Glasnaglar.. inte så lätt

Fan, något jag velat ha rtt tag är glasnaglar med vid nagelkant , men det är så grymt pilligt och svårt att göra det på sig själv. Blir aldrig nöjd, jag ska nog börja bygga i akryl istället. Gel är lite svårt och kletigt att att göra på sig själv, men dock så mycket enklare på andra. Jaja.. man testar och försöker.. man kan inte mer  än lära sig från sina misslyckanden.


Glömde köpa nya batterier till kameran så får använda mig av mobilen, som suger då det kommer till bildtagning.'

Glasnaglar.. inte så lätt

Copyright©tikaha.blogg.se

Garden of Wisdow - Fruity Meow Meow Facial Lotion (oparfymerad)

Nu har jag hunnit använda Garden of Wisdows Fruity Meow Meow Facial Lotion ( oparfymerad ) så pass länge att jag kan ge en bra recension av produkten. Jag kan säga att jag gillar verkligen produkter som dessa som inte innehåller parabener,silikoner och sulfater. Det gör verkligen mycket för ens hud och att skippa dessa ingredienser, man kan lösa en stor del av sina hudproblem med rätt produkter.

Fruity Meow Meow Facial Lotion är en tjockare ansikskräm som tyvärr är färgad lila, som jag tycker är grymt onödigt och irriterande för den lämnar lilla kladd i mitt badrumsskåp. Den är ganska svår att smörja ut i ansiktet då den inte har någon form av " glidmedel" så den går snabbt in i huden fast den är rätt så fet. SÅ man får ta mycket av krämen och det är tyvärr ett problem,  för man får förmycket fukt i huden och det känns som huden inte kan andas. Så ja är  använder bara krämen på natten som fuktgivande då min hud har blivit  extra torr.

Eftersom den är oparfymerad så luktar den nästintill inget, och den är väldigt mild. Men jag kommer inte köpa den igen, den är alldeles för fet och jag gillar inte att den är färgad. Sen har den ett litet användningsområde. Jag kan se mig använda den på vintern på torrfläckar och skorvig hud. Men det finns bättre universala ej säsongsknutna krämer för det som jag heldre investerar mina pengar i. Fruity Meow Meow Facial Lotion är nog rätt bra för som lider av extremt torr hud och inte har något emot att produkten är tjock  och kräver en hel del jobb att få jämt över hela ansiket.

Men det var inget för mig.

  • Betyg: 4 av 10
Garden of Wisdow - Fruity Meow Meow Facial Lotion (oparfymerad)

Copyright©tikaha.blogg.se
Bilden är lånad från
Garden of WisdowLite NYX

Äntligen har jag beställt lite NYX grejer ( som också dimpt ner i brevlådan hemma) som jag velat testa en längre tid.
NYX - Jumbo eye pencils i färgerna Milk och Rocky Mountain Green och NYX - Jumbo Lip Pencil i färgerna Hera och Plush Red.

Dom är alla välpigmenterade och smidiga att måla med, dock vet jag inte om deras formula/hållbarhet funkar på mig då jag bara hunnit testa läppennorna.
Och jag halvt älskar läppennorna, dom är smidiga och välpigmenterade och otroligt krämiga. Känns faktiskt som vanliga läppstift. Som dock är det enda jag tycker är lite sämre, då jag hade velat ha dem lite hårdare så dom inte hade glidit runt lika mycket som läppstift gör. Men jag kan nog leva med det.
Dom har ingen konstig smak men har en svag doft av plast då man applicerar, men det är inget som jag har märkt av senare. Så jag betygsätter bara läppennorna här och får ta ögonpennorna sen. Och jag kommer nog köpa fler läppennor från NYX. Prisvärt och riktigt snyggt.

Hera: Är ett mellanrosa läppstift med blått skimmer i sig, det blåa skimmret är inte super tydligt men det ger en skimmrande effekt. Supersnyggt

Plush Red: Är ett ljusare och mera signalrött läppstift helt utan skimmer och glitter, denna färg passar även mig som har lite gul/grön hy. Då lite orangeaktiga färger skär sig lätt med mig och där är ofta ljusröda läppstift ett problem.

  • Betyg: 8 av 10
  • Pris: minns inte så gissar på 50-120kr/st
NYX Jumbo Pencils

NYX Jumbo EyePencils

NYX Jumbo Lip Pencils

Hera på överläppen och Plush Red på den nedre

Taget inne med solljus

NYX Jumbo Lip Pencils

Taget inne utan soljus

NYX Jumbo Lip Pencils

Copyright©tikaha.blogg.se

EcoTools - Bamboo Bronzer brush

Jisses! Ja, så reagerade jag då jag packade upp min nya borste från Eco Tools. För denna Bronzer borsta har nog det tjockaste handtaget jag någonsin sett, hantaget är minst lika tjock som själva puderstråna. Kändes lite bisart att hålla den i handen, fick lagomt konstiga assosiationer. Ehem...

