China Glaze - Pink Underground

Jag ville ha ett babyrosa cremenagellack, men av misstag och dålig bild så köpte jag China Glaze - Pink Underground, men den var varken baby eller creme. Men jag gillar den ialf fast den har en tendens att se smutsig ut fast den har rosa skimmer i sig.

Detta är ett snabbtorkade lack med en fin glossig yta, håller bra från att chippa och är lätt att ta bort med Remover.
Jag tror denna färg skulle passa väldigt bra till dom som har en mörkare/solbränd hy än för blekfisar som mig.

Jag är inte riktigt nöjd och fortsätter leta efter ett rosa cremenagellack, men Pink Underground funkar i brist på annat.

  • Betyg: 8 av 10
  • Pris: från 57-150kr från säljare EBAY och Kicks

China Glaze - Pink Underground

China Glaze - Pink Underground

China Glaze - Pink Underground

China Glaze - Pink Underground

China Glaze - Pink Underground

Bilderna är mina egna ©


Lite IKEA shopping

Efter köksrenoveringen så behövde jag lite nya prylar till mitt kök för att få det lite mer  levande, nog för att jag gillar kök som har så lite klutter som möjligt ( blir aldrig så, mer tvärtom) så ville jag ha något levande.

Så jag köpte en lampa som jag velat ha en lägre tid och den passade in väldigt bra, hittade även en Palm som dom hade för 99kr för medlemmar, även den fick plats i mitt nu övermöblerade kök.
Det är alltid kul att gå på IKEa, men hittar alltid något man egentligen inte behöver, men kan kan inte låta bli att sätta ner det i den gula kassen. *sitter redan och fantiserar om andra saker hon skulle vilja ha men inte riktigt behöver*.

Fyndade även en fin skål inne på Cervera i Birsta Huset. Den finns i rött(klar), svart, vit och glas (klar) för 99kr, jag använder min till att ha små prylar i bredvid min dator. Finare än en låda eller att ha dom liggandes överallt.


Lampan kostar 179kr, Ordinariepris på palmen är 199kr.


Lampa IKEA

Palm IKEA

Vit skål

Vit skål

Bilderna är mina egna ©


Kristaller gör en tråkig dag lite roligare.

Förrutom träning och kvällskurser så har jag inte så mycket att göra, igår var inget undantag. Så jag bestämde mig för att dekorera mina naglar med kristaller som slank ner i varukorgen förra gången jag beställde nya nagellack.

Jag minns inte hur många små nagelkristaller detta hjul innehåller, men det var grymt billigt. Tror jag betalade ca 2 dollar (14,30kr) för den, köpte öven 5 st glasnagelfilar för 58kr. Ibland kan man fynda på Ebay.

Jag använde inget lim och hade inte ens ett riktigt överlack,  jag använde CND Stickey basecoat, och China Glaze - Coconut Kiss, sen applicerade jag kristallerna med tandpetare och petade fast dom försiktigt. Och använde Stickey basecoat som överlack för att försegla stenarna. Enkelt och roligt, men jag ska nog skaffa ett Toplack för att få ett hållbarare resultat.Här hittar ni bilder och en recension av lacket China Glaze - Coconut Kiss. Otroligt fint lack som har en tendens att se annorlunda ut i olika ljus,

Multikristallhjul

CG Coconut Kiss - Rosa Kristaller

CG Coconut Kiss - Rosa Kristaller

Bilderna är mina egna ©


Vilken blogg läser du!


Hundkex

Jag gillar verkligen att läsa andras bloggar, men det är väldigt svårt att hitta en blog som tilltalar ens personliga intresse då det finns en sådan uppsjö.
Men jag har några få favoriter som jag följer varje gång jag själv bloggar.

Självklart är detta bloggar efter mina egna intressen, men även en bedömning av dess skapare. Dålig skapare som man inte kan relatera till eller skriver dåligt. Ja då läser man helt enkelt inte. Och detta är helt klart en personlig smak.

Det finns några bloggar som jag döljer just nu, en av dom är Johanna från MyShoeBox. Hon bloggar om skor i uppsjöar och jag frestas något enorm av hennes bjudningar av underbara konstverk. Blir lite avundsjuk då jag själv vill rulla runt i dessa skor=).
Jag gillar hennes stil både som person och bloggare. Så jag tycker ni ska titta in till henne och frestas av skomani.

Den andra fantastiska bloggare är Karin Schön som driver Nagelbloggen, hon äger även sin egen nagelsalong och kommer med vackra bilder på naglar och kända besökare. Även ett stort "ha-begär" kommer upp då man besöker hennes sida. Hon bjuder även på sitt eget privatliv som hon och alla andra ska ha all eloge för. Så titta förbi henne för att få naglarna fixade eller bara bara bli inspirerad av hennes blogg och naglar.

Så följer ni några bloggar!, har dom ett specielt tema och vad är det som är så bra med dom. Men försök vara objektiv om ni nu känner dessa bloggare. Då vi alla inte har samma smak och tyckte.


Bilden är min egen ©

Fludent har kommit med en ny smak.... låter Citronmarängpaj gott?

