde, men den uppfyllde de krav jag har på mina nagellack, nu återstår det att se hur pass hållbart det är, för mig ska de hålla max tre dagar.

 

 • Betyg 8 av 10 , Pris ca 80kr /ink frakt EbayBilderna är mina egna ©

En vanlig "blöt" Tisdag

Jag använder inte alltid smink, jag är helt bekväm att gå ut på stan eller möta upp kompisar helt osminkad, men då jag använder smink så är jag väldigt noggrann hur det ser ut och hur länge det håller. Och har han blandhy med T-zon så håller inte smink så länge. Flytande foundations skulle jag aldrig kleta in mitt ansikte med, då det efter ett tag skulle likna brun sörja med en massa veck.
Jag använder mineralsmink utan "Bismuth" i, har gjort det i ca två års tid och av den produkten använder jag ibland en foundation. Det som mest går åt är rouge, som jag tycker är den perfekta makeup produkten. Man ser alltid lite fräschare och piggar ut med rouge, behöver bara vara rouge och ingen tänker på att man inte har något annats smink på sig eller värsta knuten av trassel på huvudet.
Jag tänker inte gå in och recensera sminket jag använder nu, för även jag har samlat på en en hel del och är just nu alldeles för trött för att vara noggrann och eftertänksam.

Jag använder rouge, foundation och löst puder från Everyday Minerals, Svart Mascara från Blinc ( ett måste är att böja fransarna innan du använder Blinc, annars får du raka fransar.), ögonbrynsgele från Isadora, Ögonskuggor från Everyday Minerals och Fyrianne. Gloss från Max Factor om jag hittar dem.
Nu använder jag inte allt detta på en och samma dag, jag använder mest rouge och Blinc mascara + bryngele.

Jag permanentar även ögonfransarna så jag ska slippa böja med tång halv sju på morgonen och mossa sönder mina ögonlock i samma veva. En ögonfrans permanent håller i ca två månader beroende på hur petig man är. Helt klar värt det, jag behandlar mina fransar själv eftersom jag tycker det är rätt så dyrt att göra det på salong varannan månad, Detblir lite som med en ”salong” nagelförlängningar, alldeles för dyrt i längden.
Att göra det själv kostar ca 20kr/ behandling. Kan berätta mer om det senare..

Jag gillar verkligen Blinc Mascara, den håller genom allt, oljebaserade mascaror brukar färga av sig och bli kletiga vid dagen slut, men inte blinc, den håller genom allt, ex dagens regnskur och varma affärer. Så jag använder Blinc då sminket ska hålla hela dagen och oljebaserad mascara då det bara ska hålla sig några få timmar.
Blinc blir lite smulig och topparna på fransarna lite ”frissiga” men den sitter i alf vars den ska.

 

Det är tyvärr bara tisdag idag, och veckan ser lång ut. Men jag bjuder på en fin drinkbild och tillhörande recept för er som vill relaxa mitt i veckan.

 

 

Melon under the Lemon!

 • 2-4 msk Midori ( Melon Likör )
 • 2 msk Vodka
 • Fanta citron

 


Häll Midori först i glaset sen vodkan och sist fantan
Dekorera med en lime bit om du vill, har du nåt fint sugrör släng i de med.

 

*Men kom ihåg, det är bara tisdag=)*

 

Vardagssmink och dess tillbehör.

Bilderna är mina egna ©

 

 


The Body Shop - Born Lippy ”Watermelon” Lip Balm

 

 

Jag har lite av en hat kärlek till The Body Shops produkter, allt luktar så gott och de kommer ständigt ut nya dofter. Men nästan alla deras produkter innehåller silikon, och jag tycker inte silikon är bra för huden. Jag får mycket finnar och pormaskar av deras ansiktproduker, när de gäller kroppsprodukterna så märker jag ingen dålig påverkan på huden men jag stör mig ändå att det är silikon i dom.

 Jag har ialf testat deras Born Lippy ”Watermelon” Lip Balm, kan säga först att dom är rätt dyra för kvalitén och det är synd att dom kommer i en burk ( pga hygienskäl ), sen kan jag inte påstå att detta skulle vara ett balm, mera ett tunnare lipgloss. Konsistensen är lite geléaktig och känns även oljig, den luktar verkligen Watermelon ( syntetdoft ) och är rätt mysig att använda men rätt så kletig och den försvinner alldeles förfort från läpparna. Dom går att hitta billigare på den engelska EBAY, då T.B.S. produkter är mycket billigare i England än i Sverige.

 


 • Betyg 6 av 10 . Pris 59kr från The Body Shop, runt 20kr/ink frakt på EBAYBilden är min egen ©


Egentillverkade Ljusmancheter

 

Imorse skulle jag ta och byta ut ljusen i ljusstackarna på köksbordet och blev med ens irriterad att jag inte har något dropp skydd i form av en manschett till dom, så jag började rota i mitt ”stuva undan skåp” och hittade ett par turkosa från IKEA, men jag tyckte inte att dom passade med de svarta ljusen och metall ljustakarna så jag kollade i min ”hantverkslåda” ( har massor av lådor) och hittade gammal glödtråd och min burk med övergivna pärlor från trasiga halsband. Så klockan nio på morgonen i pyjamasen och utan en gnutta kaffe, började jag böja ihop två stycken ljusmancheter.

Jag blev rätt nöjd, synd att ljusstackarna är fettiga efter gammalt stearin och inte så himla snygga utöver det.
De roliga med detta är att jag fick ett par fina mancheter, men stearinet lär ialf rinna ner på duken.

 

 

 

Bilderna är mina egna ©


Hand & Nagelvård "Be Natural Cuticle Remover

 

Söndagar är inte vilodagen som Bibeln ville ha det till. Nej!, Söndag är städdag för mig, det ska skuras, handlas och tvättas men även kroppen behöver en städning efter veckans slit.

