REDKEN - Smooth Down "Heat Glide"


Redken

REDKEN - Smooth Down "Heat Glide" är en  produkt som jag verkligen sörjer över att den inte är silikonfri, det är verkligen en bra produkt och uppfyllde alla krav jag nånsin haft på en värmeskyddande stylingprodukt.
Många värmeskyddande produkter för plattänger brukar komma i sprayform eller någon slags kräm, och dom flesta jag testat går håret klistrigt och hårt eller så luktar de så jäkla mycket parfym att man blir illamående av det. Man vill kunna applicera produkterna i håret så dom allt hår blir skyddar, annars vad är det för ide att använda en värmeskyddande produkt. Men det är svårt då spray gör håret stenhårt, supertrasligt och illaluktande. Krämerna hade alltid en tendens att bli klistriga som vax och sen drog håret åt sig damm och smuts på nolltid.

Men Redkens Smooth Down "Heat Glide" var den enda produkten som jag hittade som inte var en kräm eller ett spray, det är en slags gelé/olja som är helt ofärgad och luktar väldigt lite, den luktar faktiskt så pass lite att man inte märker av den alls.
Helt underbart. Den är lätt att få jämnt fördelar i håret då den är så flyktig i konsistensen, och väldigt dryg då sex pumptryck räckte att täcka mitt tjocka och korsryggslånga hår.
 Har haft denna produkt i två år och den har inte blivit sur och jag har knappt använt en tredje del av flaskan. Det är lätt att platta håret och det blir verkligen spikrakt för även de mest krusiga och lockiga hårstråna.

 Man får  mjukt, spikrakt och skyddat hår, men man får vara lite försiktig med doseringen av Heat Glide då det kan göra håret fett.
Ja, det finns inget negativt med denna produkt, den var dock vansinnigt dyr (480kr när produtken var ny på marknaden) men tanke på att den hållt så bra och att den är väldigt dryg så var den faktiskt värd priset.

Så jag sörjer verkligen att Redkens - Smooth Down" Heat Glide" inte är silikonfri,  det är den bästa värmeskyddande produkten jag testat. Sen kan jag säga, att produkter i all ära men en bra kvalité plattång påverkar hur bra ditt hår mår och vad det får för resultat i slutändan.


 • Betyg: 10 av 10 ( vill inte ens ge minus för silikonet)

 • Pris: 150 ml för 309kr/fraktfritt hos Lyko

REDKEN - Smooth Down

Bilden är min egen ©

Studievägledning!

Detta är min knasiga och väldigt svartsjuka katt Gåsen, det är hon som är min studievägledare. Så när hon tycker jag har pluggat förlänge och vill att jag ska ge henne uppmärksamhet så lägger hon sig lägligt nog mitt i böckerna.
 Har även hänt att hon har lagt sig på en våt målning. Snabb är hon också trots hennes ålder.

Studievägledning

Bilden är min egen ©

L`ANZA - Art Elements "Taffy"

Jag gick igenom alla flaskor med hårprodukter imorse och hittade några stylingprodukter som jag inte använder numera, då jag kör Noo Poo, och dom flesta frisörprodukter som jag älskar har silikon och mineralolja som ingredienser, och dom måste avlägsnas från håret med sulfatschampo. Något jag inte vill använda då det torkar ut mitt känsliga och lockiga hår.
L`ANZA - Art Elements "Taffy", var ialf en av mina favoriter och jag sörjer att den inte är silikonfri. Det är en slags vax pasta som är väldigt tjock och härlig, Den har bara hållbarhetsgrad 6 så det är inte mycket stadga i den men man kan
göra slickade frisyrer, tex. klassiska Dita luggar och få flygigt hår att bli lite tjockare.
En riktigt bra produkt, dock gillar jag inte doften som påminner om hallonfudge,
blir lite kräksjuk av doften om jag råkar överdosera.

När den har "stelnat" så är den rätt kladd och fett fri och ger ett blankt slutresultat. Applicerar lättast i fuktigt hår och kan stylas med värme då den har värme/UV skydd.


Så här beskriver L´anza produkten

»Lerkräm med mycket grepp och en otrolig glans. Passar till lockar och tynger inte ner håret. Perfekt för en "morgonfrisyr"-look. Färgbevarande med UV & värmeskydd.«


 • Betyg; 8 av 10 ( minus för silikoner och Hallonfudge doft)
 • Pris; Innehåll 125ml, 169kr/fraktfritt hos Baresso
L`ANZA - Art Elements

Bilden är min egen ©

Be Natural - Callus Eliminator & Mr.Pumice

Det finns dom människor som har helt perfekta fötter, dom är mjuka och fria från förhårdnader och sprickor. Enda vård dom behöver är lite lätt peeling och lite fotlotion. Men jag är inte en av dom, tyvärr har jag väldigt krävande fötter och det används en hel del pedikyrprodukter och lotions för att hålla dom så friska som möjligt.  Är det något som jag har svårt att hitta så är det fotfilar som faktiskt kan ta bort döda hudceller och som inte blir slöa efter två användningar.
 Det samma gäller en lotion eller fetkräm som faktiskt hjälper oss med "skorpor" till fötter. När det gäller krämen så letar jag fortfarande efter den perfekta fuktgivaren, men den perfekta fotfilen och  medlet för att ta bort förhårdnader det har jag faktiskt hittat.

Jag lovar detta är slutet på dom eviga bytena av sandpappersfilar, dyra kletiga skrubbs, äkliga salvor osv.


Jag använder Be Natural  "Callus Eliminator", helt otroligt var en sån liten flaska med dess luktfria, oskyldiga gel kan göra. Det är svårt att tro att detta kan funka då den inte luktar som en kemikaliefabrik som man får svåra astma anfall av ( har hänt mig faktiskt, kan inte rekommendera den dödsångesten)  eller svider och bränner.
Det är som en vanlig parfymfri tvål i konsistensen, man bara applicerar det på torra områden och väntar i 5 minuter.
Sen torkar man bort gelén och tar en Fotfil eller pimpsten och skrubbar bort den döda huden, det ser helt bisarrt ut när de rasar som hudbitar från fötterna, men det är bara död/torr hud som klumpar ihop sig och ramlar av då man filar. Sen är det bara skölja av med tvål och vatten.
Har man riktigt svåra sprickor så får man använda detta medel flera ggr för att få bort den döda huden runtomkring. 

»Det finns även Be Natural " Cuticle Remover" och den har jag skrivit om förut som den bästa produkten att ta bort överväxningar på nagelplattan.« 
Helt suveräna och enkla produkter, men det finns ett minus och det är att dom bara får säljas på salonger ( står på förpackningarna ) och jag har aldrig sett dom hos en Pedikyrist/Manikyrist i Sverige.


