Mario Badescu - Buttermilk Moisturizer


Mario Badescu


Mario Badescu
är den hudvårdserie jag använder nu och jag tycker dom är helt okej efter 4 månaders användande. Dom är även dryga och det finns något för alla hudtyper då dom har ett väldigt stort sortiment.

Mario Badescu - Buttermilk Moisturizer, är en lättare hudkräm som funkar väldigt bra för oss med blandhy och fetare t-zoner, jag använder mest denna kräm på natten då den är lite för fet för mig på dagarna. Men nu på vintern så blir min hy torr så jag använder  krämen varannan dag på dagtid. Annars använder jag vanlig Aloe Vera gel.

Produkten ska vara lätt "peelande" men jag har inte märkt av någon finare och mjukare hy av den, den har inga speciella egenskaper mer än att den är bra som fuktgivare. Buttermilk har en mild doft och går snabbt in i huden, och är väldigt dryg. Innehåller inge silikon eller andra mineraloljor.

Helt okej vardagskräm, men jag skulle vilja ha en kräm som är fuktgivande men lätt. Och som gärna har något egenskap som utslätande/porminskande eller nermattande.  Så jag ska nog testa någon annan typ at hudkräm från Mario Badescu då denna är slut.


 • Betyg: 8 av 10 ( förväntade mig lite mer)
 • Pris: 59ml för 226kr  ex.frakt hos Eleven

Produktbeskrivning:
Mjölksyra är en föryngrande AHA i denna absorberande och lugnande dagliga fuktighetslotion för dig med kombinations- eller känslig hud. Framtagen med Nejlikolja och Allantoin, som är en naturlig, botanisk anti-inflammatorisk ingrediens.

För kombinations, känslig hy.

Mario Badescu - Buttermilk Moisturizer

Bilden är min egen ©


Lima Önskar God Jul på er alla

Det är både jobbigt och härligt med en kattunge hemma, mest är det faktiskt jobbigt. Men denna lilla donna har sina stunder då hon kan ligga på ens bröstkorg i timmar och mysa. Synd att man är så nervös att det skulle vara något fel på henne eller att hon ska göra sig illa, har redan varit med om det en gång och det kommer ta år innan jag kommer över Gåsen och hennes öde.

Ta väl hand om era djur, och kom ihåg att djur är inte människor. Respektera dem.

Lima

Lima

Bilderna är mina egna ©

Roligt att dekorera...

Ibland har jag verkligen inget att göra, då är det tur man har mycket småsaker liggandes...
Nageldekorationer är ett bra tidsfördriv.


Nageldekorationer

Nageldekorationer

Nageldekorationer

Bilderna är mina egna ©

Snyggaste klockan.

Är det fler än jag som använder klockor som smycken, ja inte tittar jag titden på klockan något mera.  Låter säkert dumt men mobilen är klockan och klockan på armen är  smycket. Och klockor är bra accessoarer.

Dolce och Gabbana gjorde Medicin-man klockan, och jag så läne velat ha den klockan men då den kostar ca 2500kr, så är det ett alldeles för högt pris för att bara ha som en snygg accessoar. SÅ jag köpte en piratkopia från japan som är väldigt lik orginalet, enda skillnaden är urtavlans material och armlänken. OCH priset på 100kr, prisvärt.

Jag har skrivit om dess klockor förrut, och nu har jakten på nästa tuffa klocka börjat. Är nu uppe i sju klockor, är det något fler som mig som samlar på sig klockor?


 • Betyg: 9 av 10 ( väldigt stort armband, men man kan ta bort länkar till önskad storlek )
 • Pris: från 87kr-150kr ink frakt Ebay

Snyggaste klockan


Snyggaste klockan

Bilderna är mina egna ©

Idb Uv-gel naglar


IDB GEl

Nu har jag äntligen fått mina saker för att göra uv-gelnaglar, jag har längtat så länge på att få testa detta.
Och jag hoppas detta är lösningen på mina nagelproblem, skivningar och elände.

Det är inte gratis att införskaffa alla dessa produkter och uv lampor för att göra detta hemma, även att lära sig  om hur naglar är uppbyggda och hur viktigt det är med hygien när man sysslar med detta tar mycket tid.

Och visst det var kletigt och pilligt att göra detta på sina egna naglar, men ack så kul. Och jag tror och hoppas jag blir bättre med tiden, dock har jag funderat på att utbilda mig på någon salong men det kostar mellan 25-30 tusen kronor och eftersom jag inte har några planer på att jobba nom nagelvård  så känns det som mycket pengar för att ha lite roligt.