 Mina naglar var i stort behov av en manikyr, nu på vintern skivar sig mina naglar konstant och de är så jäkla irriterande, men jag har lärt mig att inte peta bort skivbitarna och bara smörja med någon olja eller kräm tills det går över, eller tills jag tappar tålamodet och pillar sönder hela nageln.
Det var nog två månader sen jag rensade bort överväxta nagelband, så dom var inte vackra. Jag har hunnit testa en hel del metoder och produkter som ska hjälpa till att få bort hudlagrena på nagelplattorna, men dom har aldrig varit så bra som det påstås, de produkter jag har testat är bla skrubbs för dom mest hutlösa priserna, handkrämsliknande salvor som kommer i små tuber med inbyggd petare ( extremt ohygieniskt inbyggnad). Har även testat att skrubba med pimpstenssalva som man använder till fötterna och det har faktiskt funkat, dock måste man blötlägga fingrarna i 10 min och sen sitta och massera ett bra tag.

 

 

 

Jag ledsnade ganska fort och struntade i att fixa nagelplattorna men det gjorde mina naglar överväxta och knaggliga, jag hittade ialf min räddning då jag satt och slösurfade igenom EBAY.

Be Natural heter detta mirakelmedel som jag hittade. Dom gör Cuticle och Callus Removers, helt suveräna produkter.
Cuticle removern är en klar tunn/genomskinlig gel som man applicerar med den smarta pipeten direkt på nageln och väntar två minuter ( överskrid inte tiden , löser lätt upp mer än hudväxten), sen tar man en organepinne och skjuter ner nagelbanden och försiktigt skrapar bort hud lagret .."KLART".. Jag vet inte vad det är i denna produkt som gör de så jäkla effektivt, den luktar inget, svider inte och torkar inte ut huden, ett litet minus är att man inte får överstrida tiden för då kan den luckra upp nagelplattan och då kan man lätt skrapa upp små flikar i nagel. Jag har inte sett Be Naturals produkter säljas i Sverige, i USA säljs dom endast på nagelsalonger och Pedikyrister, men du kan ganska lätt hitta dom på Ebay.

Produkten är väldigt dryg och finns från 1oz (30ml) flaskor och uppåt, så det är rätt stora mängder man får för ca 100kr/ink frakt. Stor skillnad jämfört med det man köper i sin vanliga Kosmetika butik.

 

 • Betyg 9 av 10 ( - för den ej går att köpa i SE )

             Pris ca 100kr/ink frakt från EBAY

 

 

"Ovårdade naglar innan användning av Be Natural Cuticle Remover "

 

"Efter användning av Be Natural Cuticle Remover, plus lite CND Solar Oil"  

 

Bilderna är mina egna ©


China Glaze ”e collection” Recycle

För några månader sen upptäckte jag China Glaze nagellack och har sedan dess börjat samla på mig deras lack. Jag har än så länge inte så många och jag har inte hunnit testa dom jag har.

 

 

China Glaze "e collection" Recycle har jag använt flera gger och är precis den ton av grå creme färg jag alltid velat ha.
När de gäller kvalite på C.G. så vill jag inte riktigt säga ”bu eler bä”, för jag använder sällan ett TopCoat på naglarna då jag aldrig har lacket mer än tre dagar, mina naglar börjar annars att flisa sig oavsätt vilka behandlingar och lack jag testar. Lacket appliceras lätt utan ränder och bubblor, två appliceringar räcker för att få lacket täckande och är snabbtorkande.


 • Betyg; 10 av 10 . Pris ca 140kr/ex frakt i svensk handel, ca 67kr/ink frakt EBAY.
Övre bilden kommer från http://www.chinaglaze.com, dom nedre är mina egna ©


 


The Lama Song

Det finns nog massor av dumma och oförståeliga låtar på YouTube, men jag älskar verkligen denna låt/video, jag har den tom som ringsignal.
 Varsågod och få den inprintad i erat musikaliska sinne.

 

Badger Balm 100% Natural Lipcare


För cirka ett år sen så läste jag i en Amerikansk skönhetstidning
om  Badger Balms, och blev rätt så sugen på att testa deras produkter.
Dom gör tvålar, muskel/kropp och läppsalvor, jag var mest intresserad av läppsalvorna så jag beställde tre olika varianter av dem. 

Highland Mint, Ginger and Orange och Lavender and Orange, alla deras salvor är oljebaserade.. och jag tycker inte att oljeläppsalvor är något bra då dom smälter bort från läpparna alldeles för fort. Sen är förpackningen irriterande svåröppnad, det kommer alltid lite salva utanför vid applicering och eftersom det är en liten tajt kort istället för en hylsa så får man vicka å gräva med naglarna för att få av korken. Ialf så har jag testat alla tre och ”Highland Mint” luktar precis som en mildare variant av polkagris, läpparna blev svala och oljiga. Efter ca fem minuter hade man ”ätit ” upp salvan och börja må illa av den kvarvarande mintdoften. "Ginger och Orange" var väldigt vidrig, det kändes som man hade smörjt in läpparna med Thaimat, ingefära doften tog över allt.. hela mitt luktsinne dunklades av denna oljiga starka doft. Nä, den hamnade i närmsta sopkorg. 

Sist har vi "Lavender and Orange" och den kombinationen är helt okej, fast den mest luktar lavendel. Jag kan inte rekommendera dessa produkterna då dom inte är fuktighetsåtergivande eller bidrar med några läkande/uppfriskande egenskaper. Skulle inte heller rekommendera dom som läppstiftsbas.


Betyg:


Badger Balms ca pris 40kr/st från EBAY

 • Highland Mint 3 av 10
 • Orange and Ginger 1 av 10
 • Lavender and Orange 4 av 10
Bilden är min egen ©

 


Bioliv ”Oliv Läppsalva".