 • Betyg: 9 av 10 ( svår att få på i Sverige )
 • Pris; ca 100kr/ink frakt för 120ml från EBAY

Be Natural - Callus Eliminator

Mr Pumice

En annan bra produkt som jag använder i samband med Be Natural är Mr.Pumice, som har samma syfte som en Pimpsten  men påminner mera om en torkad disksvamp som är härligt skrapig. Den blir aldrig tilltäppt av hudgegg eller slö, då den nöts ner vid användning och ett nytt lager kommer på så sätt fram. Man skulle kunna säga att den är hopsatt av finkorning peelingmaterial. Man kan ta och mala ner Mr.Pumice och blanda det lösa materialet i tvål för att få en  flytande kroppspeeling eller grovtvål. Denna produkt har jag inte heller sett i Sverige men dom är lätta att hitta på tex. Ebay eller 8ty8beauty.


 • Betyg; 10 av 10
 • Pris;  3st för 70kr/ink frakt EBAY

Mr Pumice

Mr Pumice

Bilderna är mina egna ©

Crazy Japanese ore Genius Japanese?!

Ja, vad säger ni är Japanerna genier eller tokar!
Kan ialf säga att dom kommer på dom mest udda och oväntade skönhetsprylarna som finns, en del är helt onödiga och andra är riktigt smarta. Jag tycker mest dom är roliga och en del är faktiskt användbara. Bjuder på några skönhetsprylar som jag tycker är intressanta och roliga.


Fringe Clip - "Lugg Klämma"

Detta tycker jag är rätt smart, för själv har jag inte lugg men däremot lockigt hår och, mitt hår tål inte att bli "hårtorks torkat" det blir frissigt å flygigt, så självtorkning blir det men det är svårt att hålla nere lockigt hår utan att panvända plattång. Detta är kanske svaret på alla spretiga luggar, så vågar jag skaffa lugg någon dag så kommer jag nog köpa en.


Fringe Clip


Fringe Clip


 • Pris; ca $4
Ögonbrynstrimmare

Jag har faktiskt sett såna hära saxar på City Gross och jag är lite halvskeptiskt till dem, tror risken är stor att man får snaggade ögonbryn då det inte är nångon större distans mellan saxen och ögronbrynet. Men jag är lite små sugen allt, kan dock vara pga. dom gulliga illustrationerna som jag vill ha en sådan " farlig trimsax".

Ögonbrynssax


Ögonbrynssax


 • Pris; ca 70kr/ink frakt
Nose up " Näsböjare"

Detta är något som säger en del om hur påverkade japaner kan bli av det västerländska utseendet, Nose Up är juh bara ett strå i stacken av skumma och lite halvtragiska produkter. Finns hur mycket produkter som helst som ska bleka huden, även krämer med gulliga texter och illustrationer hur man bleker blygläppar och bröstvårtor ( låter halvfarligt). Sen finns det tejp och lim för att limma fast ögonlocken så dom får ett veck vid ögongloblinjen. Blir lite paff och fundersam hur långt man är villig att gå och hur mycket marknaderna uttnyttjar ens fåfänga. Men detta gäller juh såklart alla människor oavsätt ras, men japanerna lyckas göra det hela roligare.


»Nose up blir det inte för mig, jag är täpp i näsan som det räcker. Någon annan som vill testa

Up Nose


Up Nose


 • Pris: ca 50kr/ink frakt

En pålitlig mascara vi alla villa ha!

Jag är ett stort fan av Blinc mascaror då det är den enda som inte ger mig "pandaögon", men även jag vill testa om det finns något som kanske är bättre. Just den typ av mascara som Blinc finns det inte så himla många av, vidare sagt ej Oljebaserade och går att ta bort med ljumet vatten. Har ialf lyckats hitta två till som jag nog ska testa nu när min Blinc börjar torka ihop. Jag är lite kluven om jag kommer testa Imju eller Clinique först.. hmm tror det blir Imju.
 

Imju Fiberwig Mascara

Imju Fiberwig Mascara

"Imju Fiberwig består av två typer av supertunna nylonfibrer, ett kort och ett långt. Dessa sammanflätas för att skapa en lätt och mjuk hinna över dina fransar. Vid extra applicering byggs dessa fibrer på.
Du behöver aldrig mer oroa dig över ”panda-ögon”. Säg hej då till smulande mascaror! Fiberwig appliceras på dina fransar utan att klumpa sig och separerar samtidigt som du får extrem längd.
Dess unika inkapslande formula varken smular eller kladdar. Överraskande enkel borttagning med endast varmvatten när du sedan vill ta bort mascaran. Oroa dig inte, för det är inte dina fransar som glider av, det är Fiberwigs fiber-fransar. Fiberwig står emot svett och tårar men tas ändå lätt bort med endast varmt vatten."


»Femina skriver om denna mascara, så jag är juh inte den enda som är intresserad.«

Pris: ca 120kr Ebay och 220kr Eleven.se
Cliniques - Lash Power Mascara

Clinique Power lash mascara.

Denna mascara har jag skrivit förrut om, och ligger sedan tidigare på önskelistan.
→ Här ← kan du läsa om tidigare inlägg om Clinique - Power lash mascara.

Pris:169kr/ex frakt hos Parfym.se


Bilderna kommer från Eleven.se och Clinique.se

Boosta mig snälla!

Min hud är inte glad på mig och jag behöver lägga ner tid på att få den må bättre, men tid är en dyrbarhet som jag inte har. Så nu letar jag efter ett organiskt, kemikalie fri ansiktsserum för blandhy och det är inte så himla lätt då dom flesta serum  vänder sig till mogen hy eller normal/torr hy.  Vill ha ett serum som lätt går in i huden, gärna cellåtarbyggande och som funkar för blandhy så man inte ser ut som  en smörbytta eller får en invasion av finnar.
Vinterkriget är slut vet ni. Har ialf lyckats hittat några som kan funka, men jag tänker inte köpa på mig alla då priset ligger på omkring 300kr flaskan. Så jag får fortsätta läsa mig runt och se om andra kan tipsa mig om dessa produkter.Lisen Organics- Ansiktsserum

Lisen Organics- Ansiktsserum
"Ansiktsserum med Ros och Neroli Ett närande ekologiskt serum som används som ansiktskräm. Den absorberas snabbt av huden och kan användas både på morgonen och kvällen. Droppa lite olja på fingertopparna och massera i hela ansiktet, halsen och runt ögonen på lätt fuktad hud. Den har en härlig doft och kombineras med fördel med Ansiktsvattnet med Ros och Apelsinbolmma."

 Ingredienser:
 Jojoba, tistel, mandel, nyponfrö, havtorn, Squalande, E-vitamin (tocopherol), Etersik olja (Linalol, Geraniol, citronellol, limonen, farnesol, Eufenol, Citral.

