Essie - Mint Candy Apple

Ytterliggare en pastelfärg, men nu bestämde jag mig för att testa ett Essie lack. Jag brukar mest köpa China Glaze då dom oftast har större variation av färger och dom är betydligt billigare, Essie gör sällan ett lack som tilltalar mig och detta blir mitt andra Essie lack. Det är synd att dom är så tråkiga, för dom är av superbra kvalité, lättmålade och hållbara med intensiva/täckande färger.

Just nu är det lite Hype med mintgröna lack så jag köpte Essie - Mint Candy Apple, och jag trodde inte jag skulle gilla det, då så här ljusa creme pasteller har en tendens att se ut som  tip-ex på naglarna. Men detta lack smälte in fint och blir nog riktigt mysigt att ha på sommaren.

Utöver ett hurra för färgen, så var det heltäckande efter 2 lager, torkade supersnabbt och höll riktigt länge.


 • Betyg: 10 av 10 ♥
 • Pris: ca 150-200kr ex.frakt

Essie - Mint Candy Apple

Essie - Mint Candy Apple

Essie - Mint Candy Apple

Essie - Mint Candy Apple

Bilderna är mina egna ©

Aussie - Luscious Long Conditioner

När Aussie kom ut på marknaden så fick det så många bra recesioner och alla tyckte man skulel testa, men jag blev riktigt besviken på Aussie då dom hade tryckt in mängder med paraffinoljor och silikoner i alla deras produkter utom "1", Aussie - Luscious Long Conditioner, så jag köpte  och har nu hunnit testa upp minst halva flaskan. Och jag måste säga att besvikelsen fortsätter. Detta balsam göra mitt hår illaluktande och supertrassligt och inte blir det ett uns mjukt. Aussie - Luscious Long Conditioner känns som den billigaste sorten av balsam man kan köpa, dock så kostar den hutlösa 105-120kr för 250ml. Men jag klassar den som en 12,50kr produkt man köper på Willys.

Lukten stör jag mig mest på, tycker balsamet luktar gammalt ålderdomshem. Där parfymen har nått sitt bästföre datum för 30år sen och strumpbyxor är en nyhet. Nä fy. Vill man ha ett balsam som gör lika lite för håret men luktar bättre och reder ut så kan jag rekommendera Coop Balsam, 400ml för ca 20kr.


 • Betyg: 1 av 10
 • Pris: 250ml för 120kr


Aussie - Luscious Long Conditioner

Bilden är min egen  ©

The Library Of Fragrance - LaundromatGillar du lukten av nytvättade kläder som precis kom ut från torktumlaren. Skulle du inte vilja att den lukten gick att få i flaska , och inte kostade en halv förmögenhet. Då kan jag rekommendera The Library Of fragrance - Laundromat. Nytvättat i en flaska. Tips är att ta med sig flaskan i handväskan, då dessa parfymer inte håller så länge. Så man kanske vill bättra på doften under dagen.


 • Betyg: 8 av 10
 • Pris: 30ml för 150kr ex.frakt hos Eleven

The Library Of fragrance - Laundromat

Bilden nertill är min egen ©

Rosa snäckor

Jag älskar snäcksmycken, men jag använder dom sällan. Ialf så var jag tvungen att köpa detta silverhalsband, det är tungt, stort och fullt med färgade snäckkskal och stenar. Helt underbart magiskt.
Nu måste jag bara hitta ett tillfället att använda det bara.

 • Pris: runt 500-1000kr i butik
Rosa snäckhalsband

Rosa snäckhalsband

Bilderna är mina egna ©

Spiezia


Spiezia


Äntligen börjar det komma upp lite fler ekologiska hudvårdsmärken som inte håller på att smyga ner silikon i sina produkter. Men priserna är fortfarande alldeles för höga.
Är det någon som har hunnit testa Spiezia?, dom ser intressanta ut men jag kommer nog inte testa dom då jag tycker priset är för högt plus att man inte har hört något om detta märke förrut.

Här är lite kort info om detta märke.