Jag har förrut nämnt lite om Biolivs produkter, men tänkte göra en liten recension av dom läppsyler som jag har samlat på mig, och en av dom är Bioliv ”Oliv läppsalva”.
Produkten kommer i en vit hylsa med skruv effekt, rätt så tråkig förpackning men själva stiftet har en skön olivgrön färg.
Den luktar lite speciellt och man kan känna att det är en del oljor i då man applicerat salvan.
Den känns som en creme men smälter in som ett oljebaserad läppsyl, väldigt behaglig att använda och funkar fint som bas för läppstift. 
Det finns två varianter av produkten ”Oliv eller Honung”.
Efter att ha testat den i ca en månad så tycker jag att den har väldigt bra fuktgivande egenskaper, jag har inte fått fnasiga eller spruckna läppar som man alltid får på vintern. Du kan hitta Bioliv i hälsokost affärer och Internetbutiker som säljer alternativmedicin ex. Shopping4net och Bodystore.


 • Betyg 9 av 10 ( gillar inte riktigt doften). Pris 22kr/ex frakt från Bodystore

 

Bilden är min egen ©


Lypsyl, läppsalvor, cerat, gloss & creme, det finns så mycket att välja på.

©

Är det något jag inte kan låta bli att köpa fast jag verkligen inte behöver fler så är det läppsyler, behöver inte vara så att någon av dom man redan har håller på att ta slut eller jag behöver en mer fuktgivande. Dom hamnar mest i shoppingkorgen pga dom är billiga, det kommer ständigt nya, dom är ett måste i fuktväg.

Under mina tonår så älskade jag smaksatta och kemiskt doftande läppsyler, och det var verkligen inne att ha en liten söt burk med kiwidoftande smet till skolan,  alla ungarna bad och teg om att få doppa sina skitiga fingrar i den lilla burken med det söta kletet i . Dock inte jag, även vid denna ringa åldern så visste jag vad bakterier var * Urk *
Jag kommer ialf ihåg att den typ av produkter som fanns att köpa var hederliga mineralolje burken ”Klöver Vaselin ”och den urtråkiga LYPSYL, båda är rätt dåliga
som fuktgivande. ( jag brukar använda Vaselin till att smörja nyckellås och gångjärn med ).  I början av 90-talet så kom det smaksatt Lypsyl, Pina colada och hallon tror jag, ren sensation och  det kletades på var femte minut. 

Så nu när man har lämnat tonåren bakom sig och dom plastiga läppsylerna, och börjat läsa innehållsförteckningar och då lockas man inte lika mycket av dessa sliskiga/söta dofter i färggranna tuber/burkar, man vill ha något vårdande och bestående men det innebär inte att man har slutat köpa varenda ny produkt som kommer ut, ( ibland dimper en Bonne Bell ner i korgen  bara för saken skull ) nej.. jakten fortsätter på 
den ”som skänkt från ovan” läppräddaren.

 


Demeter Library of fragrances - Cucumber Parfum

Parfymer är en ren vetenskap och det finns inga rätt eller fel som gäller för alla, för olika parfymer luktar olika på olika personer ( mycket olika där).
Och jag brukar köpa på mig någon parfym varje år och då brukar ofta en av mina andra parfymer åka i returen eller får en ny ägare. Jag tycker sällan en och samma parfym luktar lika gott efter ett tags användande, så jag brukar gå i parfymerierna och lukta på en och samma parfym i minst två månader, för nästa gång jag kommer in för en underbar doft så är det inte säkert att jag tycker om den något mera. 
När de gäller doftgrupper så är jag inne på sportiga/citrus aktiga och mörka/kryddiga  dofter.

 

 

 

 

Demeter är ett märke jag har varit intresserad av länge, men eftersom jag inte har hittat en denna butik i min stad som säljer dom så har jag inte kunnat lukta på dom. Så jag har fått förlita mig på andras bloggar och folks recensioner, och det hjälper en hel del. Men som jag sa ” olika dofter luktar olika på olika människor”, så man måste testa personligen.

Jag köpte ialf en Demeter parfym när Eleven hade 10% rabbat, så jag valde Cucumber. Första intrycket av Cucumber var att den luktade som effektrök ( konstgjord rök som brukar förekomma på diskon och teaterföreställningar) och sen kom en söt/frisk och härlig gurkdoft. Det låter nog konstigt men jag vände mig vid rökdoften och nu efter att ha använt den i två månader så känner jag inte av den något mera.

Precis som de flesta personer säger om Demeters parfymer så håller dom inte länge, men dom är billiga och man kan riktigt dränka in sig i dom utan att oroa sig för att få ett astmaanfall.
Jag ska nog köpa på mig fler dofter och se om det kanske finns någon annan som kan passa mig, jag är lite sugen på Golden Delicious och Prickly Pear.

 • Betyg 8 av 10 får Demeter Cucumber. Pris 150kr/ex frakt ( lägre betyg pga dålig hållbarhet).Bilderna kommer från http://www.demeterfragrances.com

 

 


Ibland måste man göra ett fynd!

 

Idag, denna kalla fredag efter ett  tre timmar lång Historie B pass, med en evigt rabblande lärare så tog jag en tur in till stan,  jag hade bara tänkt köpa en ny insats till min Filofax. Och vilken tur för mig, för på Åhléns hade dom halva reapriset på massor av varor, och jag kunde inte hålla VISA-kortet instängt.

Jag fyndade  almanackan för 36kr (tips: köp Filofaxer och almanackor i januari, man brukar få dom för halva priset) Sen hade dom ett väldigt fint blockljus, det står någons lags text på den men jag kan inte utgöra vad det är på för språk ens, men det spelar inte så stor roll. Ljuset kostade 40kr (halva priset, 20kr ) och tur nog hittade jag en vitt fyrkantigt fat som hade precis rätt storlek för 12.50kr (halva priset, 6.25kr).
Och sist men inte minst ett härligt mörkt bomullssatin underlakan för dubbelsäng 395kr ( fick det för 100kr ).