Pris: 270kr/ex fraktDrHaushka - Ansiktsolja

DrHaushka - Ansiktsolja

"Ansiktet i sin ursprungliga skönhet: en rosig hy, full av liv och med fina porer. För att oren, fet och storporig hy skall återfå sin naturliga balans behövs reglerande hudvård. Dr.Hauschka Ansiktsolja med oljeextrakt normaliserar hudens produktion av sebum.Genom att öka elasticiteten gör den porerna påtagligt mindre. Irritationer minskar, hyn blir lugnare och får ett jämnt och fräscht utseende. När den används tillsammans med Dr.Hauschka Rosencreme skyddar oljan känslig, rodnande hy från väder och vind. Vid blandhy kompletterar oljan den flytande dagcremen, Flytande Dagcreme, när det gäller att motverka pormaskar och överproduktion av keratin. Stryk på ett tunt lager av Ansiktsolja på morgonen efter behandling med Rengöringscreme och stärkande Ansiktsvatten Special.."

Ingredienser (INCI):
Anthyllis Vulneraria, Prunus Armeniaca, Prunus Dulcis, Arachis Hypogaea, Daucus Carota, Hypericum Perforatum, Triticum Vulgare, Calendula Officinalis, Melia Azadirachta, Buxus Chinensis, Parfum, Citral*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Eugenol*, Theobroma Cacao.
* från naturliga eteriska oljor

Pris: 185kr/ex fraktDermanord - Serum C

Dermanord - Serum C

"Serum C som är en energikick för huden. Den fungerar också bra som after-sun, är inflammationshämmande, förebygger hudens åldrande och har, om man använder den under en längre tid, blekande effekt på bruna fläckar. Serum C består till 10 % av ett unikt stabiliserat koncentrat från apelsiner, och dessutom A-vitamin, B1, B2, B6, H, PP samt aminosyror. Serum C absorberas mycket lätt av huden, används på natten och passar alla hudtyper. Serum C finns även som kurbehandling på Salong och då i högre koncentration."

Ingrediencer:
 Aqua Purificata, Citrus Aurantium Dulcis (C-vitamin), Glycerin, Xanthan Gum, Citrus Grandis (Grapefruktkärnextrakt), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin Antioxidant).


Pris: 165kr/ex frakt

Bilderna kommer från www.lisenorganics.se, www.dermanord.se och www.bodystore.se

Kiss My Face - Upper Management Styling gel

Kiss my face

Här kommer en till "Kiss My Face" produkt som jag vill rekommendera.
Nu är det Kiss My Face Upper Management Styling gel, som har genomgått ett par vändors testning.
Denna hårgel är helt perfekt för den som inte vill ha hård stadga. Den gör inte håret hårt eller klistrig och håret blir mindre frisigt och en ganska mjuk hållbarhet, jag tycker den är som en slags stylingcremé utan det feta.
Jag kan inte få nog av denna produkt då den funkar som omstylare på tvättat eller otvättat hår utan att bli fett, det blir alltid lika bra. Den ska också vara miljövänlig och innehåller inga uttorkade alkoholer eller silikoner så den passar bra för dom som kör Noo Poo.
Några minus med denna produkt är för det första flaskan, helt idiotisk design då det är gudars svårt att få ut något ur flaskan, eftersom det blir som ett litet vakuum och gelén måste skakas hårt för att komma ner och sen får man klämma allt man kan. Andra är  priset, precis som alla Kiss My Face produkter så är dom lite väl dyra.
Och sista men inte minst  att denna gel inte är så dryg, har man mycket hår går det åt en del och eftersom den har väldigt lite stadga så har man en tendens att överdosera då man vill ha mer stadga, då är det bäst att blanda den med en Superstrong gel eller byta ut den helt de dagar man vill ha hård stadga. Kan också säga att gelén luktar rätt milt, vet inte vad den ska lukta men den är inte starkt och det lilla den luktar avdunstar fort.


Innehållsförteckning:

 
Floral aqua of Urtica dioica L (Brännässla), Calendula offinalis (ringblomma) och Chamomilla resutita (kamomill), carbopol, hyaluronic acid, sodium hydroxymethylglycinate, yest extract, panthenol, tocopherol (vitamin E). Citrus grandis (grapefrukt).


 • Betyg; 9 av 10 (minus för flaskan och priset )
 • Pris; 79-140kr på Välsorterade Ica Supermarket butiker eller Internet import handel.

Kiss my Face - Upper Management Styling gel

Bilden är min egen ©

Kiss my Face - Moisture Shave

Kiss my face

På vintern kan de vara lite plågsamt att raka tex. benen då dom kan bli lite torra, jag kan inte med rakskum och Veet hårborttagningscremer. Dom bränner sönder min hud, och dom som varit med om det vet att det inte är så himla skönt.
Mesta dels så Epilerar jag eller vaxar, men på vintern blir jag extra lat och då åker rakhyveln fram.

Ialf så ville jag ha ett alternativ till rakcreme/skum, så jag testade att köpa
 "Kiss my Face - Moisture Shave", och jag måste säga att detta är något helt annat än traditionella ovannämnda hjälpmedel till rakning. Cremén är som en hudlotion, glittrig och väldigt väldoftande, och en liten del räcker väldigt långt. Tycker även den är bra på att återfukta huden och har aldrig fått ett enda "razorburn" när jag använt den, sen att den är mijlö och hudvänlig gör det extra bra. Kiss my Face - Moisture Shave kommer i sju olika dofter. Själv har jag Cool mint och Lavender and Shea. Jag tycker dom två luktar bäst.

Kiss my Face gör en hel del andra produkter med, allt från tandkräm, tvål, deodoranter och styling produkter m.m.
Jag har hunnit testa deras flytande deodoranter, hårgele och nu rakcremé. Så jag rekomenderar deras produkter varmt, men det kan vara lite halvsvårt att få tag i dom och att skicka efter dom från USA blir rätt dyrt med frakt. Jag hittade deras produkter på en vanlig ICA Kvantum butik. Enda minuset med deras produkter är priset, jag tycker dom är lite väl dyra.

 • Betyg; 9 av 10 ( minus för det höga priset )
 • Pris; 120-150kr/330ml
Kiss my Face - Moisture Shave. Cool Mint

Kiss my Face - Moisture Shave.Lavender and Shea

Bilderna är mina egna ©

O.P.I - An Affair In Red Square

Till Alla Hjärtans Dags ära så kommer här "An Affair In Red Square", ett härligt rött metallic nagellack. Detta lack har ProwWide borste och appliceras med jämna lager, två lager räcker för att bli heltäckande och lacket torkar snabbt. Färgen påminner om en ny röd Ferrari * Wroom Wroom*.

 • Betyg: 9 av 10
O.P.I - An Affair In Red Square

O.P.I - An Affair In Red Square

O.P.I - An Affair In Red Square

Bilderna är mina egna ©

Burt`s Bees - Lemon Butter Cuticle Creme

Nu under vintern får jag väldigt torra och sköra naglar, och händerna blir fnassiga och såriga.
Jag gillar inte att använda handkräm då man fettar ner papper och tavlor då man arbetar, sen så får jag grymt svettiga händer då produkterna ofta innehåller silikon och täpper till porrerna i huden.

Så jag brukar använda Creative Nail Design (CND) "Solar Oil". Men nu har mina flaskor börjat ta slut, så det använda lite av varje för att återfukta. Jag brukar ha en flaska på varje ställe som jag vistas mest på bara för att latheten inte ska få inverka. Så jag har en vid sängen och en vid datorn och ibland en i handväskan.