SPIEZIA

SPIEZIA ORGANICS är den första ekologiska hudvårdsserie där samtliga produkter är 100% organiskt certifierade enligt Soil Associations världsledande standard. Serien består av krämer, balsam, oljor och tvålar för hela familjen, alla framtagna för att passa den mest känsliga hy!

Spiezias Organics produkter är 100% organiska d v s de innehåller inte vatten utan är helt baserade på olika örter, blommor och oljor som har förmågan att rena och rensa ut kemikalier, för att samtidigt kunna balansera, bygga upp och återfukta huden på ett skonsamt och helt naturligt sätt.

Bara det allra finaste organiska ingredienserna får ta plats i tillverkningen som sker för hand på SPIEZIAs egen farm, Gear Farm i Cornwall, England. Gear Farm drivs till stora delar av solenergi och här produceras också de handgjorda burkarna och flaskorna, de är liksom förpackningarna naturligtvis helt återvinningsbara!
Bilden och infon kommer från Eleven

China Glaze - Sneaker Head

Jag undrar hur många nyanser av rött cremelack som det finns just nu. Antagligen en hel del, då rött är en av dom äldsta och mest använda färgerna i världen.
Ändå äger jag inte ett enda rött klädesplagg, ironi eller bara dåligt uppdaterad?

Här kommer ialf ett cremelack som är riktigt mysigt, färgen är "röd" men har en nyans av gult/neon rosa i sig så den är inte lika intensivt röd som man skulle kunna tro. Mer tjock och murrig färg. China Glaze - Sneaker Head är heltäckande efter 2 lager och torkar snabbt, och håller förvånansvärt bra utan överlack.


 • Betyg:10 av 10
 • Pris: från 59-99kr ex.frakt hos bl.a Eleven

China Glaze - Sneaker Head


China Glaze - Sneaker Head

China Glaze - Sneaker Head

Bilderna är mina egna ©

Library of Fragrance - Green Tea ShowergelHär kommer en till underbar produkt från Library of Fragrance, en härlig duschgelé med grönt te.
Lukten är frisk och syrligt, skulle tro det är lite citrus i den. Gelén är väldigt seg och kompack så lite räcker länge, men är rätt svå att klämma ut ur flaskan. Jag skulle nästan kunna tänka mig parfymen i samma doft.


 • Betyg: 8 av 10 ( svår att få ur flaskan )
 • Pris: 120ml för ca 120kr
Library of Fragrance - Green Tea Showergel

Bilden är min egen ©

Roligt och udda

Jag gillar verkligen udda smycken och saker, men det kan vara rätt svårt att hitta i tråkiga neutrala sverige.
Så jag letar mycket i utländska online butiker och på ebay. Och det lönar sig då man tex hittar halsband som dessa.

Halsband-glasögon

Halsband-glasögon

Halsband-klädhängare

Halsband-klädhängare

Bilderna är mina egna ©

China Glaze - Purple Panic ( neon )

Nu börjar det bli en liten klick av rosa nagellack i min nya hurts (var tvungen att köpa en hurts att förvara mina nagellack och andra grejer i, då byrån var full).
Jag var tvungen att testa China Glaze - Purple Panic ( neon ), efter att ha sett en bild på en amerikansk tjej som testat lacket.
Jag kan bara säga att jag verkligen älskar det, färgen är stark lila/rosa med ett lätt blått skimmer i och torkar till en matt yta.  Varför den blir matt är för att uv ljus har svårt att reflektera färgen om det är blank. Men jag brukar inte vara i UV-ljus så jag målade över med ett toplack, mest för att få längre hållbarhet. Färgen blir också mer intensiv när ytan är blank. Utöver färgen så är China Glaze - Purple Panic ( neon ) lätt målat och det räcker med två tunna lager för att få lacket heltäckande, sen torkar det väldigt snabbt (10 min mellan torra lager .

Super bra och snyggt.

 • Betyg: 10 av 10
 • Pris: ca. 99kr från Kicks, Eleven och nagelsalonger.