 

Riktigt bra fynd, jag var  till en massa andra butiker och hitta mängder med saker. Indiska hade bland annat  ½ priset på reapriset på alla kuddar och en hel del fina lyktor som skulle passa bra till altanen.
Men eftersom jag är studerande så måste jag hålla in lite, så jag gick ialf belåtet hem med mina REA varor.

 

 

Har ni fyndat något fint nyligen? 

 

Bilderna är mina egna ©

 


Body Lotions & Body Butters – Bioliv Hand & fotcreme honung


Biolivs produkter har intresserat mig ett tag sen jag testat deras creme med Honung, den är verkligen härlig att använda, bra konsistens med en underbar doft och väldigt återfuktande då den innehåller kamomillolja, karitésmör, jordnötsolja och mandelolja.  Jag brukar använda den  på fötterna då mina händer är självsmörjade, tyvärr är mina fötter inte självsmörjande utan blir hårda och torra som öken.


Bioliv gör hand/fot creme, hårda tvålar, flytande kroppstvål, läppsalva och skrubb.
Jag har bara testar hand/fotcreme med Honung och Läppsalva med Oliv.
Läppsalvan är just nu min favorit, mjuk och smidig konsistens, inte vaxliknande som en del billigare läppsalvor eller oljig och smetig, helt perfekt, den ska även ha solskyddsfaktor 7. Dock har jag lite svårt för Oliv doften, vet inte riktigt vad jag ska jämföra den med.. kanske gammeldax Olivtvål som brukar komma i stora olivgröna block.

Enda minuset med produkterna är priset, tycker dom är alldeles för dyra, och cremen är bara på 150ml, använder man den som fotcreme så går det åt en hel del. Läppsalvan har ett bra pris och är väldigt dryg. Jag skulle vilja testa deras saltskrubb med citron doft, men jag har inte hittat den än så länge.


 • Betyg 8 av 10 får cremen, Pris 61kr/150ml ex frakt på Bodystore
 • Betyg 9 av 10 får läppsalvan ( gillar inte doften), Pris 22kr/5g ex

             frakt på Bodystore

 


 Bilderna kommer från http://www.bodystore.se


Body Lotions & Body Butters – Excelen bodylotion med E-vitamin

Excelen E-vitamins bodylotion är en av dom bästa lotions jag
har testat, den är rikligt återfuktande och har en mild/varm doft.
Huden känns fuktig  och len efter man smörjt in sig med produkten och den håller hela dagen, Excelen gör naturvårdsprodukter och har en väldigt humant pris jämnfört med många andra naturprodukter, dom gör hårschampon/balsam och fot/hand/kropps lotions och brukar finnas på välsorterade hälsokostaffärer och online butiker.

Jag har än så länge bara testar E-vitamin lotionen, men jag har beställt ett mandel balsam från samma serie och det ska bli intressant att se om den är lika bra. Perfekt produkt för dom som har torr hud och inte vill använda produkter med silikon eller mineraloljor. Den kan även användas som ansiktskräm och sammansättningen av E samt F-vitaminer ska tydligen ge ett naturligt skydd mot skadliga UV-strålar.

 

Innehållsförteckning ; Excelen bodylotion med E-vitamin

Aqua, Glyceryl stearate, Ceteareth-12, Octydodecanol, Olea europea, Glycerin, Cetyl alcohol, Heliantus anuus, Simmondsia chinesis, Tocopherol, Daucus carrota, Beta-carotene, Linol Linolenic acid, Parfum, Metylparaben, Propylparaben.


 

 

Bilden kommer från http://www.shopping4net.se


Body Lotions & Body Butters - OPI AVOJUICE

Något som jag aldrig tror man kommer ifrån är ett omedvetet samlande av hud/kroppsvårds produkter, som människa och speciellt kvinna så är man naturligt nyfiken, krävande och har ett utvecklat doftsinne.
Så vi samlar, de kan vara lite eller mycket, billigt eller dyrt och jag tror vi aldrig är nöjda.

Jag använder själv mycket lotions och butters, och den ena är bättre än den andra. Ibland vill jag ha mycket fuktgivande och ibland vill jag ha härligt doftande tunna krämer. Jag tänkte ialf bjuda på mina tankar och känslor för en del av dom som ligger i mina skåp, så det kommer komma fler eftersom jag hinner och prövar.

 

 OPI AVOJUICE


Avojuice finns i väldigt många dofter och dom flest luktar riktigt gott, jag tänkte inte göra en recension på varje gällande, fuktighetsåtergivande egenskaper för egentligen är det samma innehåll i alla Avojuice, det enda som skiljer är dofterna. Dom är tunna i konsistensen, och har lite av glidmedelskänsla då dom är väldigt hala, så man behöver inte mycket, en 30 ml flaska räcker väldigt länge på normal hud ca 5 appliceringar över hela kroppen i riklig mängd. Skulle inte rekommendera dom för torr och känslig  hud då jag inte tror dom är tillräkligt återfuktande och alldeles för parfymerande. Inte heller skulle jag använda den till handkräm då den är för tunn.

Annars är dom trevliga att ha i väskan på sommaren och smörja in sig efter ett bad eller man bara känner sig lite torr.
Jag har sett att dom brukar ha ett överpris på dess små tuber ( dom stora är väldigt dyra också), men jag brukar köpa en jullåda/testlåda från USA då man kan få upp till sex stycken för ca 100kr/ink frakt, eller kan man få med en flaska när man köper OPI nagellack.


Nails, Body and Beauty kostar en 30ml flaska från 35kr/ex frakt, och en stor  200ml/136kr ex frakt.


Dofter:


Japanese Garden  Betyg: 5 av 10

Luktar  precis som utblåset från tvättstugans torktumlare då man var lite, sköljmedels aktigt. Påminner om Softlan original doft (blå vätska).