Men nu är det bara nån droppe kvar i den vid sängen, så jag rensade lite i min nagellåda och hittade en annan nagelprodukt som jag tänkte testa att ersätta Solar Oil flaskan vid dator med. Jag hittade ialf en stor burk med Burt`s Bees " Lemon Butter Cutticle Creme", och den luktar så himla gott, precis som Lemon Custer ( koncentrerad söt citrongelé ), den är helt underbar att använda, kärmen som är rätt hård kommer i en fin liten plåtburk.
När man smörjer in den så känns det som hårdare skidvallningsvax och den kletar inte av sig och lämnar fettfläckar som nageloljor gör. Om den nu har nån mirakel kur på naglarna vet jag inte än. Men den funkar fint att smörja på fnasiga nagelband och händer.

Den är också väldigt dryg pga. av krämens hårdhet.
Burt`s Bees går inte att få tag i någon affär i Sverige vad jag vet, så man får leta på Tradera eller Ebay, där brukar man kunna köpa små test burkar om man inte vill ha en stor burk.

 • Betyg: 7 av 10 ( återfuktande för händer, luktar himelskt ♥ )
 • Pris; från 50-70kr/ink frakt för 17g

BurtsBees-LemonButterCuticleCreme

BurtsBees-LemonButterCuticleCreme

BurtsBees-LemonButterCuticleCreme

Bilderna är mina egna ©

Sprid like kärlek runt er!

Då var det dax, 14:e februari Alla Hjärtans dag. Vad har ni
 hittat på och betyder denna dag för er något?
Ialf så får jag önskar alla förälskade och underbara singelmänniskor en trevlig
Alla Hjärtans Dag ♥


Må Gott och Njut.Tavlan är min egen ©

Ögonfranspermanents Illustration

Hade tänkt och demonstrera med text och mina skissiga illustrationer hur man använder Ögonfranspermanents Kit.
Jag är rätt kass på att förklara saker, så förstår ni inte mitt dravel så är det bara fråga.

Okej ett Ögonfranspermanentnings Kit innehåller följande:

 • Lim ( Det är samma lim som man använder till temporära lösögonfransar.)

 • Permanentningskräm

 • Neutraliserare

 • Ögonvätska ( Saltlösning )

 • Permanentnings rullar i Str; S, M, L

 • En pinne för böjning av fransar ( följer aldrig med så en tandpetare i plast funkar utmärkt)

 • Bruksanvisning ( om du har tur och än mer om det är på begriplig engelska)
OBS!
 Rullarna har 3 storlekar ibland 4, och storleken på rullen avgör hur pass böjda fransarna blir. Tar du för lite rulle så kan du få lockiga fransar istället för böjda , så testa innan och se hur pass stor rulle du ska använda. Själv använder jag Medium då jag vill ha lite mera böj.


Bildförklaring till flaskor ;

1, Lim
2, Permanentningskräm
3, Neutraliserare
4, Saltlösning

Illustrationerna är som följer; Varje bild har ett nummer med tillhörande förklaring så står det ex Bild 1 så betyder det Illustration 1. Bildernas nummer är också numrena på flaskorna . EX. Bild 5+2 = flaskorna 5 och 2.

( 1 ) Första du ska göra är att rengöra ögonlock och fransar så dom är smink och fett fria. Sen kan du gärna borsta   igenom   dom så dom inte klistrar ihop sig med varandra. Nu har du förberett ögonfransarna, så nu tar vi ett ögonlock i taget. Annars kan de blir komplicerat att se vad du gör.

( 2 ) BILD 1. Börja med att ta limmet och stryk det från inre fransroten till yttre.

( 3 ) BILD 5+2. Vänta någon sekund så limmet hinner bli segt, nu tar du en Perm rulle och böjer den så den får en lätt C-form, tryck försiktigt fast rullen vars limmet är och så nära fransroten du kan. Håll den med fingrarna i några sek tills limmet har "stelnat". Visar sig det nu att den har släpp på kanterna så kan du sätta dit mer lim och tryck-vänta.

  ( 4 ) BILD 1+6. Nu kommer vi till den petiga delen som också är viktig. Ta nu lim och applicera på hela ytan av rullen, vänta någon sek och så tar du din "tandpetare" och sakta pressar upp fransarna mot rullen så att dom fastnar, var noga med att dom hamnar rakt och inte glider in under rullen eller för mycket åt sidan, resultatet kan bli spretigt då. Får du inte fast alla fransar, så ta lite mer lim och dutta på rullen vars du ska fästa fransarna. När du är nöjd så tar du och gör samma med det andra ögonlocket.

" Nu kan de vara knepigt att se för man kan ha satt rullarna lite hårt, men det gör inget. Så tålamod är ett litet måste. "
 
( 5 ) Okej ,dags för Permanentningskrämen, nu är det bra att ha en läpp pensel eller smalare borste att dutta med. Applicera krämen på fransarna, behöver inte vara ett tjockt lager, men det ska komma ner till alla fransar på rullen.
 Glöm ej ovansidan.
Nu väntar du 10 min, ställ gärna en timer.

( 6 ) BILD 4+3. Nu är det tid att ta bort krämen, ta en tuss och blöt den ordentligt med Saltlösning ( se till att det inte är för blött, då rinner det lätt ner i ögonen ). Torka försiktigt från roten och uppåt tills krämen är borta, släpper rullen lite så  gör det inget då böjningen redan är klar. Torka så gott det går, så fransarna inte är för blöta.

( 7 ) Nu kommer vi till neutraliseringsgelén, och den är till för att fransarna ska stanna i den böjning dom har fått. Applicera precis som permanentningskrämen över alla fransar.
Vänta 10 min.
 
( 8 ) BILD 4. Slutklämmen! Gör precis som med krämen, torka bort med Saltlösning tills rullen börjar släppa. Nu kan du dutta och peta så att rullen släpper helt med limmet, en del lim kan stanna kvar på fransarna men det är segt och lätt att pilla bort.

( 9 ) Nu är rullen borta, så ta "Kallt " vatten och tvätta ögonlocken+ fransarna. Torka lätt gnugga ej och låt torka.
Är dina ögon torra eller lite irriterade så kan du använda ögondroppar.

Jag rekommenderar att du väntar med att tvätta med någon ansiktsrengöring ialf 1 timma så fransarna får vila lite.

Du är nu klar och har du varit duktig så har du fått böjda fransar 3 månader framåt.
Men som sagt detta är petigt och det kräver en del övning för att få det snyggt. Du kan alltid göra om behandlingen igen om det inte blev bra, men jag skulle vänta några dagar.

Tänk på att  vara rädd om dina ögon.


♥ Du kan köpa såna hära kit på en del utvalda svenska webbutiker men dom brukar ta ca 900kr, köper du istället från  EBAY så kan du få tag i ett likadant kit för ca 300 kr. Och det finns material till ca 10 behandligar.