Nej, Fludent har inte gjort en smak som heter Citronmarängpaj, men det smakar fasiken som om det vore Citronmarängpaj man stoppade i munnen. Det låter säkert inte som en trevlig sak att ligga å suga på efter man borsta tänderna. Men den funkar faktiskt bättre än mint,lakrits,banan,smultron och svartavinbär. Frisk och trevlig smak , jag kommer ialf köpa dom ingen.

Ni använer väl flourtabletter och flourskölj, inte? Då borde ni göra det om ni inte är överkänsliga. Själv använder jag Flurtandkräm/skölj och tabletter. Är även en flitig användare av tandtråd och vid senste tandkontrollen som var den första på 9 år, så hade jag bara två små nöthål från mina visdomständer. Så flour funkar rätt så bra.

Dock har jag läst mycket artiklar om attFlour kan vara mycket skadligt för visa personer, kan ge motsatt effekt och det har forskats om att Flourid kan vara uppkomsten till Hypotyreos. Och det tänker jag ofta på då jag har Hypotyreos själv.

Men jag vågar inte sluta använda Flour då jag är rädd mina tänder ska bli sämre som under mina tonår och Hypotyreos går inte att bota, och än så länge så har jag inte visat några tecken på andra skador som kan ha orsakats av just flouranvändning så jag fortsätter att använda flour, men jag är noga med att inte överdosera då det kan vara giftigt i höga doser.

Kan säga jag är lite ut och in gällande flour användning, rädslan styr ens hälsa.. men man kan nog säga så om många saker/produkter.

  • Betyg: 10 av 10
  • Pris: 59kr/200st Hos Apoteket

Fludent Citron

Bilden är min egen ©

Shopping i Stockholm

Våran semester i år bestod av Norrköping och Kolmården, och en tur till underbara Stockholm.
I Stockholm bodde vi på Scandic hotell vid Bromma plan, och det gick helt okej att bo så långt bort från själva centrum. Hotellet var faktiskt riktigt trevligt, men fina rum.
Dock sög maten som hade värsta skolmats känslan över sig. Väldigt fantasilöst och smaklöst. I Stockholm hant vi ialf på en dag gå på Cosmonova och se en 3D film och gå igenom museumet där. Som jag tyckte var rätt så äckligt, då jag verkligen hatar uppstoppade djur. Och att på en del avdelningar kan man känna doften balsameringsvätska, det gjorde mig rätt så illamående. Så det var inte riktigt min grej, men jag hade gärna sett en till 3D film, det var så grymt häftigt.

Väl inne i gamla stan så gick vi in och ut i affärer och hamnade mitt i ett regnväder från helvete, man blev dyblöt och allmänt irriterad. Men jag hant ialf testa en massa Demeter Parfymer, köpa en skitsnygg väska för billig penning och klippa mig.
Överenskommelsen var 2 cm och lite uppklippning, men jag kom ut med över 1 dm kortare hår * sörjer och blir mer och mer irriterad för varje dag*

Tycker alltid det är lite så när man går in med långt och kommer ut med kort även om det inte var tänkt så. Jaja kan inte göra något åt det än att låta det växa ut igen, och gå till min vanliga frisör som faktiskt inte klipper mer än bestämt.

Väskan är köpt hos Farraw i Stockholm för ynka 230kr, dom finns på Sveavägen 16.

Blåväska

Blåväska


Bild på Farraw i Stockholm


Farraw Stockholm

Dom två övre bilderna är mina egna ©

Revlon - Coconut Crush " Doft Nagellack"

Jag brukade köpa Revlons nagellack för ca 10 år sen , men dom var extremt dåliga på att tillverka lite mer extrema färger än vanliga röda/bruna/rosa och vita klassikenar. Så jag lämnade det märket, men för några veckor sen såg jag en reklamannons från USA.
Där Revlon gjort nagellack med doft, jag var tvungen att testa då jag faktiskt tycker att den största nackdelen med nagellack är just doften efter det har torkat.

 Beställt, testat och nu recenserat. Jag köpte Revlon - Coconut Crush som ska lukta Cocos efter den torkat, och tro det eller ej det gör den verkligen. Tyvärr inte en frisk Cocos doft utan mer en vanilj/cocos parfymaktig doft. Som aldrig verkar ge med sig.
 Jag tycker hela iden är hur rolig som helst och vill gärna se fler av dessa nagellack.
Färgen på nagellacket är pärlemorsvit med små små guldskimmer i sig. Och efter 3 dagar så sitter både nagellacket och doften kvar, och inte en flisa eller skiva har visat sig. Lacket torkade även överraskande fort.