Nej, jag ska testa och se hur pass bra jag kan bli på detta själv och hoppas jag inte göra några misstag och får några hemska bakterieinfektioner i naglarna ( hygien hygien ), vill även se om jag kan få tillbaka mina långa naglar.

Dock ska jag nog ta bort gelen då det är dax, hos en salong då jag tycker det är för jobbigt att fila bort det själv. Iof så kan man köpa  Soak-off, som man kan ta bort med aceton. Men jag har inte hittat så mycket information om det är lika hållbart som vanlig UV-gel.

Ialf så ska ni testa detta själva, så leta bra produkter och läs läs läs, juh mer ni kan lära er och desto noggrannare ni är desto bättre blir det. Men var beredd att detta kostar en del. Uv-lamporna är värst då en bra med 36V kan gå på 1000kr-2500kr.

Nu gjorde jag fransk manikyr på mina egna naglar utan att bygga någon längd, då jag vill lära mig hantera en metod åt gången, men jag har beställt mallar  så att jag ska kunna bygga. Men dom lär nog dröja ett tag innan jag testar.

Jag testade ett prov-kitt från IDB och beställde min lampa separat. Plus luddfria nagelpadds.

 • Pris: beräknat svenskt pris ca 3000kr


IDB GEl

IDB GEl

IDB GEl

Bilderna kommer från IDB

Ringar ringar.. alla dessa underbara ting

Jag har verkligen fått dille på ringar nu, kanske inte just nu då jag haft det över 1 år.
Helst ska det vara silverringar med naturliga stenar i, och det finns massor att välja på. Men tyvärr är inte plånboken tillräckligt stor för att rymma alla begär.

Köpte mig ialf en ny ring med Marmorerad Turkos, jag har aldrig sett en sådan sten förrut så jag var tvungen att köpa den. Den förtrollar mig med sina färger och mönster, kan verkligen naturen tillverka en sådan sten? Man börjar juh undra om den fått hjälp på traven.

Har ni nån favorit ring eller en önskering som ni suckar för? • Betyg: 9 av 10 ( lite skarpa kanter, skavkänslor)
 • Pris: Efter uppgift och beställning.

Marmorerad Turkos ring

Marmorerad Turkos ring

Bilderna är mina egna ©

The Library of Fragrances - Prickly Pear

DemeterJag gillar verkligen The Library of Fragrances parfymerna, men många av dom luktar riktigt hemskt. Men det finns små guldhjärtan ibland dom. En av mina favoriter är Cucumber, som jar har recenserat en gång förrut.
Nu har jag köpt på mig tre nya dofter, och vi kan börja med The Library of Fragrances - Prickly Pear, som jag trodde skulle dofta solmogna Päron. Tyvärr så luktar den inte som päron utanden  har en väldigt söt och kraftig doft som jag har svårt att beskriva, den är så pass intensiv av frukt och magnolia liknande dofter att jag inte använder den alls. Jag står helt enkelt inte ut med doften efter ett tag, och Demeters dofter brukar försvinna väldigt fort, men Prickly Pear kan sitta i flera timmar.

Jag har funderat på att blanda ut den med destilerat vatten och lite mera alkohol för att få den mildare, för då kanske jag kan använda den.

Jag vill fortfarande ha en Pärondoftande parfym, men att hitta en med bara en doft not som inte är blandad med andra ämnen är nästan helt hopplöst.

The Library of Fragrances - Prickly Pear blev en besvikelse, men jag köpte fler dofter och  omdöme om dem får komma vi ett senare tillfälle. Kan dock rekommendera en doft som jag är helt tokig i. The Library of Fragrances - Bubble Gum. Som luktar som Jenka tuggummi  eller Root Beer, jag älskar doften. Lagomt söt  och lite kryddig.
Men jag vet inte om jag vill lukta som ett tuggummi, jag kan vara lite för gammal för den doften. Ialf så står den på köplistan om jag stötter på den på en affär och "Måste ha begäret" blir förstort.


 • Betyg: 2 av 10 (för söt och stark)
 • Pris: 179kr ex frakt hos Shopping4net

The Library of Fragrances - Prickly Pear

Bilden är min egen ©

Osis - Dust it

Jag brukar inte använda så mycket stylingprodukter då jag tycker lockig hår är för svårt att få nån slags frisyr av. Enklast är att krama in glidmedel ( glycerin= mycket fukt) och lite Silikonfri gel och låta det torka som det vill.