ÖgonfranspermanentÖgonfranspermanent Ögonfranspermanent Ögonfranspermanent

Ögonfranspermanent Ögonfranspermanent Ögonfranspermanent

Ögonfranspermanent
Riktiga bilder på produkterna kommer när jag hunnit beställa mera, har slut på flera delar.

Bildern är mina egna ©

O.P.I - Russian Navy

 Här kommer ett till favorit nagellack från O.P.I, och denna gång är det "Russian Navy" som hamnar under luppen. Detta lack var det enda lacket från den Ryska serien från O.P.I som jag fastnade för "trodde jag", men efter att  ha testat denna otroligt mörkblå/lila färgen så var jag tvungen att testa tre stycken till från samma serie. Dom flest finns redan upplagda på bloggen.
O.P.I " Russian Navy” är som sagt mörkblå/lila, jag tycker det är en helt magiskt färg fast jag inte har någon vidare kärlek för blåa nyanser. Lacket är starkt pigmenterat så det är heltäckande efter två lager, fast lacket har en tunn konsistensen. Torkar överraskande fort och lämnar en högblank finish, detta lack är av superbra kvalité.

 • Betyg 10 av 10
♥ Här hittar ni dom andra färgerna från O.P.I Russian ♥


»Ni får ursäkta mina fula naglar, men det är den tiden på året då dom är som mest bitchiga *suck*«

O.P.I. Russian navy

O.P.I. Russian navy

O.P.I. Russian navy

O.P.I. Russian navy

Bildern är mina egna ©

Tröst

Min måndag började med ett väl uppskjutet tandläkarbesök. Eftersom jag lider av spruträdsla och får svåra panikattacker, om jag inte kan kontrollera min hjärnas "idioti" så blir det rätt så farligt och jobbigt både för mig och "utövaren".
 Så tandlänkarbesök är något jag undviker. Jag har bytt till en privattandläkare för att minska stressen och nervositeten som brukar vara maxad på folktandvården. Och det har faktiskt hjälp, för efter att ha spenderat 1½ timma med öppen mun så var jag rätt lugn och inte allt för spänd. Jag är riktigt stolt över mig själv, men när jag kom ut så fick jag migrän, troligen pga. allt oljud och den obehagliga ställningen för nacken.
Påväg hem så gick jag förbi KAX skobutik, och tro inte att  jag ser såna ursnygga skor. ÅH!... nu skulle man kunna tro att jag gick in och testade dessa skor och sen köpte mig ett eller två par i tröst/Job Well Done!  men det gjorde jag inte. Jag gick inte ens in och tittar på dom eller priset. För även om jag var värd dessa skor så är det inte helt gratis att gå till tandläkaren. Så med gapande plånbok, migrän och skofantasier så gick jag hem. Jag kommer nog uppskattar i efterhand att jag lagade min trasiga tand istället för köpa kanske fyra par skor, men just nu ..så önskar jag att jag köpte skorna.


Grå rem sko

Fastnade för den gråskon, vet inte om jag egentligen gillar den. Rolig design.

Tå skor

Gladiator Sandalen skulle haft en smalare klack, då skulle den varit helt perfekt.


Bilderna är mina egna ©

Hjälp! i den gråa vardagen

Disken staplas i höga berg, dammsugar påsen kryper ut ur dammsugarn, man påstår att spindelväven i taket är gammal Alla Helgona dekoration. Ja så kan det var hos mig, ibland orkar man inte och allt känna fult och jobbigt. Ibland vill jag ta mina skåpsluckor till en målare och be dom lacka dom till neongröna eller knallröda, vad som helst för det är så tråkigt i köket. Nån som känner igen sig, eller är det bara jag som undviker dessa sysslor?!

Satt ialf ock läste på Sköna Hem och hittade en lite inspirerande och färgglad artikel om tillbehör i köken. Jag blev lite inspirerad så nu vill jag byta ut min missfärgade Espressobryggare mot en knallrosa, den kommer skära sig fint med mina ljusgröna köksväggar. Men jag har planerat att nån gång i framtiden  ta och måla om mina väggar i  någon trevlig ljusgråfärg och göra någon slags handgjord mirror. Jag väntar ännu på att den dagen ska komma.


Titta in hos Sköna Hem för lite nya idéer till köksprylar, finns en hel del att välja på.

Rose Epressobryggare
Bilden kommer från http://www.skonahem.com


»1. Porslinsslev, 32 cm, 198 kr, Cordon-bleu. 2. Kökshanddukar i bomull, 49 kr, Day home. 3. Köksradio, Pal Tivoli, 2 190 kr, nk Inredning. 4. Rivjärn med botten, 269 kr, Eva Solo. 5. Fruktkorg i rostfritt, Lounge basket, 349 kr, Frapp. 6. Enpersonstermos, 99 kr, Åhléns. 7. Rostfri gryta 3,5 liter, Familia, 1 950 kr, Normann. 8. Matta i vävd plast, 70 x 250 cm, Retro, 780 kr, Horredsmattan. 9. Ceriserosa espressobryggare, 99 kr, Åhléns.«
Lipgloss

Lipgloss är någon som alltid finns i alla jackor och väskor jag äger. Ibland blir jag  överraskad då jag hittar ett gloss som jag inte visste att jag hade. Är lite som att öppna presenter då man byter till vårjackan.
Jag har haft lite söndags städning hemma och hittade ett par Lipgloss som jag var tvungen att dokumentera, detta är bra för mig själv.. då jag nu kan hålla reda vilka gloss jag haft eller har.MaxFactor - Silk gloss "Mellow Pink "

Silk gloss från M.F. är den sortens gloss som jag ofta köper om och om igen efter dom tar slut ( eller försvinner ). Dom finns i flera fina färger och dom har en svag doft, jag tycker det värsta med läpp produkter är att dom kan lukta så mycket att man blir illamående eller får skeva doftintryck av andra parfymerade produkter.
Konsistensen på dom är som ett segflytande läppbalsam och det är nog det jag gillar med Silk Gloss, för dom är lätta att applicera och inge klistriga. Jag har väldigt svårt för klistriga gloss, då det känns som man är smetig runt munnen hela tiden. Dock gör Silk Gloss konsistens att dom inte håller länge, men för mig spelar de ingen roll då jag ändå slickar i mig glosset oavsett hur o/klistriga dom är.

 • Betyg 9 av 10 ( lagomt glossig och bra återfuktande )

Max Factor - Silk Gloss Max Factor - Silk Gloss Max Factor - Silk Gloss Max Factor - Silk Gloss Max Factor - Silk Gloss
MaxFactor - Silk Gloss "Sheer Frost"

Detta gloss är en annan sorts än "Mellow Pink", Sheer Frost innehåller små mikroglitter, och den har en väldigt vacker färg och skimmer. Men glittret i glosset är för kornigt, jag känner av det hela tiden och det känns som man har sand på läpparna. En annan irriterande sak med glitter gloss är att själva färgen och glansen försvinner men glittret stannar kvar och sprids över större delen av munnen. Det ser inte så snyggt ut efter ett tag kan man lugnt säga.
Detta var ett impuls köp och jag har aldrig använt det utanför hemmet, så jag kan tyvärr inte rekommendera detta gloss.