Detta är helt klart ett roligt och bra kvalité nagellack synd att dom är svåra att få tag i Sverige, men jag köpte även en till färg som ska lukta Jordgubb och är självklart rosa. Testa av den kommer vid ett senare tillfälle, då jag under en månad har lyckats köpa 10 nagellack. Skäms på mig =)


  • Betyg: 10 av 10
  • Pris: ca 53kr/st via säljare på Ebay (USA)
Revlon - Coconut Crush

Revlon - Coconut Crush

Revlon - Coconut Crush

Revlon - Coconut Crush

Bilderna är mina egna ©

Max Factor Masterpiece Liquid Eyeliner

Jag gillar flytande eyeliners då riktigt bra liners sitter betydligt bättre än dom i pennform.
Max Factor - Masterpiece Liquid Eyeliner är en filtspets liner som är lätt att applicera utan plumpar och strån som sticker iväg, som det kan bli med pensel eyeliners. Det kommer bra med färg genom att man skakar linern med locket på innan applicering. Den är även väldigt lätt att ta bort med vanligt ansiktsrengöring och kladdar inte fast ögonlocken blir fettiga och tårarna rinner.
I det hela är den smidig, dryg och väldigt hållbar så jag rekommenderar den starkt till er som gillar kattögon och vingar.

  • Betyg: 10 av 10
  • Pris : ca 100-120kr

Max Factor Masterpiece Liquid Eyeliner

Max Factor Masterpiece Liquid Eyeliner

Bilderna är mina egna ©


Långt uppehåll... renoveringar och skadade djur

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut, och tempot hemma har börjat gå tillbaka till dess normala takt. Nu kommer eftervågorna av att reflektera och se hur mycket pengar och hur mycket glädje av shopping man har lyckats åstadkomma under sommarens korta månader.

 Innan vi åkte på semester så passade jag och min pojkvän på att renovera om mitt kök, det har varit något jag har velat rätt så länge. Då min snälla far redan hade bytt golv åt mig så stod allt annat halvfärdigt. Så det blev slipning, sågning av lister, tapetsering och en massa annat tjafs. Det tog hela 5 dagar att totalrenovera om allt utom köksskåp. Något längre än jag hade beräknat men det blev bra gjort och resultat har växt hos mig, det blev lite väl "tjejigt" resultat, men jag ville ha ett ljust kök med en levande fondvägg. Det enda som behövs nu är ett nytt köksbord så är jag nog nöjd.

Tyvärr så i slutet av renoveringen så demonstrerade min katt att hon hade gjort sig illa, och det förstörde stämningen och allt blev lite kastat upp och ner. Hon hade väldigt ont och jag trodde hon hade blivit påkörd och fått en fraktur i höften då hon haltade och skrek av smärta. *kniv i hjärtat*.
Och så hände det på natten och inga veterinärer hade utrustning eller öppet för att kunna behandla henne, alternativet var att åka ner till Uppsala. Vi väntade till nästa dag för att inte utsätta henne för stress då hon hatar att resa. Väl hos stans dyraste veterinär ( enda som svara i telefon och alltid har tid ) så konstaterades det att, Gåsen ( min katts namn) hade slitit av ett ledband i armbågen bak. Och jag säger att det kunde ha varit värre, hon kunde haft mycket värre skador men det kunde nästan ha varit så.

Då hon är oförsäkrad och dom inte visste om ledbandet kunde växa ihop av sig själv så skulle vi vänta 2 veckor och medicinera henne hemma, och sen komma tillbaka för att göra ny röntgen. Om det vid det tillfället inte har läkt så måste hon opereras.. för den ofattbara summan 10 000kr. Vad ska man göra, jag är studerande och har inga sparade medel. Men Gåsen är frisk och jag har aldrig tagit bort ett djur och att göra de för pengar, för ett avslitet ledband. Jag vägrar... men sen är problemet att jag inte har 10 000kr. Det är ett dilemma just nu, men jag vill inte ta bort henne då hon är frisk men trasig.

Hon verkar inte lida eller ha värst ont hon är mest sur då hon inte får gå ut. Vad ska man göra, jag har funderat på ett borgenärslån men då måste min far ställa upp och han tycker jag ska avliva Gåsen då jag kan få en massa katter för 10 000kr, hur ättär det att diskutera en katts värde med en person som har sån inställning.
Hon har nu medicinerats 1 vecka och nästa Fredag ska det bli en ny undersökning så man får se hur det blir med hennes framtid. Hoppas att min gamla katt kan läka av sig själv.
 I det hela så är detta en dyr historia... Då första besöket gick på 1600kr och nästa besök om en vecka kommer gå på lika mycket plus ev. 10 000kr för operation. Och i samma veva ( före detta hände) så slängdes det ut en hel del pengar på köksrenovering, och vi hade bokat stuga och hotellrum för våran semester.
Jag vet fortfarande vad som hänt med Gåsen, men troligen har hon krypt in i något hål och fastnad och sen slitit av ledbandet i sitt försök att ta sig ut.
Så är jag Bankrutt nu?, jo tur att min snälla och stöttande pojkvän har ställt upp ekonomiskt, mer än man nånsin ska förvänta sig.

Tack Älskling.

Men detta var bara del 1, det var mer skit och oväder som hände innan vi kom iväg på våran kosta semester. Men det tar jag en annan gång.

Ny fondvägg i beige pärlemor  289kr/rullen hos K-rauta
Gåsen

Gåsen svart


Bilderna är mina egna ©

RSS 2.0