 


Berry Juice Betyg: 7 av 10

Den påminner om sockergodis, som godishalsband i med små pärlor i olika färger. Mycket söt och gullig doft, färgen är ljuslila.


Candy Cane Betyg; 5 av 10

Denna doftar väldigt mycket polkagris, lotionen är vit med mycket mikroglitter i, den luktar väldigt gott men jag gillar inte att använda den då doften är stark och man luktar, efter ett tag blir man lite illamående precis som man ätit alldeles förmycket godis.


Coconut Melon Juice Betyg: 9 av 10

Tycker mest denna luktar cocos, känner inte av någon melondoft. Men den har ialf en av dom bättre dofterna, den är inte så lika kemisk och söt. Färgen är smörgul.


Orange Almond Juice Betyg 8 av 10

Jag är tokig i mandeldoft, bittermandel är som ”happydrug” för mig men denna lotion luktar mycket mera apelsinglass än mandel, väldigt frisk och uppiggande. Lagomt söt med en svagt orange färg, den får dock lite sämre betyg av mig då jag inte känner någon mandeldoft.


Gingerbread Juice Betyg: 8 av 10

Gillar man doften av pepparkakor är nog denna sort perfekt, mycket tydlig söt pepparkaksdoft som är lugnande och rätt mysig att sitta och lukta på, färgen är gräddvit.

 

Nedre bilderna är mina egna ©

 

 

 

 


Dinocrossing


Tänkte jag skulle bjuda på en lite rolig bild.

Jag har alltid samlat på små handblåsta glasfigurer och häromdagen när jag rensade mitt överpackade "stuvaundanskåp" så hittade jag en låda med dessa roliga dinosar i.

Söta eller hur=)

 

 

 

Bilden är min egen ©


Julklappar, dom ska vara röda.

Jag har en väldigt bra/snäll/gullig och smått jobbig vän som ger dom bästa presenterna.
Denna underbara plånbok i  "gigantoformat", hade jag gått å klämt och fingrar på i ca två veckors tid under julklappshandeln. Och hon hade helt magiskt gått och köpt den åt mig i julklapp.


Blev bara lite glad då=)


Den fanns ( kanske finns än ) på Åhléns, och kostar 199kr, superbra pris för något så udda och ovanligt, den fanns i svart och röd. Skynda och skaffa en ni med den blir en hit till sommaren.


Tack M för klappen

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilderna är mina egna ©


Recension av ACO " Aluminiumfri deodorant"

Så nu har jag hunnit testa ACO " Aluminiumfri deodorant, så pass länge som jag stod ut och det blev inte länge.

När jag började använda deodoranten så tyckte jag att den luktade bra, inte stark eller väldigt parfymerat, som en mildare hudlotion. Den funkade fint så länge man inte började svettas, så den höll för en lugn aktivitetsfri hemmadag, men inte mer än så. Jag tyckte ungefär som med Rebeckas Aloe Vera  deo att den var helt värdelös, så efter ca 1½ veckas användande åkte den i soporna.


 

dålig produkt omvärdering

 

 •  Betyg på ACO " Aluminiumfri deodorant 1 av 10

 

 

Jag har  nu beställt en ny deodorant ( Eukalyptus Deo från Urtekram ) som innehåller saltkristaller som ska fungera mot svettdoft, så jag får vänta på att den ska dimpa ner på posten så får vi se om den kanske kommer stanna i mitt badrumsskåp länge än några dagar.

 

 

 

 

 

 


Eukalyptus Deo från Urtekram


Bilden ovan är min egen ©, den nedre kommer från http://www.shopping4net.se

 

 

 

 

 

 


Rosen Serien

Eftersom jag inte vill använda hudprodukter med silikon och andra kemikalier som man rengöra sina bilmotorer med, så har jag gått igenom många innehållsförteckningar och hunnit testa en hel del naturliga produkter.

Men som med alla produkter så hittar man aldrig den ultimata varan, sen att huden vänjer sig och anpassar sig efter de produkter man använder gör det inte så enkelt. Just nu kör jag med Clinique Extra strong cleanser ( hård tvål ), den rengör väldigt bra, men är alldeles förstark för att ha som ”morgon rengöring”. På Kvällen funkar den bra då han har haft smink och fingrat runt i ansiktet med smutsiga fingrar. Som ansiktsvatten använder jag en  egengjord  blandning av destillerat vatten, rödgrapefrukt vinäger och några droppar ren Tea Tree oil. Den funkar helt okej som porrstängare och förbehandlare för ansiktskräm. Ansiktskräm använder jag Rosen Seriens Gelé kräm för normal/fet hy. Jag har blandhy med t-zon och den blir väldigt oljig på sommaren men torkar ut på vintern, så jag använder bara ansiktskräm på den torra delen av året.

Nu har jag ialf beställt Rosen Seriens Rengöring och ansiktsvatten och en ny burk av samma hudkräm, då den gamla har tagit slut. Jag hant göra ett kap igår och beställde från Shopping4net  då dom hade 10% rabbat  på utvalda delar av sortimentet så jag betalade 436,50kr (fraktfritt över 500kr). Ska testa produkterna när dom kommer och säga vad jag tycker och tänker, men ansiktskrämen har jag använt i 8 månader och den kan jag rekommendera för dom som har blandhy. Jag tror aldrig jag kommer få en perfekt hy men det beror  helt på ens eget intag av felaktig mat, förlite motion, rökning och  besatthet av datoranvändande. Men om en produkt hjälper en bit på vägen så betala jag gärna.


Jag  kan dela med mig av receptet på mitt eget ansiktsvatten.