Ialf så är borsten stor fluffig och tät men lagomt mjuka strån för att applicera bronzer och luminizers med. Jag har inte hunnit hårdtesta den för den behövde en förebyggande tvätt. Jag har sen förrut ett kit med borstar från Eco Tools, och  den stora puder/rougeborsten är en favorit för mina högpigmenterade rouger. Så vi får se om denna bamsing motsvarar förväntningarna.

  • Betyg: återkommande
  • Pris: 149kr ex.frakt hos Eleven.se

EcoTools - Bamboo Bronzer brush

EcoTools - Bamboo Bronzer brush

EcoTools - Bamboo Bronzer brush

Copyright©tikaha.blogg.se

Put a ring on my finger...or 2

Är det något jag verkligen gillar så är det armband och ringar, och juh större och skummare dom är desto bättre. Ta mig ej fel jag kan även uppskatta tunna/fina släta ringar men inget slår dessa mastodonter. Tror allt hjärtat slår lite hårdare vid såna hära utsmyckningar än vid något annat.

Putt a ring on my finger.Arty

Copyright©tikaha.blogg.se

Isadora - Fine Liner Eye Stylo

Ja, vissa saker förändras med tiden men andra förblir dom samma. Och det är nog det jag kan säga om Isadora. Jag har alltid tyckt att deras kvalité på smink och lack har varit hemsk, och jag håller vid det.
Efter att inte ha köpt några av deras produkter på många många år så föll jag på att testa en flytande eyeliner, då många börjar skriva så mycket om Isadora och att det var ett bra pris på H&M för just Isadora - Fine Liner Eye Stylo. Så jag testade.

Och jag gick helt in i full god tro att detta skulle vara en bra produkt, alltså.. en flytande eyeliner hur svårt kan det vara att få en dålig produkt av denna typ.
Så för det första är borsten eller filtspetsen extremt liten, och för mig som är van att använda flytande rörelser var det ganska jobbigt och petigt att jobba fram dom tjocka och jämna vingar som jag vill ha, tror det tog 30 min att få  det hela bra. Vanligt tid är 10 min för mig att fixa vardagsögon.

Men det såg snyggt ut, tog lite tid att torka men det kunde jag stå ut med. Så jag gick på stan och strosade runt i finvädret i kanske 3 timmar. Kommer hem och ser till min fasa att jag har två enorma svarta/kletiga streck i globlinjen. Så jag tröck lite försiktigt på min ena vinge och iväg flög den...

Blev så jääävla förbannad, linern höll inte ens i 3 timmar om ens det då jag aldrig kollade under tiden hur mitt smink såg ut. Ialf så försökte jag sen tvätta bort det, men det var inte det lättaste. Då själva pigmentet blev kvar på huden men det som får själva smetet i linern att torka gled av vid lite vatten. Så jag gned och sprayade och petade med tops, och fick fasen inte bor skiten. Så i 2 dagar gick jag med panda ögon och ett jävla humör.


Så jag kastade inte bara Isadora - Fine Liner Eye Stylo i soporna utan bröt den i 2 bitar för att demonstrativt visa vad jag tycker om dom.
Allt ser fint och dandy ut i förpackningar och promos men hållbarheten är nog det sämsta av många produktmärken jag testat. Isadora är Tikahas fiende nummer ett.


Och jag kan acceptera att gel/creme liners kladdar och det, men en liner som är som ett tusch ska fasen inte kladda sådär efter den torkat. Jag kan inte acceptera det på något sätt. PUNKT  • Betyg: 0 av 10
  • Pris: ord. 150-170kr hos bl.a H&M
Isadora Fine Liner

Bilden är lånade från: Isadora.se
Copyright©tikaha.blogg.se

Månadens Recensioner - September 2011

September månads Lima bild

Månadens Recensioner - September 2011

Copyright©tikaha.blogg.se

Månadens Recensioner - Augusti 2011Augustis månads Lima bild.


Månadens Recensioner - Augusti 2011Copyright©tikaha.blogg.se

Anledning till dålig bloggning...

Enkel anledning, dom har bytt balkonger här och det har varit lite störande sen har detta nere ↓ även skett då dom skulle lufta en 10 tons skyliftställning över huset. Med den tyngden är det ganska svårt att hålla emot så ställningen krashade in i mitt sovrumsfönster då jag låg och sov. Kan säga att jag fattade nada och reagerade mest på att stackars katten fick  dödspanik och kutade med huvudet före in i en kista så det flög burkar och tuber över hela rummet. Rip ett av 9.

Anledning till dålig bloggning...

Anledning till dålig bloggning...

Copyright©tikaha.blogg.se

RSS 2.0