Yankee Candels - Wax Tarts

Det finns så väldigt många kända och okända märken som säljer doftljud, vax och oljor.
Och nästan alla är lika dåliga, doften finns bara i ett tunt lager utanpå produkten eller så håller doften i ca 20 min sen är de borta fast det kan vara ex. ett 8 timmars ljus.  Jag köper aldrig doftljus för dom är alltid en ren besvikelse, dom kan lukta gott i sin förpackning men luktar alltid annorlunda då man tänder dom, om dom luktar något överhuvudtaget.

Så det enda "doftljus" jag köper är Yankee Candles Wax Tarts, dom luktar alltid likadant i förpackningen som när dom smälter. Och det bästa Vax är att dom håller länge, blir det förmycket doft kan du bara släcka ljuset under din brännare . Det finns dock några problem med vax kakor och det är om man använder en keramik brännare, då kryper vaxet ut i skrovligheten på brännaren och kan lämna vax ringar och fettmärken på dukar och bord om man inte ha något skydd under. Jag använder ett litet ljusfat från Indiska till min.
Vax kakorna är lätta att ta bort om man har en "skålad"  form på brännarkoppen, man behöver bara peta lös den hårda massan med något spetsigt så glider det ur själv.
* OBS, häll aldrig ur vaxet i flytande form, det är väldigt varmt och det sölar väldigt mycket*
Sen är de bara skära till en bit från sin favorit doft och låta den smälta och sprida sin underbara doft i ditt hem.

Det finns oändligt många dofter och det finns tillhörande special brännare från Y.C., allt från tvättmaskiner till häxkittlar. Dom är alla väldigt fina och detalj rika men dom brukar gå på ca 500kr /st, så jag håller mig till dom man köper på Indiska eller något annat ställe där man kan få en under 100 kr. En annan sak med vax dofter är att dom aldrig bränner fast, ingen risk för brand då dom inte kan avdunsta , som ex oljedofter som man blandar med vatten. Dom kan vara väldigt farliga då man lätt glömmer bort att dom behöver fyllas på med vatten.

Just nu vet jag inte vars man kan köpa Yankee Candles  i Sundsvall, då dom butiker som haft dom har gått i Konkurs. Men man kan alltid beställa dom på någon Internet-butik som ex. Amorina eller på Ebay och få ett lite bättre pris.

  • Betyg 9 av 10 ( lite söligt att skära till bitar när man inte vill använda hela kakan)
  • Pris ca 20 kr/st

Mina favorit dofter just nu är

Clean Cotton ( luktar som nytvättade lakan )

NY! Lemon  Lavender ( stark frisk doft av citron och kryddig lavender)

NY! Country Linen ( Luktar frisk och lite kryddigt, svår att beskriva)

Vaxbrännare.

(Vax drar åt sig damm)

Yankee Candles, Country Linen

   Yankee Candle. Clean cotton, Vax doft          Yankee Candle, Wax tart. Lemon Lavender

Dom övre bilderna är mina egna, dom nedre från Amorina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0