 • Betyg 2 av 10 ( fint skimmer.)

Max Factor - Silk Gloss Max Factor - Silk Gloss Max Factor - Silk Gloss Max Factor - Silk Gloss Max Factor - Silk Gloss
Isadora - Brilliant Lip Shine "Nougat"


Personligen gillar jag inte Isadora då jag tycker det är ett dåligt märke.
Deras produkter är inte hållbara och vissa produkter ur märket brukar lukta väldigt illa.
Jag köpte ialf. några gloss från Isadora, mest för dom hade erbjudande på dom och jag hade shopping sug på en allmänt dålig dag.
Men jag tycker faktiskt om detta gloss, den har en trevlig färg som smälter in läpparna och ger ett lite mera naturligt utseende, det är inte ett blankt gloss lite mera av lipsyl yta. Lukten är också överraskande då den luktar som apelsin marmelad. Inte så värst klistrig och lättapplicerad med skumapplikator. Ett bra budget köp.

 • Betyg 8 av 10 ( färgen passar bättre om man har lite solbränna )

Isadora - Brilliant Lip Shine Isadora - Brilliant Lip Shine Isadora - Brilliant Lip Shine Isadora - Brilliant Lip Shine Isadora - Brilliant Lip Shine
Isadora - Brilliant Lip Shine "Flamingo Pink"


Precis som Nougat så är detta ett trevligt gloss, även denna luktar apelsinmarmelad.
Färgen är korallrosa med rosa mikroglitter, ger ett mera blankt intryck pga. glittret och passar bra som partysmink. Har lite svårt för denna färg då den inte passar ihop med min hudfärg, men den skulle vara väldigt snygg på någon med ljushy och rosa undertoner.

 • Betyg 7 av 10 ( fel färg för mig )

Isadora - Brilliant Lip Shine Isadora - Brilliant Lip Shine Isadora - Brilliant Lip Shine Isadora - Brilliant Lip Shine Isadora - Brilliant Lip Shine
FACE - Lipgloss " Rose"

Detta är ett rosa/rött gloss med  rosa mikroglitter, kommer i en klämtub och är väldigt segt i konsistensen. Väldigt fin "rosig" färg, men är superklistrig och Ultrablank, klistrigheten gör att man måste applicera mycket för att  den inte ska kännas som klister, så den passar nog inte som ett diskret vardagsgloss. Och eftersom den är så seg och klistrig så sitter den också i många timmar. Den har en oparfymerad doft och jag tycker den är perfekt som party gloss.


 • Betyg 5 av 10

FACE - Lipgloss FACE - Lipgloss FACE - Lipgloss FACE - Lipgloss
Dior - Dior Addict " Plastic Gloss"


Otroligt vacker förpackning, känns riktigt lyxig. Kommer med skumapplikator.
Ett svagt limegrönt lipgloss som beroende på mängd får en guldskimrande transparant yta eller limegrön/guld  färg på läpparna. Seg konsistens och lite klistrig, mikro glittret stannar kvar på läpparna efter färgen försvunnit men inte så pass mycket att man stör sig på det. Enda riktigt tråkiga med detta gloss är doften, den luktar gammal oparfymerad ansiktskräm. Den blir lite kvalmig i doften om man applicerar mycket och ofta, men man kan lösa det genom att tex. applicera ett tunt lager lipsyl med någon trevlig doft innan.

 • Betyg 8 av 10

DIOR - Dior addict DIOR - Dior addict DIOR - Dior addict DIOR - Dior addict DIOR - Dior addict

Bilderna är mina egna ©

Depend Nagellacks Remover

Nu har sista dropparna av min Nagellacks Remover från Depend tagit slut, det var dags att köpa en ny flaska.
Jag brukar alltid köpa Depends Nagellacks Remover "Supersnabb", mest för att den finns att köpa på ICA Kvantum och  har ett rätt okej pris. Den finns i tre sorter och två storlekar, Supernabb, För Lösnaglar och Miljövänlig i 100ml och 250ml flaskor.
Jag testade ialf att köpa den för Lösnaglar nu, då jag tycker att den Supersnabba torkar ut mina nagelband/naglar, och removers för lösnaglar brukar vara mildare. Jag testade att ta bort nagellacket  OPI - My Private Jet, med dom två sorterna på varsin tumnagel. Tröck ner paddsen mot nageln, räknade till 10 och drog. Sen testade jag att snabb "skrubba" med paddsen för att se hur pass snabbt det gick.

Resultaten blev inte så olika, Supersnabb löser bort lacket lite snabbare men den för Lösnaglar är inte mindre bra för det. Tycker dom båda är bra men den för lösnaglar torkar inte ut mina naglar och nagelband lika mycket som Supernabb. Och sen en annan trevlig sak är att den inte luktar lika mycket lösningsmedel som Supersnabb. Den luktade knapp något alls.

♥ Den tredje sorten "miljövänlig" kommer jag troligen inte testa då priset var ♥ nästan dubblet så högt jämnfört med dom två andra.

 • Pris: Supersnabb & För Lösnaglar, 45kr/250 ml och 27kr/100ml
 •           Miljövänlig 79kr/250ml
»Innehåll Depends Nagellacks Remover "Supersnabb"

Ethyl Acetate, Isopropyl, Alkohol, Vatten


Innehåll Depends Nagellacks Remover "För Lösnaglar"

Alcohol Denat, Ethyl, Acetate«


Depend nagellacks Remover

Depend nagellacks Remover

Depend Nagellacks Remover

Depend nagellacks Remover

Bilderna är mina egna ©


Önskelista för Mars

Just nu finns det så mycket jag vill testa, nagellack och massa andra trevliga saker.
Jag har sedan länge en speciell nagellacks lista som jag skriver upp dom nagellack som jag vill ha, tyvärr fylls listan på snabbare än det stryks från den . Men jag brukar "stryka under eller ringa in" dom nagellack som vill ha mest just nu.
Annars blir de lätt att jag köper alla jag kan hitta och sen blir det en väldigt fattig månad.


På listan just nu är:

♥ Cliniques "Lash Power Mascara"

 Den ska funka på samma sätt som Blinc, man tar bort den med varmt vatten. Jag måste helt klart testa den då jag avskyr att ta bort mascara med Removers.
Tyvärr verkar de omöjligt att ta reda på om det är en oljebaserad Mascara, men jag får ge mig till KICKs eller liknande och fråga.
Jag har testat en annan liknande mascara som skulle gå bort med vatten och den var oljebaserad. Kanebo 36 grader och den var riktigt hemsk, borsten var gles och svår jobbad. Men det värsta var nog att den gick inte att få bort. Varmt vatten " JO HEJ!" jag kokade nästan bort ögonlocken, den gick inte bort.. testade Olja, créme och sprit lösningar. Den satt som berget och det tog en veckas nötande för att få bort den,  helt klart den mest avskyvärda mascara jag testat. SÅ man kan säga jag är väldigt skeptisk till såna mascaror, speciellt om dom är oljebaserade och ska gå att ta bort med "ljummet vatten".