Men ibland så plattar jag ut håret och då blir det väldigt platt, och då är det trevligt med lite volym.  Och eftersom jag inte gillar hårsprej då dom luktar alldeles förmycket och torkar ut håret, så testade jag Osis - Dust it och jag blev faktiskt överraskad av resultatet.

Man får mycket volym och det är lätt att få in i håret utan att det ser glansigt eller fettigt ut.
Ännu bättre är att det är väldigt lätt att tvätta ur. Och man kan få till samma frisyr dagen efter utan att behöva tvätta och platta och ha sig. Super.. men för att få håret att behålla sin volym längre än någon timma, så måste man fixera frisyren med hårspray... Tyvärr,.. eller ialf för mig då mitt hår är långt och tungt. Kanske nån med kort hår som har testa denna produkt har fått håret att hålla sig?!

Produkten innehåller inge silikon eller alkohol och är helt doftfritt, en lite negativ sak är att håret blir väldigt matt av produkten, så håret kan se väldigt torrt ut.

Annars så gillar jag verkligen Osis - Dust it och kommer nog köpa denna produkt igen.


 • Betyg:9 av 10 ( ingen hållbar stadga utan hjälp, och lite för matt)
 • Pris: från 59kr- 159kr från Baresso eller Frisör

Osis - Dust It

Osis - Dust It

Bilderna är mina egna ©

Naturally Fresh Deodoranter


Naturally Fresh Deodoranter

Nu har jag äntligen hittat fler naturliga deodoranter utan aluminium, som är dryga och luktar gott. YES
Jag blev helt lyrisk då jag upptäckte att Naturally Fresh Deodoranter faktiskt fungerar.
För det finns många deodoranter utan aluminium om man letar utanför dom svenska affärerna, men dom är oftast bara skräp. Jag har använt Urtekrams Deodoranter ett bra tag och deo i form av en kristall. Och Kristaller funkar bra om man kan få tillräckligt mycket av produkten på huden, men efter massa gnuggande så började mina armhållor bli skavda. Sen Urtekram, bra deo .. men det är bara Eukalyptus doften som jag kan använda, som jag står ut med. Och dom är dyra och väldigt odryga. En Urtekram deo tar slut på 2 veckor för mig.


Naturally Fresh Deodoranter finns i spray och deo, båda formerna funkar bra. Jag ha använt sprayen och deon och dom har klarat en hel dag plus en drygt Gym-pass. Man kan även använda dom på fötterna.

Dom är väldigt dryga, då jag har använda roll-on deon i säkert 2 månader nu. Och dom funkar även på män.
Naturdeodoranter förhindrar dig inte från att svettas mindre, men dom förhindrar lukt. Du får inga fläckar på kläderna och dom är väldigt milda för huden. Sen luktar dom väldigt gott, och dom finns i rätt så många dofter och oparfymerad för den som vill använda parfym. ( Använd inte deodorant med parfym om du ska använda en riktig parfym, då dofterna kan skära sig med varandra.)

Naturally Fresh Deodoranter finns att köpa hos Vegetale Scandinavie eller hos Green Mama i Sundsvall ( samma butik).


♥Tikaha Favorit Produkt


 • Betyg: 10 av 10
 • Pris: 90ml 74kr ex.frakt
Naturally Fresh Deodoranter

Logon är ett lån från Vegetale Scandinavie. Bilden nedan är min egen ©

ACO Face - Ögongel

Jag ville testa en ögongel då jag ofta får torrfäckar och mörka ringar under ögonen. Jag vill helst inte ha en cream få det blir för fett och ofta förstör ens smink under dagen. Sen får det inte innehålla silikon då det täpper till porerna och gör att man svettas under ögonen eller blir glansig.

Ialf så testade jag ACO Face - Ögongel, mest pga. priset och att den var den enda jag kunde hitta på Apoteket som inte innehåll silikon eller var en cream.
Men detta är helt värdelös produkt, för denna produkt varken tillför eller förbättrar.
Det är en genomskinlig doftfri gel, som är helt innehållslös. Det är som att kleta gelatin under ögonen.

Nej jag fick varken bort torrfläckar eller mörka cirklar. Så detta är verkligen en värdelös produkt, man kan inte ens använda den som fuktgivande i håret.

Ner i plastreturen den åker.

 • Betyg: 1 av 10
 • Pris: 20ml för 79kr hos Apoteket

ACO Face - Ögongel

Bilden är min egen ©

RSS 2.0