Du behöver:

 • En flaska av valfristorlek ( en gammal produktflaska på 100-250 ml räcker)
 • Destillerat vatten ( finns på motoravdelningen Biltema billigt ( 1 liter flaska)
 • Äppelvinäger, enklast och billigast att köpa
 • 100% Tea Tree oil

          Nu har jag ingen exakt dosering men har du en 100 ml flaska så blanda

 • 85ml vatten
 • 15ml vinäger
 • några droppar Tea tree

Hur stark man vill ha sitt vatten är en smaksak, så man kan börja med mindre mängder och hälla på eftersom, så man får så pass stark blandning man vill ha, när de gäller tea tree så ska man inte dosera förmycket då det är olja och, det lämnas kvar på huden så de kan bli lite flottigt sen då man lägger på smink.


Priser Rosen Serien


 • Rengöring 154kr/220 ml
 • Rosenvatten 158kr/220ml
 • Fuktighetsgel Normal – fet hy 173kr/50ml

 

Priserna är tagna från Shopping4net, har inte hittat någon som har ett bättre pris än dom.

Handlar du över 500kr så får du det fraktfritt. Vill du veta mera om produkterna så titta in på

deras hemsida http://www.rosenserien.se


Rosen Seriens Fuktigthetsgel normal/fet hy

Innehållsförteckning:

 

Aloe vera gelé, kinesiskt grönt te, vegetabiliskt glycerol, palmfettsyra, kokosfettglycerider, kokosolja, ester, växtcellulosa, ringblomma, echinacea, A-vitamin, (karoten), E-vitamin, collagenaminosyror (från sojabönor), rosenolja, C-vitamin, citrusoljor, växtparfym. 50 ml.

 • Betyg 9 av 10 ( ganska högt pris )

 

 

Bilderna är lånade från http://www.rosenserien.se( egna bilder kommer senare.)

 

 

 

 

 Aluminiumfria Deodoranter

Det har länge varit skriverier om att deodoranter med aluminium kan orsaka cancer och andra svåra skador i kroppen, och nu börjar det tillverkas aluminium fria deodoranter i olika varianter och prisklasser.
ag har länge använt ALU-fria deos och har gått igenom några med varierande resultat. Något alla Alu-fria deos har gemensamt är att dom inte hjälper dig svettas mindre, eftersom det är aluminiumets syfte men dom hjälper en att inte lukta som en "gris i gassande sol".


Dom tre deodoranterna jag tar med här är, Kiss My Face "Liquid Rock" som finns i 5 dofter tror jag, det finns bara en doft av dom fem som jag står ut med och det är med Kamomill, dom andra luktar något så jävvulst starkt nästan tvättmedelsaktigt. Dom funkar rätt bra, men dom håller inte mer än en dag sen luktar man väldigt saltaktigt. Regina Cosmetics " Rebecka Aloe Vera deodorant" var hittills den värsta, efter en varm dusch och en timmes dator användande luktade man som den svårt berusade äldre mannen på bussen som inte verkar ha sett en tvål på år och dagar, den åkte ialf i soporna efter en veckas testande. Sista deon jag testar nu är ACOs "Aluminiumfri deodorant" och den har funkat bra hittills, dock har den en konstig och kletig användning då den kommer i en vanlig tub med en öppning som är rundad med ett hål i , det är väldigt svårt att dosera denna vita kräm.. så man får kleta ut lite i armhålan och sen sprida ut de med handen. Eftersom jag endast testat den i två dagar nu så kan jag inte säga något riktigt konkret, behöver mera tid  att testa dess hållbarhet.

Det alla tre deodoranter har gemensamt är att dom luktar gott i tuberna sen är det lite si och så, gå inte bara på lukten från tuberna ni som är i testar jungeln.


Betyg ;

 • 1 av 10 Rebecka Aloe Vera deodorant, ca pris 48kr på Life
 • 7 av 10  Kiss My Face " Liquid Rock", ca pris 89kr på ICA
 •  9 av 10 ( just nu ) ACO " Aluminiumfri deodorant" , ca pris 43.50kr

                                         på Apoteket

 

 

 

 

 

Översta bilden är från www.shoppin4net.se, www.KissMyFace.com. Nedre bilden är min egen ©


 

 

 


Underlack & Överlack

Det är ganska svårt att hitta ett bra underlack/överlack till naglarna ibland, så jag testar en del för att just hitta den som ska rädda ens naglar och lack.

 

Jag har tre stycken olika lack, ena är från Creative "Ridge out", och jag tycker den passar bra till franska manikyren då nageln blir lite matt och får en jämnare ton. Men jag tycker mina naglar skivar sig av den, så den används inte ofta.

Sally Hansen "Hard as Wraps" är ett väldigt tjockt lack och går inte att använda som överlack, det tar alldeles för lång tid att torka om de gör det alls. Har inte upplevt att det ska hjälpa mina naglar från att inte gå av eller hålla fast nagellacket vid nageln något längre än utan.

Och sist har vi OPI " Start to finish" , och den är helt genomskinlig, funkar bra som underlack och överlack, men jag tycker inte naglarna blir hårdare eller att nagellacket håller längre över lacket. Dock är den smidig att applicera och det är lätt att få ett jämt resultat på nagellacket man målar över.

 

Hittills så är OPI bäst.


* OPI " Start to finish" ca pris 189kr/ex frakt

* Sally Hansen " Hard as Wraps" ca pris 119kr/ex frakt

* Creative "Ridge out" ca pris 112kr /ex frakt


Tips; Testa å fynda dess a varor på EBAY, då priset kan vara så lite som en tredjedel. 

 

 

 

 

 

Bilderna är mina egna ©

 


Tikaha´s frukost

Så här brukar min frukost se ut då jag har tid och ork att förbereda.


Två lika delar kaffe och flingor med fil.

 • Ca 0.5l espresso kaffe,med mellanmjölk och kristallsocker
 • Ca 2dl Filmjölk/ banan och lime, med 2dl Kellogs Special K

Hur ser eran frukost ut?