Så här skriver Clinique om "Lash Power Mascara" 

Lash Power Mascara Long Wearing Formula

»Mascara with staying power. Vows to look pretty for 24 hours without a smudge or smear. Lasts through rain, sweat, humidity, tears. Yet the formula removes easily with warm water. Unique brush reaches and beautifully lengthens even the tiniest lashes. Ophthalmologist Tested.

HOW TO JUSE:
Innovative thermal technology that helps it stay put for 24 hours is easy to remove. Use fingertips to splash warm water (bath temperature is ideal) on lashes several times and press gently. Or, wet a cotton pad with warm water, press to eye, then wipe away.«

 • Pris:  169kr/ex frakt hos Parfym.se
Clinique Power Lash Mascara
Bilden kommer från http://www.clinique.com


OPI - Green-wich Village "Brights Collection"

Grönt är en av mina favoritfärger, skulle min hjärna få ta över helt skulle allt jag köpte vara grönt. Och de har nog fått hända några gånger för mycket.
Ialf så vill jag ha ett knalligt och ljusare nagellack som inte är neonlysande eller med glitter. Ett slätt, fint, grönt crème nagellack. Och OPI  har skapar Green-wich Village, prefekt färg enligt dom bild recensioner jag sett , så detta nagellack är överst på "Ha Begärs Listan".


» Här finns en tidningsartikel där Rihanna har ett grönt nagellack, där kan man se hur detta ev. kan se ut IRL «
OPI - Green-wich Village
Bilden kommer från http://nailsbodybeauty.se♥  Gucci II " Eau de Parfum "

Detta är en parfym som jag blir allt mera fäst vid, jag tycker den luktar lätt och somrigt, man kan känna att violen slår igenom mest på denna parfym, och jag är inget viol " fan", men jag gillar verkligen denna typ av violdoft. Lätt och trevlig.

Jag vill helst inte köpa en till parfym då jag nyligen Köpte Kenzo" Amour", och jag hatar när parfymer blir dåliga. Jag känner det på en gång och då spelar de ingen roll hur mycket jag älskar parfymen så åker den i returhinken.
Fick nyligen slänga ut Valentinos " V".  Det är riktigt hemsk att slänga parfymer. FyFyFy

Beskrivning av Gucci II

»Gucci II från Gucci lanserades 2003 och är en mjuk, fruktig, sprudlande doft som doftar av björnbär, svarta vinbär och jasmin.
Toppnot: apelsin, svarta vinbär och mandarin
Hjärtnot: björnbär, viol och jasmin
Basnot: heliotrop, mysk och cederträ«Gucci II, Parfym. Viol

Bilden kommer från http://www.shopping4net.se

O.P.I - My Private Jet

My Private Jet från O.P.I är ett nagellack som inte uppföljer några av dom krav jag har på nagellack, men det är något med detta lack som får mig att verkligen "hata att älska" det. Färgen ska vara svart med hologram effekt, den har små multigillter som speglar sig i regnbågens färgen och basen ska vara svart. Dock så är lacket så himla tunt att det är som ett genomskinligt nagellack med en lite gnutta svart pigment. Den blir aldrig täckande svart  inte ens efter tre lager.
Som tur är så torkar detta lack snabbt så man kan lätt pensla på flera lager, men det skulle inte tjäna något till då detta lack inte går att få heltäckande. Men man kan nog  ha ett svart crème nagellack som bas och sen applicer My Private Jet ovanpå, så kanske man får den nyans man förväntar sig. Jag har dock aldrig testat detta då jag inte har kunnat besluta mig för vilket slags svart nagellack jag ska köpa. Vill ha ett svart crème nagellack som är heltäckande efter två lager men jag har inte hittat ett sånt lack ännu.

♥Jag vet inte riktigt hur jag bedöma dett lack, blir så irriterande att det inte är täckande ♥ men jag älskar det ialf.
Vad tycker ni!?

 • Betyg 9 av 10
 • Pris ; Har ingen uppgift då detta lack ska ha utgått ur sortimentet.
OPI - My Private Jet, Naglar, Svart Nagellack

OPI - My Private Jet,Närbild Naglar, Svart Nagellack

OPI - My Private Jet,Flaska, Svart Nagellack

OPI - My Private Jet, botten, Svart Nagellack

Bilderna är mina egna ©

Yankee Candels - Wax Tarts

Det finns så väldigt många kända och okända märken som säljer doftljud, vax och oljor.
Och nästan alla är lika dåliga, doften finns bara i ett tunt lager utanpå produkten eller så håller doften i ca 20 min sen är de borta fast det kan vara ex. ett 8 timmars ljus.  Jag köper aldrig doftljus för dom är alltid en ren besvikelse, dom kan lukta gott i sin förpackning men luktar alltid annorlunda då man tänder dom, om dom luktar något överhuvudtaget.

Så det enda "doftljus" jag köper är Yankee Candles Wax Tarts, dom luktar alltid likadant i förpackningen som när dom smälter. Och det bästa Vax är att dom håller länge, blir det förmycket doft kan du bara släcka ljuset under din brännare . Det finns dock några problem med vax kakor och det är om man använder en keramik brännare, då kryper vaxet ut i skrovligheten på brännaren och kan lämna vax ringar och fettmärken på dukar och bord om man inte ha något skydd under. Jag använder ett litet ljusfat från Indiska till min.
Vax kakorna är lätta att ta bort om man har en "skålad"  form på brännarkoppen, man behöver bara peta lös den hårda massan med något spetsigt så glider det ur själv.
* OBS, häll aldrig ur vaxet i flytande form, det är väldigt varmt och det sölar väldigt mycket*
Sen är de bara skära till en bit från sin favorit doft och låta den smälta och sprida sin underbara doft i ditt hem.

Det finns oändligt många dofter och det finns tillhörande special brännare från Y.C., allt från tvättmaskiner till häxkittlar. Dom är alla väldigt fina och detalj rika men dom brukar gå på ca 500kr /st, så jag håller mig till dom man köper på Indiska eller något annat ställe där man kan få en under 100 kr. En annan sak med vax dofter är att dom aldrig bränner fast, ingen risk för brand då dom inte kan avdunsta , som ex oljedofter som man blandar med vatten. Dom kan vara väldigt farliga då man lätt glömmer bort att dom behöver fyllas på med vatten.

Just nu vet jag inte vars man kan köpa Yankee Candles  i Sundsvall, då dom butiker som haft dom har gått i Konkurs. Men man kan alltid beställa dom på någon Internet-butik som ex. Amorina eller på Ebay och få ett lite bättre pris.

 • Betyg 9 av 10 ( lite söligt att skära till bitar när man inte vill använda hela kakan)
 • Pris ca 20 kr/st

Mina favorit dofter just nu är

Clean Cotton ( luktar som nytvättade lakan )

NY! Lemon  Lavender ( stark frisk doft av citron och kryddig lavender)

NY! Country Linen ( Luktar frisk och lite kryddigt, svår att beskriva)

Vaxbrännare.