Bilderna återger inte lika stark färg som det är i verkligenheten, så tänkt dig 5 ggr mer intensiv färg.


China Glaze - Purple Panic ( neon )

China Glaze - Purple Panic ( neon )

China Glaze - Purple Panic ( neon )

China Glaze - Purple Panic ( neon )

Bilderna är mina egna ©

Årets första inköp av nagellack

Nytt år, mer nagellack. Det har knappt gått en månad på det nya året men jag har redan hunnit beställa nya nagellack. Inte helt oväntat men det skulle vara rätt intressant om man tog reda på hur många lack jag köper per år.
Vet inte om man ens vågar, vill inte riktigt veta vars alla mina pengar tar vägen.


Årets först inköp av nagellack

Fr.Vänster Essie - Mint Candy Apple, CG - Rodeo Fantastic, CG - Agent Lavender, CG - Groovy Green,
OPI - Cherry Chutney, Orly - Matte Topcoat.
Bilden är min egen ©

Mario Badescu - Aloe Lotion

Mario Badescu

Är det något som går åt fort så är det ansiktsvatten, och nu har jag snart förbrukat Mario Badescu - Aloe Lotion, och det är dax att köpa en ny flaska från Mario Badescu eller testa något annat märke.

Men först kan jag berätta vad jag tyckte om produkten. Aloe lotion var det inget specielt med, den luktar behagligt och svider inte då den bara innehåller 2% alkohol. Men jag tycker den är för torr att använda på vintern då jag lätt får torr och flagig hy. Den innehåller inga silikoner, mineraloljor eller onödigt glitter så den funkar bra för sitt syfte. Men jag kommer nog inte köpa den igen utan satsa på en helt utan alkohol för vintern ialf.


Produkt info:
Denna milda toner innehåller lugnande Aloe Vera och 2% alkohol. Den har en lugnande verkan på din hud samtidigt som den djuprengör. Desinficerar hudens yta och tar bort orenheter som kan täppa till porerna.

 • För kombination och känslig hud.

 • Betyg: 8 av 10  ( inget specielt med produkten, lite uttorkade )
 • Pris: 236ml för 193kr ex.frakt hos Eleven


Mario Badescu - Aloe Lotion

Bilden är min egen ©

Blue Chalcedony Ring

Denna fina ring lyckades jag buda hem på auktion. Jag är inte så förtjust i blåa ting, men denna ring har en sån underlig färg, ibland känns den genomskinlig och att man kan skymta en annan färg tränga igenom, och ibland är den bara blå. Tråkiga är att jag inte har några andra blå smycken. Men men fin är den.

 • Pris:!
Chalcedony sten med silver
Blue Chalcedony Ring

Blue Chalcedony Ring

Bilderna är mina egna ©

Library of Fragrance - Pink Lemonade

DemeterSå nu är det ett nytt år igen.... hade ni roligt och  vad har ni planerat för detta korta år. Själv har jag en sån lång lista att jag får halsbränna. Nog om det...

Här kommer en till av Demeter parfymerna jag köpte, Library of Fragrance - Pink Lemonade. Denna doft trodde jag skulle lukta svag citron men det är bara halva sanningen. Doften är lakrits/citron.. som pingvinstång eller citron Käck. Hel underbar doft som man vill äta upp. Jag är helt tokig i lakrits så detta är en farlig parfym för mig, dock så är det lätt man överdoserar. Då precis som alla Library of Fragrance parfymer inte varar på huden särsilt länge, så man sprutar på så mycket man kan istället. Lite illamående varning där.

Ett tips är att spraya lite av parfymen i håret och på kläderna, lukten sitter i bättre och lite längre då.
Så tycker du om citron/lakrits tycker jag att man definitivt ska köpa denna parfym.


 • Betyg: 8 av 10 ( luktar inte som annonserat och dålig hållbarhet)
 • Pris: från 150kr ex.frakt hos bl.a Eleven

Library of Fragrance - Pink Lemonade

Bilden är min egen ©

RSS 2.0