 

Bilden är min egen ©

 

 


Chinelle Sockar

En favorit som jag ofta köper är Chinelle sockar, dom är tjocka och mysiga, passar perfekt att ha som "hemma socka" istället för toffor. 

Dom håller rätt bra, finns i oändliga färger/mönster och är billiga.


 • Pris: 19 kr på City Gross


Bilden är min egen ©

O.P.I - Siberian Nights

O.P.I är ett nagellacksmärke som jag har fastnat för, deras lack torkar alltid snabbt och ger ofta en väldigt blank yta, sen är dom lätta att få tag i. Jag gillar inte små flaskor som Depend och Mavala, då dom blir fort sega och brukar inte täcka så bra och jag helst inte vill måla mer än två lager per nagel, då det blir lätt avtryck i naglarna desto tjockare lacket är.


Siberian Nights från O.P.I  är ett av mina favoritlack, men det är väldigt svårt att fånga dess rätta färg på bild. Lacket är väldigt mörkt och har en brun/lila färg, jag har tagit två bilder på flaskan och den ena är tagen i rumsljus och den andra i solljus. Bilden där nagellacket är applicerat så är färgen inte riktigt så brun utan mer lila ,färgen är ialf värd att testa om man gillar mörklila nagellack.


 • Betyg 10 av 10 ( torkar lätt,täckande, trevlig färg ), Pris: ca 130kr på Kicks


Bilderna är mina egna ©

Nice bed,great pillows!

Tror fasen jag köpte mer julklappar till mig själv än till andra i år, affärerna brukar alltid ha så bra erbjudanden sådär före jul, man kan vänta till mellandagarna men jag tycker inte att de är så mycket REA över dom dagarna, och hittar man något som det är REA på som man vill ha så kan du ge dig fanken på att dom är slut eller så finns inte färgen man ville ha.

Jag köpte ialf nya kuddar till sängen, då jag var less på mina egna kreationer och det hör till ovanligheten, för jag syr oftast mina egna kuddfodral och gardiner men nu ville jag ha lite mera dekorativt och då är det enklare att köpa än att brodera och slåss med symaskinen själv.


Indiska hade 3 för 2 på alla kuddar, så jag köpte tre stycken , två vita med guld detaljer och en brun/smutsguld med tofsar . Jag tror de hela gick på 320kr, tycker ialf att de var en bra investering och en snygg sådan.

 

Och dom bruna kuddarna på sidorna har jag sytt själv av teddy tyg med rosa satinband som stängning.

 

 

 

Bilden är min egen ©

 


Anna Sui - en lite oväntad investering

När julhandlandet var som värst så fick jag enorma habegär när man skulle köpa julklappar, så jag bestämde mig för att hitta en ny plånbok. Då jag var less på svarta plånböcker ( dom fem före har varit svarta ) så jag tittade på Ebay efter en med lite mer detaljer,och hittade efter lite letande en Anna Sui med guldfärgat läder och guld/beigea broderier.

Jag budade hem den för £11.98/ink frakt, den skickades till Sverige den 29/12-08 och jag fick den igår den 7/1.

Jag tycker de är ganska fin, men insåg rätt snabbt att den inte har tillräkligt med kortplatser. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den, behålla eller ge bort!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilderna är mina egna ©

Dolce & Gabbana " Medicin Man"

I somras var jag in på en urbutik i stan och tittade på extremt dyra klockor och hittade en som jag fick ett enormt habegär av. Det var Dolce & Gabbanas "Medicin Man", som har en tv testbild som urtavla.

Men för priset ca 2500kr så blev de inge av.


Jag är väldigt förtjust i klockor, då dom är användbara och är en bra accessoar, så jag brukar köpa någon per år. Och dom behöver verkligen inte vara designer klockor, utan jag brukar titta in på Ur&Penn då dom har rea på sina  saker, och då kan man få en väldigt fin klocka för 300kr, och tanke på att jag byter klockor ofta och ibland inte använder dom så ofta så tycker jag det är ett helt okej pris.

Men tillbaka till denna drömklocka " Medicin Man ", jag har tittar runt på priser både på orginalet och fejkmodell av klockan. Och det bästa priset på originalet är 2250kr/ex frakt och fejkmodellen $29.90/ink frakt.

 Det är en väldigt stor prisskillnad, men jag tycker faktiskt att originalet är mycket finare, fast det inte skiljer så himla mycket åt. Nu är bara frågan! ska man vara ekonomisk och ta den billigare eller ska man slösa. Bakomliggande tanke är just att jag inte använder klockor ofta.. Ja.. ska nog fundera på saken tills nästa pengainkomst så får vi se hur pass slösaktig man är.

 

    "Bilden till vänster är äkta och till höger är fejk"

 

 

 Jonas Gardell

Jonas Gardell är en person jag verkligen gillar, blev väldigt fäst vid hans böcker då jag köpte En komikers uppväxt, som handlar om en smått udda och utstött 12 årig pojke vars namn är Juha. Boken är både gripande lite igenkännande och man får lite funderingar om boken handlar om Gardell själv, men de tror jag får av många författare som skriver om barn och deras uppväxt, man förvirrar sig och låter gärna fantasin flöda för att få en bättre bild och en verklig person till böckernas karaktärer.
Ialf så kom Ett ufo gör entre som uppföljare och den fortsatte galant på historien om Juha, och sist men inte minst så kom Jenny, som handlar Juha och tjejen som var hans stöttepelare och uppoffrare, när dom vuxit upp.
 Jag tycker alla tre böcker är otroligt intressant och de har gjort att jag köpt alla Gardells böcker som finns, har dock inte hunnit läsa  dom alla då jag har svår beslutsångest över vilken bok av den "stora högen olästa" jag ska börja med.