(Vax drar åt sig damm)

Yankee Candles, Country Linen

   Yankee Candle. Clean cotton, Vax doft          Yankee Candle, Wax tart. Lemon Lavender

Dom övre bilderna är mina egna, dom nedre från Amorina

Ögonfransdrama!

Nu var det dags för en uppfräschning av ögonfransarna, dom behövde verkligen permanentas då en del av fransarna började peka neråt och hit&dit.
Tänkte visa före och efterbilder så ni kan se vad man kan förvänta sig av en franspermanent om man är lite sugen på att göra det. En ögonfranspermanent håller i ca två månader, sen börjar fransarna "slakna" och man behöver behandla dom på nytt, man kan även färga fransarna och på så sätt inte behöva använda mascara eller ögonfransböjare.
Jag färgar inte mina då färgen inte håller mer än några dagar, det är inte värt svidande ögon och svarta fläckar överallt för ett så kort resultat.


»Det har tydligen kommit ett slags mirakelmedel för att få längre och snyggare fransar, men vad ska man tro om detta egentligen... Betalar man vad som helst för detta medel . Titta in och se vad Damernas hade att säga om RevitaLash
.Jag ställer mig kritisk till detta.«♥ Betyg på behandling 8 av 10 ( krävs vana och tålamod, men det kommer med tiden.)Före permanentning


Ögonfranspermanent, Före, Blå/gröna ögon

Efter Permanent

Ögonfranspermanent. Efter permanent.

Bilderna är mina egna ©

Urtekram Kristall Deodorant Eucalyptus

Jag har förrut skrivit om mitt letande efter en Aluminium fri deodorant och jag  har nu hunnit testa Urtekrams Kristall Deodorant med Eucalyptus, och jag är positivt överraskad. Hittills så har denna deodorant varit klart bäst av alla dom ALU-fria deodoranter jag har testat, den har hållit en hel dag genom varma shopping centrum och  svettigt dammsugande. Ingen otrevlig saltdoft eller någon annan unken doft tränger fram under dagen, i början luktar den eucalyptus och det är verkligen en "unisexdoft", den är så pass diskret att den nog passar alla. Efter ca en timma så försvinner denna doft och det är lite synd för doften får en att känna sig väldigt fräsch.
Vätskan är genomskinlig och lite grumlig, torkar snabbt in i huden och lämna inga vita fläckar på kläderna eller på huden. Det enda jag stör mig på med denna deodorant är just att doften försvinner för fort och att det är en roll-on deo. Kulan är förliten och sen tror jag inte riktigt att jag tål den, då jag känner mig lite öm i armhålorna. Men nu är det så  att jag alltid har varit överkänslig mot alla typer av flytande deodoranter, så ett "stick " är bättre för mig. Jag skulle nog inte rekommendera denna deo, om man är känslig som mig. Annars är jag väldigt nöjd, den finns även med Ros doft och Parfymfri, jag testade att lukta på den med ros och jag trodde den skulle lukta kvalmig rosdoft, men den luktar mer citron än ros så jag ska ta och testa den senare.
 Jag fortsätter dock att leta efter en ALU-fri stick deodorant, men jag kommer fortsätta använda Urtekrams deodorant och kan varmt rekommendera den för er som vill ha en ALU-fri deodorant som faktiskt funkar.

 Ni kan hitta mina andra recensioner om ALU-fria deodoranter
 ♥ HÄR ♥
 • Betyg 8 av 10
Urtekram Kristall Deodorant med Eucalyptus, Aluminium Fri deodorant.Kristall deodorant

Bilden är min egen ©

L´ORÉAL - Voluminous x5 Carbon Black Mascara

Jag är en frälst avnändare av Blinc Mascara, men ibland så vill jag ha lite dramatiska ögonfransar och då kan en vanlig oljebaserad mascara vara bra.
 Just nu har jag testat L´ORÉAL - Voluminous x5 Carbon Black, och jag tycker det är en helt okej mascara. Färgen är väldigt svart, nästan så pass svart att den ser midnattsblå ut, borsten har en bra form och är lagom stor för att endast behöva arbeta in mascaran med två drag utan klumpar.
 Jag har inte känt av att den är stark, så inge svidande ögon vid applicering men som med alla "pigment starka" mascaror som har Carbon black " beskrivning" så är dom svårare att ta bort än vanliga, man måste använda en Make-up remover eller en Rengöringscréme, dock tar det inte bort all mascara så man får lite pigment kvar på fransarna. Den sitter hela dagen utan att smula, men den kan lämna  pigment runt ögonen om man använder créme ögonskuggor eller blir lite svettig. Så det är en ganska "smetig mascara" men den funkar för kortare tillställningar eller fester.

 •   Betyg  6 av 10
 •   Pris ; Vet ej då jag köpte min för 50kr via ett klubberbjudande.

♥  OBS!  ♥
Jag kan inte utala mig om denna mascara ger volym eller böjer fransarna då jag har permanentat mina ögonfransar och kan få ett helt annat resultat än den person som inte har behandlade fransar.L´ORÉAL - Voluminous x5 Carbon Black Svart Mascara Öga

L´ORÉAL - Voluminous x5 Carbon Black, Svart Mascara

L´ORÉAL - Voluminous x5 Carbon Black,Svart Mascara

Bilderna är mina egna ©


Vinn! Armband från Miljaki

Mijaki,berlock armband
Just nu Hos MY SHOEBOX så kan du vinna ett väldigt fint armband från Miljaki.
Vill du också vara med och tävla så hoppa in på hennes blogg och följ anvisningarna.

Tävlingen avslutas Fredag den 6 februari, kl 23.59. sedan drar hon en vinnare.
 Lycka till !


O.P.I - Quarter Of A Cent-Cherry

Jag har ett nagellack som jag alltid återvänder till och jag troligen kommer köpa ett nytt av då den tar slut, och det är OP.I " Quarter Of A Cent-Cherry".
 Den är ett creme nagellack med en varm blodröd färg, helt underbart. Färgen är varm och riktigt härlig, tror dock att den passar personer med ljus hy mer än mörk, då färgen inte skulle stå ut lika mycket på en person med ex. Olivfärgad hudton. Men jag kan ha fel, detta är ialf ett lack jag använder ofta och jag har inte lessnat på den efter 7 månaders användade.
Den är heltäckade efter två lager, lätt applicerad och torkar väldigt snabbt fast färgen ser tjock ut. Tyvärr så får fotona denna färg att se väldigt knalligt röd ut men den  är mer lik "blod än tomater", detta är så nära en jämnförelse jag kan komma.

Har ni något härligt rött "favorit" nagellack som ni återvänder till!?

OPI-Quarter Of A Cent-Cherry

OPI-Quarter Of A Cent-Cherry, rött nagellack

OPI-Quarter Of A Cent-Cherry Rött nagellack

Bilderna är mina egna ©

RSS 2.0