Jag tänker inte gå in på vad alla böckerna handlar om då de kommer bli en himla massa text, så jag berätta bara lite... kanske jag någon gång senare skriver mer om böckerna.
Han har faktiskt skrivit två böcker nyligen och de är Om Gud och Om Jesus ,jag ser  verkligen framemot att läsa dom, ska verkligen bli intressant att se vad han har hittat på nu, hans böcker kan vara väldigt tragiska men också en slags livsrättvisa, så titlarna Om Gud och Om Jesus frestar ialf min fantasi.
Jag vet att han är med i något tv program nu , På slottet tror jag de heter.. men jag ser väldigt sällan på tv och hinner inte snappa upp så mycket vad de hela handlar om. Men det kan vara värt och titta  på, han är alltid underhållande och livfull. Gardell kör också sin egna blogg, och det är nog den enda blogg jag återkommer till för att läsa hans Dagboks skrivningar, man skrattar ganska gått åt folks elände och dom små sakerna som driver en till vansinne, ialf tills man själv har en hemma situation som urartar och man stannar upp å tänker , Jaha va de så här han kände , ungefär. Då kan man inget annat än sätta sig och ta en kaffe och småskratta åt sig själv och ens totala känslomässiga prioritering , att just mucka gräl om ex.. en disktrasa.


Ni som inte har läst dom tre första böckerna Om Juha som jag nämnde, så kan ni hitta dom på Bokus, där kan man även sätta upp sig på bevakning för hans två nya böcker. Bokus är också bra om man handlar mycket på KFS butiker, Coop, kappahl och man har MedMera kort så får man poäng på sina köp.

 

Här kan ni läsa Jonas Gardells dagbok.

Och  följande böcker finns på Bokus för:

 •     En komikers uppväxt  36kr/pocket
 •     Ett ufo gör entré           36kr/pocket
 •     Jenny                             33kr/pocket
 •     Om Gud                        79kr/storpocket (ej utkommen)
 •     Om Jesus                     179kr/inbunden   ( ej utkommen)              Bilden kommer från www.aftonbladet.seRusk "Being Fresh Shampoo & Being Defensive Conditioner"

Eftersom jag tyckte om RUSK "Purify Shampoo Cucubita & Tea Tree Oil Deep Clensing", så ville jag testa fler produkter från samma märke. Så jag beställde hem ett set med shampoo och balsam från samma serie.

Kan då säga att jag inte tyckte om detta shampoo, det var väldigt starkt och mitt hår blev snustorrt och väldigt tovigt även fast jag använda tillhörande balsam i två omgångar. 
Väldigt synd då jag fyndade setet på EBAY för ca 150kr/ink frakt. Jag testade och bara använda balsamen till ett mildare shampoo, men balsamet var lika starkt och skulle ha fungerat som ett lite tjockare shampoo.

Produkterna skulle fungera bra som djuprengöring om man använt pomade eller något tjockt vax i håret.


 •  Betyg 1 av 10 ( för båda produkterna. )
Rusk Fresh shampoo och balsam
Bilden kommer från http://www.baresso.se

 

 


RUSK "Purify Shampoo Cucubita & Tea Tree Oil Deep Clensing"

Jag gillar att testa nya hårprodukter och behandlingar, jag har själv ganska grovt, lockig hår som är väldigt känsligt för starka hårprodukter, då det blir väldigt torrt och frissigt.
Just nu så testar jag "No Poo" även kallat på svenska " Balsam Metoden", jag kan inte riktigt säga bu eller bä om det, då jag inte märkt så stor skillnad. Jag slutade använda silikon baserade tvättprodukter för 
många år sen då jag både mitt hår och hy blir torrt och inflammerat.

Jag har testar RUSKs Purify Shampoo Cucubita & Tea Tree Oil Deep Clensing, och jag tycker det är en trevlig produkt, den luktar väldigt uppfriskande och tar bort silikonbaserade och väldigt feta styling produkter väldigt bra. Den innehåller sulfater och är uttorkade som alla produkter med sulfater i, men jag tyckte den var mindre uttorkade än många andra shampoon jag testat.


Den känns renande och har ett bra lödder och ett helt okej pris,

Internetsidan Baresso säljer shampoot för 104kr /400 ml och skickar allt fraktfritt.


 • Betyg 6 av 10 ( Lägre betyg pga. sulfat bas )
Rusk-Purify Shampoo
Bilden kommer från www.baresso.se

Furminator

Jag har en korthårig kattjej på 12 år och hon släpper väldigt mycket hår vid pälsbyte. Och som jag är säker på så har många husdjursägare samma problem med evigt borstande, och dessa drivor med hår som är precis överallt.
Jag hamnade ialf av en ren slump då jag letade ytterfilter till mitt akvarium, på en Zoobutik i USA som hade en demonstrationsvideo av fällningsverktyget Furminator. Och videon var nästan skrämmande och lite av bluffartad, då en kvinna rev igenom pälsen på en Golden Retriver och de bara rasade ner hår. Jag blev ialf lite hypnotiserad och bestämde mig för att en sån skulle jag testa. Problemet med dom är priset.


Dom kostar ca 400kr/ex frakt, och för en borste man inte vet funkar så tycker jag de är lite väl dyrt bara för att testa. Men man  kan hitta dom I olika storlekar på Ebay för halva priset, jag hade turen och fick en i födelsedagspresent.

Och efter att ha testat den, kan jag faktiskt säga att den funkar, och det trodde inte jag den skulle göra ialf inte på korthåriga katter men tji fick jag.
Så jag rekommendera Furminator till alla pälsdjurs ägare då den verkligen funkade, Just nu släpper inte min katt något hår så bilder på hennes "Furmination" får komma senare.

Man kan titta närmare på borstarna på http://www.furminator.com  • Betyg 9 av 10 får Furminator  ( Gillar inte handtaget därav ej en tia. )

Bild på lila Furminator


Bilden kommer från http://www.canis.se

RSS 2.0